ΑΕΚ: Αντρέ Σιμόες, ένας αρχηγός με τα όλα του (vids)

ΑΕΚ: Αντρέ Σιμόες, ένας αρχηγός με τα όλα του (vids)

ΑΕΚ: Αντρέ Σιμόες, ένας αρχηγός με τα όλα του (vids)

bet365

Ο Αντρέ Σιμόες έπειτα από επτά χρονιά παρουσίας στην ΑΕΚ, αποχαιρέτησε την Ένωση και το Gazzetta θυμάται τις σπουδαιότερες στιγμές που κατέγραψε με τα «κιτρινόμαυρα».

Το 2015 ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, φορώντας τη φανέλα της με την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία ζώντας υπέροχες στιγμές με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια το 2018. Την πρώτη του σεζόν με την κιτρινόμαυρη φανέλα σήκωσε το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια έπαιξε κομβικό ρόλο πανηγυρίζοντας τις προκρίσεις της Ένωσης στους ομίλους του Europa League αλλά και του Champions League. Ο 31χρονος Πορτογάλος μέσος, αποτέλεσε εκ των αρχηγών της ΑΕΚ και ξεχωριστό κεφάλαιο της σύγχρονης ΑΕΚ, έχοντας τον Δικέφαλο στο στήθος για επτά σερί έτη. Ωστόσο ο Αντρέ Σιμόες δεν θα βρίσκεται στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ τη νέα σεζόν και στην επιστροφή του συλλόγου στην παραδοσιακή του γειτονιά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΣΔΑ

Η παντοτινή αγάπη του για την Ελλάδα

Ο Αντρέ Σιμόες δεν είχε κρύψει ποτέ την αγάπη του για τη χώρα μας. Με τη σύζυγό του και την κορούλα τους είχαν γίνει μόνιμοι κάτοικοι Αθήνας, συμπληρώνοντας φέτος επτά χρόνια στην Ελλάδα. «Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά στην ΑΕΚ. Νιώθω τη στοργή. Όταν είμαι στην Πορτογαλία μου λείπει η Ελλάδα και το αντίθετο. Δεν ξέρω που είναι το σπίτι μου. Ωριμάζουμε με την οικογένειά μου, είναι ωραίο συναίσθημα. Αισθάνομαι πολύ καλά και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δίνω πάντα στον καλύτερο μου εαυτό, προσπαθώ να ενσωματώνω τους νέους παίκτες στην ομάδα και να συνεχίζουμε μαζί», είχε αναφέρει πριν μερικούς μήνες σε δηλώσεις του στη NOVA.

Ο Πορτογάλος μέσος πονούσε μόνο στην ιδέα της αποχώρησης του από την Ένωση. «Ήταν σαν να αφήνει ο πατέρας το παιδί του να φύγει», είχε πει για το πως ένιωθε όταν έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ το 2019.

Όταν βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου

Ωστόσο, η πορεία που χάραξε με την ΑΕΚ δεν ήταν ρόδινη. Το 2018 βρέθηκε μια ανάσα από την έξοδο όταν μαζί με τους Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο, τέθηκαν εκτός ομάδας με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, επειδή δεν είχαν δεχθεί τις προτάσεις της Ένωσης για ανανέωση συμβολαίου. Ωστόσο, ο Πορτογάλος μέσος επανατάχθηκε στην ομάδα, σε αντίθεση με τους δύο πρώην συμπαίκτες του.

Όπως επίσης οι αρκετές περιπέτειες με τραυματισμούς ταλαιπώρησαν τον Σιμόες, όπου μερικοί εξ αυτών τον άφησαν εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα. Ο «Σίμο» όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω και όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσει και να συνεισφέρει τα μέγιστα, προκειμένου να την οδηγήσει σε επιτυχίες.

Τα «χρυσά» γκολ

Το γκολ του Αντρέ Σιμόες με τον ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου πριν από μερικούς μήνες, μπορεί να μην αποδείχθηκε «χρυσός» για την ΑΕΚ, ωστόσο ήταν το τελευταίο τέρμα που πέτυχε ο Αντρέ Σιμόες με τα «κιτρινόμαυρα». Πριν όμως από αυτά, ο Πορτογάλος μέσος είχε σκοράρει κάποια σπάνιας ομορφιάς τέρματα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν ιδιαίτερα κρίσιμα για την ομάδα του. Όπως αυτό κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, με το οποίο ο Σιμόες συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε η Ένωση να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Το πρώτο του γκολ όμως ο Πορτογάλος το πέτυχε τη σεζόν 2016/16 και μάλιστα με τακουνάκι κόντρα στον Λεβαδειακό. σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε 4-0. Αυτό ήταν το παρθενικό του γκολ στην εν Ελλάδι καριέρα του.

Επειτα χρειάστηκε να περάσει μια σεζόν για να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΑΕΚ υποδέχθηκε την Μπριζ, στον επαναληπτικό του 0-0 τον Αύγουστο του '17. Τότε που η Ένωση έστησε ένα πάρτι απέναντι στην βέλγικη ομάδα, την κέρδισε με 3-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά, μετά από έξι χρόνια, στους ομίλους του Europa League. Σε εκείνο το ματς όπου ο Αντρέ Σιμόες ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Στο 26’ κέρδισε πέναλτι, δέκα λεπτά αργότερα πέτυχε το πρώτο του γκολ με κεφαλιά και στο τέλος έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για να κάνει το 3-0 και να σφραγίσει όχι απλώς μια πανηγυρική πρόκριση, αλλά μια από τις μαγικές ευρωπαϊκές βραδιές για την ομάδα του.

«Είναι η δεύτερη φορά που πέτυχα δύο γκολ σε ένα παιχνίδι. Σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Τώρα είναι στόχος το χατ τρικ!», ήταν τα λόγια του μετά την μεγαλειώδης εμφάνισή του κόντρα στους Βέλγους.

Συνολικά με τα «κιτρινόμαυρα», ο Σιμόες πέτυχε 11 τέρματα έχοντας μάλιστα κι επτά ασίστ, ενώ θα έχει να θυμάται την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 2018 και το Κύπελλο του 2016, όντας μάλιστα και μέλος της ΑΕΚ, όταν η ομάδα του συμμετείχε στους ομίλους του Champions League. Ο Πορτογάλος μέσος, ο οποίος αποκτήθηκε το 2015 από την ΑΕΚ γνώριζε από πριν ότι δεν επρόκειτο να ανανεωθεί το συμβόλαιό του κι έτσι αποχώρησε από το club ως παντοτινός φίλος της Ένωσης, αναζητώντας πλέον τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Ο δεύτερος ξένος με τα περισσότερα παιχνίδια

sim

Με τις 226 συμμετοχές του με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο Σιμόες μπήκε στη λίστα με τους μακροβιότερους ξένους παίκτες με τη «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Κατάφερε να ξεπεράσει τους Ζούλιο Σέζαρ (124 συμμετοχές), Γιάκομπ Γιόχανσον (127 συμμετοχές), Μάρκο Λιβάια (145 συμμετοχές), Ροντρίγκο Γκάλο (160 συμμετοχές), Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς (164 συμμετοχές), Μίλεν Πέτκοφ (167 συμμετοχές), Ίσμαελ Μπλάνκο (171 συμμετοχές) και Ντανιέλ Μπατίστα (193 συμμετοχές). Μόνο ο Τόνι Σαβέφσκι είχε καταγράψει τα περισσότερα παιχνίδια με 434 συμμετοχές.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα