Αρης: Οι πρώτες σκέψεις μετά την έφεση για την Ευρώπη

Αρης: Οι πρώτες σκέψεις μετά την έφεση για την Ευρώπη

bet365

Η ευρωπαϊκή συμμετοχή του Αρη τίθεται σε κίνδυνο, αλλά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης υπάρχουν αρκετά ερωτήματα και επικράτει η αίσθηση πως ζουν το ίδιο «έργο» όπως πέρσι με τον Λάσκοφ.

Οπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης, ο προϊστάμενος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης, προτίθεται να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης γεγονός το οποίο μπορεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα ως προς τη συμμετοχή των «κίτρινων» στο Conference League.

Ο Βασίλης Σαράκης φέρεται να κατέθεσε αρνητική εισήγηση για την αδειοδότηση της ΠΑΕ Άρης επικαλούμενος μια οφειλή των «κίτρινων» σε ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία. Για την ακρίβεια, η αρνητική εισήγησή του αφορά την υπόθεση του Ρούμπεν Παλαθουέλος και βασίστηκε στην άποψή του ότι δεν τακτοποιήθηκε μια παλιά οφειλή απέναντι στον Ισπανό ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, πρόκειται για μια υπόθεση η οποία κρίθηκε στη FIFA τον περασμένο Ιανουάριο (σ. σ. στις 27 Ιανουαρίου εκδόθηκε η απόφαση από το πειθαρχικό όργανο της FIFA) πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι τις 31/12 η ΠΑΕ Άρης ήταν καθ’ όλα τακτοποιημένη, τονίζοντας ότι η οφειλή στον Παλαθουέλος αφορά την επόμενη χρήση και όχι αυτή που λαμβάνεται υπόψη για την αδειοδότηση όλων των ομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta αμφισβητήθηκε μέχρι και το έγγραφο που αποδεικνύει τη συνέπεια της ΠΑΕ στην πληρωμή των δόσεων στον Οριόλ Λοθάνο έως ότου γκρεμιστεί κι αυτή η... υποψία με την απόδειξη ότι ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει εισπράξει ένα ποσό μεγαλύτερο των 800.000 ευρώ και φυσικά ότι οι Θεσσαλονικείς είναι συνεπείς απέναντί του.

Αυτά τα στοιχεία έλαβε υπόψη η επιτροπή αδειοδότησης η οποία με ψήφους 4-1 ουσιαστικά απέρριψε την αρνητική εισήγηση του κ. Σαράκη και φυσικά ενέταξε τους τους Θεσσαλονικείς εντός των ομάδων που αδειοδοτούνται για τη συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επικαλούμενος διάφορες πηγές, η ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος προχώρησε σε εξώδικη διαμαρτυρία για την αδειοδότηση της ΠΑΕ Άρης στην οποία σημείωσε ότι έχει τη γνώση περί αρνητικής εισήγησης του προϊσταμένου του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ. Και λίγες ώρες μετά την εξώδικη διαμαρτυρία της θεσσαλικής ομάδας, ο Βασίλης Σαράκης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην έφεση κατά της απόφασης αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης.

Το συγκεκριμένο γεγονός έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων στις τάξεις της ΠΑΕ Άρης και για την ακρίβεια στις τάξεις των «κίτρινων» επικρατεί η αίσθηση ότι ζουν ξανά το έργο που έζησαν πέρυσι με την περιβόητη ιστορία Λάσκοφ, την τιμωρία από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και την επικύρωση του -6 από την Επιτροπή Εφέσεων. Δύο εκτελεστικά όργανα τα οποία εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα μέσα από τη δικαίωση της ΠΑΕ Άρης στο CAS που οδήγησε στην επιστροφή των έξι βαθμών και κυρίως αναγνώρισε ότι ο Άρης δεν είχε την παραμικρή σχέση με την υπόθεση πλαστογραφίας.

Οι «κίτρινοι» δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως επί του ζητήματος, ενδεχομένως να μην έχει φτάσει επίσημο έγγραφο άσκησης έφεσης, προφανέστατα όμως θεωρούν ότι δεν είναι τυχαία όλα όσα συμβαίνουν στις τελευταίες 24 ώρες. Από την καταγγελία της ομάδας του Βόλου μέχρι την πρόθεση κατάθεσης έφεσης από την πλευρά του κ. Βασίλη Σαράκη.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο κ. Σαράκης ασκήσει έφεση τότε η υπόθεση θα πάει στο δευτεροβάθμιο όργανο τη αδειοδότησης και στη συνέχεια στην UEFA.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα