Τέτοια εμφάνιση δεν είχαμε δει φέτος από κεντρικό χαφ του Ολυμπιακού!

Τέτοια εμφάνιση δεν είχαμε δει φέτος από κεντρικό χαφ του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό, με αφορμή και το χθεσινό παιχνίδι.

Αν δεν κέρδιζαν αυτή την ΑΕΚ, που έχασε στο ημίχρονο και τον Κριχόβιακ έχοντας νοκ άουτ και τους Αραούχο, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Βράνιες, Τζαβέλα, Σιμόες, Γαλανόπουλο Γέφτιτς, Ανσαριφάρντ κι από το 53΄ έπαιζε με στόπερ ένα παιδί που δεν είχε ξαναφορέσει τη φανέλα της πρώτης ομάδας της, τότε προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού θα έπρεπε να είχαν πάει για…βρούβες!

Έστω στο τέλος, με ένα γκολ στο 87’ οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν τη δουλειά τους, «γύρισαν» το παιχνίδι, όπως έκαναν και τις προάλλες στην Τούμπα, που και τότε είχαν βρεθεί στο σκορ (0-1) με γκολ στα πρώτα λεπτά όπως χθες, και κέρδισαν για δεύτερη φορά την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ με το ίδιο σκορ (3-2), αλλά και με τον ίδιο σκόρερ (!), τον Ελ Αραμπί, που είχε βάλει στον Στάνκοβιτς δύο γκολ το φθινόπωρο και του έβαλε άλλα τρία χθες, στο σύνολο πέντε!

Μακράν, όμως, πρώτος παίκτης του αγώνα ήταν ένας κεντρικός χαφ του Ολυμπιακού, ο Κούντε, που τώρα στο φινάλε της σεζόν, παίρνοντας επιτέλους (τρεις) ευκαιρίες από τον Πέδρο Μαρτίνς ήταν στο ένα ματς καλύτερος από το άλλο, καθώς διακρίθηκε και στο 1-0 επί του Άρη στο Χαριλάου και στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και χθες στο 3-2 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, κάνοντας μία τόσο εντυπωσιακή εμφάνιση που ειλικρινά δεν θυμάμαι να έχει κάνει άλλος κεντρικός μέσος του Ολυμπιακού κατά τη φετινή σεζόν! Όσο και αν είναι αλήθεια ότι η χθεσινή ΑΕΚ είχε πολλά προβλήματα, αλλά και ένα πολύ καλό παίκτη στον χώρο δράσης του Καμερουνέζου, τον Κριχόβιακ (στα πρώτα 45 λεπτά).

Ο Κούντε έπαιξε χθες σε δύο ρόλους: στα πρώτα 60 λεπτά ως κόφτης στη θέση του Εμβιλά και στα τελευταία 30 λεπτά ως οκτάρι στη θέση του Μαντί, ας το πούμε έτσι. Τα δεδομένα δε που κατέγραψε είναι εκπληκτικά:

Ένα. Ήταν μέσα και στα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού. Το ένα το δημιούργησε για τον Ελ Αραμπί βγαίνοντας σε θέση αριστερού εξτρέμ με μία φαλτσαριστή σέντρα, αφού πρώτα είχε πάρει την μπάλα στον άξονα και στη συνέχεια έφυγε κάθετα από την πανέξυπνη πάσα του Μπουχαλάκη. Και το άλλο το δημιούργησε παίρνοντας την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας στη σέντρα του Βαλμπουενά, υποχρεώνοντας τον αντίπαλο γκολκίπερ σε πολύ δύσκολη επέμβαση και δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Αραμπί για το δεύτερο του γκολ.

Δύο. Έφτιαξε άλλες δύο φάσεις για γκολ. Την πιο σπουδαία εκεί που πήρε την μπάλα από τον Κρίστινσον έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, πέρασε τέσσερις στη σειρά και πέρασε την κάθετη στον Αραμπί, βγάζοντας τον φάτσα με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Ο Αραμπί νικήθηκε στο τετ α τετ, σε φάση στην οποία υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάιντ, άρα αν σκόραρε το γκολ θα μετρούσε μέσω VAR. Αλλά ακριβείας ήταν και η πάσα του στον Φορτούνη μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον διεθνή άσο όμως να αστοχεί. Ο Κούντε πέρασε κι άλλες εκπληκτικές πάσες, όπως μία στον Βρουσάι που έφερε κι άλλη ευκαιρία, ενώ έβγαζε συνεχώς μπαλιές για καλή ανάπτυξη του Ολυμπιακού.

O Kουντε

Τρία. Απείλησε ο ίδιος ο Κουντέ άλλες πέντε (!) φορές την εστία της ΑΕΚ, πέραν δηλαδή της κοντινής κεφαλιάς του από την οποία προέκυψε το 2-2 του Αραμπί. Είχε ένα επικίνδυνο σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς, ένα δυνατό σουτ που κόντραρε αντίπαλος αμυντικός, δύο ακόμη που μπλόκαρε ο γκολκίπερ κι ένα ακόμη άστοχο. Είναι σαφές ότι έψαχνε το γκολ και τουλάχιστον σε δύο-τρεις περιπτώσεις δεν ήταν μακριά.

Τέσσερα. Παίζοντας ως αμυντικός μέσος λειτούργησε σωστά ανασταλτικά, με αρκετές ενίοτε και δυναμικές επεμβάσεις, ακόμη και με το κεφάλι, αλλά και με αρκετά τάκλιν, ένα εκ των οποίων διόρθωσε μία πάσα με ρίσκο του Ανδρούτσου. Έκλεψε, πίεσε πολύ με συνέπεια να χαθούν μπάλες για τους γηπεδούχους και το μόνο για το οποίο μπορείς να τον ψέξεις σε όλο το ματς ήταν δύο επιπόλαιες ενέργειες, μία λάθος πάσα πάνω στον Λιβάι και μία στιγμή που του έκλεψαν την μπάλα και βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει ο Λιβάι.

Δεν αμφιβάλλω ότι ένα ματς με αυτή την ΑΕΚ, και δη την τελευταία αγωνιστική, δεν μπορεί να είναι ασφαλές κριτήριο για ένα παίκτη. Όμως, η παράμετρος αυτή δεν μπορεί να μειώνει την χθεσινή φοβερή προσπάθεια του. Άλλωστε, δεν μπορούμε να ξεχνάμε και πόσο καλά τα είχε πάει και στα δύο προηγούμενα ματς με Αρη και ΠΑΟΚ, παίζοντας δηλαδή τρία δύσκολα παιχνίδια μέσα σε εννιά ημέρες…Και στο μοναδικό που δεν τον έβαλε ο Μαρτίνς σε αυτό το εννιαήμερο, με τον ΠΑΟ, ήρθε η ήττα του Ολυμπιακού.

Κουντε-Μαρτινς

Μπορούμε δε να θυμηθούμε ότι και στις αρχές της σεζόν, όταν ο Μαρτίνς του είχε δώσει κάποιες ευκαιρίες σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας, ήταν πολύ καλός. Π.χ. με τη Νέφτσι εκτός έδρας και με τον Απόλλωνα εντός έδρας. Εξίσου αλήθεια είναι ότι σε κάποια άλλα ματς δεν βοήθησε, αλλά και το ότι έχει κάποια…κουσούρια, αφού βγάζει ενίοτε μία ενοχλητική επιπολαιότητα χάνοντας μπάλες από το πουθενά.

Όπως κι αν έχει, όμως, αποδεικνύεται σοβαρό προπονητικό ατόπημα εκ μέρους του Μαρτίνς, που δεν του έδινε ουσιαστικά καθόλου χρόνο συμμετοχής ένα ολόκληρο τρίμηνο (Φλεβάρη-Απρίλη), την στιγμή μάλιστα κατά την οποία η ομάδα τόσο ανάγκη είχε φρέσκα πόδια, αφού πήγαινε ασθμαίνοντας. Σε 56 επίσημα παιχνίδια δεν έπαιξε βασικός ούτε σε δέκα…

Παρεμπιπτόντως, ο Κανέ πέρασε στο παιχνίδι μόλις στα 15 τελευταία λεπτά, αν κι έπρεπε να μπει πιο έγκαιρα, αφού ο (πολύ καλός χθες στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού) Μπουχαλάκης είχε αρχίσει να κουράζεται. Κι ο πολύ μαχητικός αυτός αμυντικός μέσος πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του, με τρεις επεμβάσεις ανασταλτικά, από δε την τελευταία ξεκίνησε και η τελευταία ευκαιρία του Αραμπί, στο 88’ που δεν ήθελε πολύ να κάνει εκεί καρέ από γκολ και να έφτανε στην πρώτη θέση των σκόρερ και φέτος.

Άσχετο: Για τρίτο παιχνίδι στο οποίο έπαιξε φέτος ο Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού ίσχυσε το «ό,τι πήγε μέσα ήταν γκολ»….Όπως και στις ήττες για το Κύπελλο, 2-3 στη Λιβαδειά και 1-2 στο Αγρίνιο, με τον Ισλανδό να έχει παθητικό εφτά γκολ σε τρία ματς!

Βατσλικ

Χθες, πέραν των δύο γκολ, οι παίκτες της ΑΕΚ βρήκαν δίκτυα άλλες δύο φορές, με τον Ολυμπιακό να είναι τυχερός, αφού τα γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, και με υπόδειξη του VAR-κοινώς, ο Κρίστινσον σε τέσσερα σουτ στην εστία του είχε τέσσερα γκολ (άλλα δύο σουτ πήγαν πάνω του και ήταν εύκολα για μπλοκάρισμα).

Πράγματι και τα δύο γκολ που δέχθηκε ήταν από δύσκολες τελικές, όπως και το ένα γκολ-οφσάιντ ήταν σε τετ α τετ, όμως η επέμβαση του στο φάουλ του Τάνκοβιτς στο άλλο ακυρωθέν γκολ (Σάκχοφ) ήταν απαράδεκτη. Και μία από τις δύο στιγμές που έβγαλε ψηλές σέντρες από πλάγια, έδιωξε την μπάλα ελάχιστα, μέσα στην μικρή περιοχή του κι ευτυχώς ο Κίτσος πρόλαβε κι έδιωξε.

Είχε δύο-τρεις καλές κινήσεις (μία έγκαιρη έξοδο με τα πόδια και δύο εξόδους ψηλά), όμως η φετινή εικόνα του ξεκάθαρα είναι για προβληματισμό. Μέχρι που είχε φάει γκολ από απευθείας κόρνερ στη Λιβαδειά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.