Ο κανονικός ΠΑΟΚ, ο μισός ΠΑΟ και η Τούμπα που άλλαξε το κλίμα

Ο κανονικός ΠΑΟΚ, ο μισός ΠΑΟ και η Τούμπα που άλλαξε το κλίμα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον χθεσινό αγώνα του Δικεφάλου με τον μισό Παναθηναϊκό και θυμίζει όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα από τον… μισό ΠΑΟΚ. Πώς και πόσο αλήθεια θα επηρεάσει το χθεσινό ματς τον τελικό κυπέλλου; Κάτι ακόμη για τον Άρη στο τέλος...

Χθες ο Παναθηναϊκός έπαιζε χωρίς πολλούς σημαντικούς του παίκτες. Η εικόνα του ήταν κακή. Ήταν μία αδύναμη ομάδα απέναντι στον ΠΑΟΚ που τον κέρδισε δίκαια και εύκολα. Δεν ήταν ο κανονικός Παναθηναϊκός. Φαντάζεστε τον Παναθηναϊκό να παίζει χωρίς αυτούς τους 5-6-7 καλύτερους του παίκτες συνέχεια (Τετάρτη-Κυριακή) επί 20 ημέρες απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Άρη και ΟΛΑ αυτά στο τέλος μίας πολύ γεμάτης σεζόν 50-60 αγώνων; Τι θα συνέβαινε αν πάθαινε κάτι παρόμοιο ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα;

Είμαι πραγματικά οργισμένος από την αμπαλοσύνη που επικρατεί και χρειάζεται να φθάσουμε σε αυτά τα σημεία ώστε να καταλάβουν και οι πλέον άσχετοι που ασχολούνται με το σπορ τα αυτονόητα. Μαζί με αυτούς και όσοι τις τελευταίες ημέρες βρήκαν ευκαιρία να ξεσκίσουν τον ΠΑΟΚ, γράφοντας ακόμη και για τις ικανότητες του Λουτσέσκου, βάζοντας (όπως και το Νοέμβριο) θέμα κακής απόφασης να επιστρέψει! Εκεί φθάσαμε… επειδή ο ΠΑΟΚ έπαιζε για 20 ημέρες… μισός!

Έπαιζε ο ΠΑΟΚ στο 52ο ματς του και στο 53ο και στο 54ο και στο 55-56-57 χωρίς Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μιχαηλίδη, Ντόουγκλας, Λύρατζη, μαζί και με τον Ίνγκασον σε κάποια ματς, αγωνίζονταν συνέχεια και συνέχεια κόντρα σε δυνατές ομάδες με τους… Μουργκ και τους… Τέιλορ και απέναντι είχαμε υψηλή κριτική για το ποιος είναι ο ΠΑΟΚ φέτος, πόσο κακός είναι και πόσο ανίκανος ο Λουτσέσκου!! Απίστευτα πράγματα… Κωμικοτραγικά! Έφθασε κόσμος να γράφει ότι… πρέπει να φύγει ο Λουτσέσκου! Πώς να μην εξοργίζεσαι;

Η Τούμπα ειναι ο ΠΑΟΚ

Η Τούμπα όμως δεν είναι έτσι. Η Τούμπα δεν έχει στις τάξεις της κομπλεξικό κόσμο που τρώγεται με τα ρούχα του και βγάζει μένος και κακία για τα ίδια τα παιδιά της, όπως γίνεται στα ραδιόφωνα και στα πληκτρολόγια. Η Τούμπα είναι ο πραγματικός ΠΑΟΚ και δεν παρασύρεται από τόσους και τόσους κακοπροαίρετους. Από το πρώτο λεπτό χθες και παρά το ότι ο ΠΑΟΚ προέρχονταν μετά από 11 ματς χωρίς νίκη, το γήπεδο έβγαζε πολύ θετική αύρα με σκοπό να βοηθήσει τους ασπρόμαυρους να κλείσουν θετικά το πρωτάθλημα και κάπως έτσι να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον τελικό κυπέλλου.

Τι σχέση είχε η χθεσινή 20άδα του ΠΑΟΚ με αυτή που παρατάχθηκε στα Γιάννινα ή με τον Άρη, αλλά και τόσες άλλες φορές εδώ και 20 ημέρες; Που ήταν χθες οι Μουργκ και οι Τέιλορ; Στην κερκίδα, για να μπουν οι πρωτοκλασάτοι του ΠΑΟΚ αυτοί οι οποίοι:

  • Έπαιξαν κανονικό ποδόσφαιρο
  • Είχαν πλάνο και το ακολούθησαν με ψυχραιμία
  • Ήταν καταιγιστικοί επί 20-30 λεπτά και μετά απλά σοβαροί στη διαχείριση του αγώνα
  • Μπορούσαν να αλλάξουν 3-4 συνεχόμενες πάσες
  • Θύμισαν πόσο ωραίους συνδυασμούς βγάζει ο κανονικός ΠΑΟΚ
  • Δεν κινδύνευσαν παρά ελάχιστα από τους αντιπάλους
  • Κέρδισαν απλά και εύκολα, άλλο ένα ντέρμπι στο οποίο έπαιζε ο κανονικός ΠΑΟΚ και όχι ο μισός, αν και οι πιο έμπειροι και ποιοτικοί ήρθαν από τον πάγκο, που χθες ήταν πιο γεμάτος και πιο ακριβός από ποτέ. Δεν επηρεάζομαι από το αποτέλεσμα. Η εικόνα μετράει. Χθες είχαμε μια κανονική ομάδα, ενώ εδώ και 20 μέρες αγωνίζονταν ένα ημιπεθαμένο σύνολο που προσπαθούσε να παίξει μπάλα.

«Μα απέναντι ήταν ο μισός Παναθηναϊκός…» θα γράφουν και θα απαντάνε τώρα αυτοί οι ίδιοι που ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ή δεν ήθελαν να καταλάβουν εδώ και ένα μήνα, ότι όλα όσα πέρασε ο ΠΑΟΚ έγιναν… με την μισή ομάδα έξω! Χθες ήταν ο μισός Παναθηναϊκός, αλλά εδώ και 20 ημέρες ήθελαν να μας πείσουν πώς βλέπουμε τον κανονικό ΠΑΟΚ! Μία φορά ο Παναθηναϊκός έπαιξε χωρίς 5-6! Ο ΠΑΟΚ έπαιζε μισός εδώ και ένα μήνα και όμως έφθασε κόσμος να γράφει για τον Λουτσέσκου!!

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ δεν είναι τι έκανε, παίζοντας μισός. Το βασικό είναι γιατί έφθασε σε αυτό το σημείο; Αλλά κι αυτό θα απασχολήσει μετά τον τελικό. Μετά τον τελικό θα έπρεπε να απασχολήσει και το ποιοι φεύγουν από την ομάδα. Όχι χθες. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλους.

Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση της Τούμπας, η εξέλιξη του αγώνα, όλο το χθεσινό κλίμα στο 90λεπτο, αποτελεί για εμένα την καλύτερη προετοιμασία και τόνωση ηθικού για την ομάδα του ΠΑΟΚ ενόψει ενός ακόμη τελικού.

* Ο Βαρέλα ήταν συγκλονισμένος. Αγκάλιασε τα παιδιά του και έφευγε από το γήπεδο μη τολμώντας να πάει στη κοντά στη θύρα 4, όπως οι συμπαίκτες του. Ήταν πολύ διακριτικός. Ο Βαρέλα που έγραψε ιστορία με τον ΠΑΟΚ, αλλά στο τέλος έκανε ένα λάθος με την κίνησή του να αγνοήσει την ομάδα στην υπόθεση του γιου του. Έφευγε και χθες με το κεφάλι σκυφτό, μέχρι που το γήπεδο φώναξε το όνομά του! Απίστευτη στιγμή! Μοναδική, με όλα όσα σήμαινε! Πρώτα οι φανατικοί της θύρας 4 και μετά όλοι οι άλλοι. Ξέχασαν τα άσχημα και απλά του… είπαν το ευχαριστώ! Τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ τότε πήγε προς τον κόσμο και ευχαρίστησε γιατί αυτό ήταν πράγματι και 100% το τελευταίο του ματς με την ομάδα. Ήταν άλλη μία μαγική και μοναδική στιγμής της Τούμπας! Από την συγκλονιστικότερες που έχω ζήσει, μια και ο Βαρέλα είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Η Τούμπα που φυσικά αποθέωσε και τον Μαουρίσιο.

Γι αυτό το γράφω και το ξαναγράφω: Η Τούμπα είναι ο ΠΑΟΚ.

* Κάτι άλλο που έγραψα στο παρελθόν και ήρθε η ώρα για περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ δεύτερος και ο Άρης τρίτος! Το ελληνικό πρωτάθλημα τελειώνει φέτος με τους δύο της Θεσσαλονίκης στη δεύτερη και την τρίτη θέση. Ξέρετε κάτι, όλοι εσείς που ακόμη (νομίζετε ότι) μας κοροϊδεύετε γράφοντας για… αφεντικά της πόλης, πιστεύοντας ότι αυτό είναι το θέμα μας; Και πέρυσι κυρίες και κύριοι ο ΠΑΟΚ ήταν δεύτερος και ο Άρης τρίτος. Καθεστώς γίνεται! Κακώς για τον ΠΑΟΚ που είναι μακριά από το πρωτάθλημα, καλώς για τον Άρη που πλέον με την σειρά του και σε μόνιμη βάση ξεπερνάει τους δύο της Αθήνας. Συνεχίστε τώρα όλοι εσείς να γράφετε για… αφεντικά της πόλης. Εκτός και αν απευθύνεστε σε Αρειανούς οι οποίοι (ως τρίτοι) είναι δυστυχισμένοι επειδή τους πέρασε ο ΠΑΟΚ, αλλά θα ήταν χαρούμενοι αν αυτοί ήταν στην 6η θέση και ο ΠΑΟΚ στην 7η…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.