Wyscout Analysis:Ο Αοσμαν ξεπέρασε... τον εαυτό του (vids)

Wyscout Analysis:Ο Αοσμαν ξεπέρασε... τον εαυτό του (vids)

Wyscout Analysis:Ο Αοσμαν ξεπέρασε... τον εαυτό του (vids)

bet365

O Σύριος μεσοεπιθετικός του Ιωνικού ήταν «μέσα» στα 20 από τα 44 γκολ της ομάδας του στη σεζόν, ενώ τα xGoals και οι xAssist του είναι αθροιστικά κάτω από 12.

Τον τίτλο του MVP του Ιωνικού και του πλέον επιδραστικού παίκτη της κατηγορίας διεκδικεί ο Αίας Αοσμαν, που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στα μέρη μας και έγινε ο ηγέτης του club.

Επ' ευκαιρία της πρόσφατης ολοκλήρωσης των play outs έχουμε πλέον συνολική «εικόνα» για την παρουσία του Σύριου μεσοεπιθετικού και μέσω του Wyscout προκύπτει το εξής εύρημα: Ο 28χρονος έκανε... πολλά περισσότερα από όσα... προβλέπονταν και η «σούμα» της χρονιάς τον βρίσκει με άμεση συμμετοχή στα 20 από τα 44 τέρματα της ομάδας του στην κατηγορία, δηλαδή σχεδόν τα μισά.

...
Που «πάτησε» στη σεζόν, όπου φαίνεται πως εκτός του άξονα έπαιξε πολύ και αριστερά.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε οκτώ, έδωσε 11 ασίστ και παράλληλα έκανε τη μεταβίβαση για την τελική πάσα σε εκείνο που πέτυχε ο Ντάλσιο στο 3-2 του Ηρακλείου στα play outς. Για την ιστορία συμμετείχε στη δημιουργία και του μοναδικού γκολ του Ιωνικού στην εντός έδρας ήττα (2-1) από τη Λαμία στη regular season, αλλά το συγκεκριμένο προσμετράται στα δικά του αφού και «τελείωσε» τη φάση.

Αγώνες: 31
Γκολ: 8
Ασίστ: 11
Προ-ασίστ: 2

Την ίδια στιγμή πάσαρε με ποσοστό ευστοχίας 80% (715/894), ενώ κατά μέσο όρο κάθε 90λεπτο έστελνε την μπάλα περίπου πέντε φορές στο επιθετικό τρίτο και ευρύτερα έξι με επτά την μετέφερε στην επίθεση. Παράλληλα περνούσε μία με δύο σωστές μακρινές μεταβιβάσεις, έκανε ισάριθμες πετυχημένες ντρίπλες και συνολικά το φινάλε της σεζόν τον βρήκε ως «εμπνευστή» 40 ευκαιριών – μικρών ή μεγάλων – του Ιωνικού, ξέχωρα από τις 11 ασίστ του. Δηλαδή «έφτιαξε» 51 τελικές της ομάδας του, ενώ εκείνος έβγαλε 55 (11 on target), εκ των οποίων οι οκτώ κατέληξαν στα δίχτυα και αρκετές ήταν «καθαρές» φάσεις (π.χ. το δοκάρι με τον Παναθηναϊκό).

Αν κάνουμε τις σχετικές διαιρέσεις με τα 2.625 αγωνιστικά λεπτά που έπαιξε (μαζί με τις καθυστερήσεις) τότε θα προσέξουμε πως κατά μέσο όρο το club του έβρισκε δίχτυα κάθε 131' με εκείνον «εκτελεστή» ή δημιουργό.

xG: 5,37
xA: 6,52
Μέχρι εδώ όλα καλά και πάμε σε μία λεπτομέρεια που αποτυπώνει ανάγλυφα πως ο Σύριος... ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό. Η ολοκλήρωση της σεζόν τον βρήκε με περισσότερα γκολ και ασίστ από ότι... προβλέπονταν να πετύχει και να «φτιάξει», με γνώμονα τις φάσεις που πρωταγωνίστησε.

Πιο συγκεκριμένα τα αντίστοιχα νούμερά του είναι 5.37 και 6,52, όπου στη μεν πρώτη περίπτωση σημαίνει πως πέτυχε 2,5 παραπάνω τέρματα από όσα «αναμένονταν» με βάσει τις ευκαιρίες που τελείωσε (άρα ορισμένα είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας) και στη δε δεύτερη ότι αρκετές τελικές του πάσες ήταν... ξεχωριστής έμπνευσης αφού το «φυσιολογικό» ήταν να κάνει λιγότερες από επτά αλλά το κοντέρ του «έγραψε» 11.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα