Super League 1: Το φινάλε του πρωταθλήματος με την 10η αγωνιστική των play offs

Super League 1: Το φινάλε του πρωταθλήματος με την 10η αγωνιστική των play offs

bet365

Με δύο ντέρμπι και το ΠΑΣ - Άρης ολοκληρώνεται το φετινό πρωτάθλημα της Super League Interwetten με την 10η αγωνιστική των play offs.

Την Τρίτη 17 Μαϊου πέφτει η αυλαία των play offs και άρα και του φετινού πρωταθλήματος της Super League Interwetten. Το πρόγραμμα θα έχει δύο ντέρμπι, το ΑΕΚ - Ολυμπιακός και το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και το ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης, που θα ξεκινήσουν όλα στις 20.00. Εξ αυτών των αγώνων βέβαια το πιο αδιάφορο βαθμολογικά για τις εμπλεκόμενες ομάδες είναι το ΑΕΚ - Ολυμπιακός.

Να θυμίσουμε πως μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής η ΑΕΚ μένει εκτός Ευρώπης ενώ οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός είναι ισόβαθμοι με 61 βαθμούς. Ο δε Άρης που διασφάλισε την έξοδό του στην Ευρώπη είναι στους 59 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, παίζει το βράδυ της Τρίτης στη Τούμπα το τελευταίο παιχνίδια του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ. Με ισοπαλία «σφραγίζει» την τρίτη θέση, με νίκη τερματίζει δεύτερος και παρά το γεγονός πως το Σάββατο υπάρχει ο τελικός του Κυπέλλου, το «τριφύλλι» μόνο αδιάφορο δεν θα παρουσιαστεί.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για λόγους συσπείρωσης πήρε στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Στην Αθήνα έμειναν μόνο οι τραυματίες Σάντσες και Ιωαννίδης. Όλοι οι υπόλοιποι θα ταξιδέψουν το απόγευμα για την Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε προθέρμανση, rondo και παιχνίδι σε μικρό χώρο. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ιωαννίδης.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην ανακοίνωσε και πάλι αποστολή ενόψει του «τελικού» για τη 2η θέση κόντρα στον Παναθηναϊκό (παιχνίδι νούμερο 58 και τελευταίο στην Τούμπα γι’ αυτή τη σεζόν), ωστόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε όλους τους παίκτες του να προπονούνται σε κανονικούς ρυθμούς, με τον Γιάννη Μιχαηλίδη να είναι ο μοναδικός παίκτες που βρίσκεται πλέον στο ιατρικό δελτίο. Απομένει να φανεί ποιοι εκ των Βιεϊρίνια, Λύρατζη, Αουγκούστο, Ολιβέιρα, Ζαμπά θα βρίσκονται στην αποστολή μαζί με τους Μπίσεσβαρ, Κρέσπο και Ελ Καντουρί που είχαν μπει από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Στην ΑΕΚ οι απουσίες λόγω τραυματισμών και τιμωρημένων παικτών εξαιτίας καρτών είναι πολλές. Συγκεκριμένα φτάνουν τις οκτώ. Ο Σιμάνσκι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στους οπίσθιους μηριαίους και έκανε θεραπεία στην τελευταία προπόνηση, όπως θεραπεία ακολούθησαν και οι Τζαβέλλας (με επιβάρυνση στους προσαγωγούς), Βράνιες και Γέβτιτς. Ο Σιμόες συνέχισε την αποφόρτιση, ο Αραούχο έκανε θεραπεία και ατομικό και παρότι ήταν στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Άρη, έμεινε εκτός για το ματς με τον Ολυμπιακό καθώς δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρει, ενώ οι Άμραμπατ και Μάνταλος έχουν συμπληρώσει κάρτες και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Η είδηση από τα ονόματα που βρίσκονται στην 22αδα έχει να κάνει με τον Γαλανόπουλο, ο οποίος έβγαλε τη Δευτέρα ξανά μέρος του κανονικού προγράμματος και μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή έπειτα από τη νέα επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στον χόνδρο που τον κράτησε εκτός για ολόκληρη την αγωνιστική χρονιά. Στον Ολυμπιακό εκτός αποστολής έμειναν οι Βατσλίκ, Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Καρμπόβνικ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά, Εμβιλά, Ονιεκούρου και Ροντρίγκες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κλείνει τη σεζόν υποδεχόμενος τον Άρη (17/5 - 20:00) στους Ζωσιμάδες. Τρεις είναι οι απουσίες για τον Ηρακλή Μεταξά με τους Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ και Μορέιρα να μένουν εκτός. Οι Εραμούσπε και Περέα μετά τη γαστρεντερίτιδα που πέρασαν είναι στην αποστολή και ενώ επανέρχεται ο Ποζνάνσκι.

Ο Άρης ως γνωστόν εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά την ανατροπή και τη νίκη επί της ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» και το ενδιαφέρον ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ σχετίζεται με τη θέση στην οποία θα τερματίσει. Υπό την έννοια ότι υπάρχει σενάριο κατάκτησης της 2η θέσης σε περίπτωση δικής του νίκης στα Γιάννινα και ισοπαλίας τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας καθώς οι «κίτρινοι» πλεονεκτούν στο σενάριο τριπλής ισοβαθμίας.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε με μια προπόνηση και από την αποστολή απουσιάζουν πέντε ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν βασικό ρόλο. Για την ακρίβεια, στις δεδομένες απουσίες των Λούκας Σάσα, Κριστιάν Γκάνεα και Μπαντού Ντιαγέ προστέθηκαν κι αυτές των Φακούντο Μπερτόγλιο, Ντάνιελ Σούντγκρεν καθώς αμφότεροι δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Το ίδιο ισχύει για τους Μπεναλουάν, Λόπεθ, Χαΐροβιτς και Ντένις.

Η βαθμολογία σε 9 αγωνιστικές

1. Ολυμπιακός 80

2. ΠΑΟΚ 61

3. Παναθηναϊκός 61

4. Αρης 59

5. ΑΕΚ 56

6. ΠΑΣ Γιάννινα 46

Η τελευταία αγωνιστική (10η)

ΑΕΚ – Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα - Αρης

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: 20.00 (COSMOTE SPORTS TV 1)
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: 20.00 (NS PRIME)
ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης: 20.00 (NS2)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα