ΑΕΚ: Λες και βρίσκεται σε... κώμα!

ΑΕΚ: Λες και βρίσκεται σε... κώμα!

ΑΕΚ: Λες και βρίσκεται σε... κώμα!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης διαπιστώνει ότι στο club πάνε όλα απελπιστικά αργά, εξοργίζεται να αξιώνει κανείς παραιτήσεις όταν απαιτούνται απομακρύνσεις, υπογραμμίζει ότι υπάρχει δυνατότητα η καταστροφή να γίνει ευκαιρία αν... ενώ έχει και υστερόγραφο

Άλλη μια νύχτα δίχως ύπνο χάρη στην ΑΕΚ... Για τη συντριπτική πλειοψηφία ΟΛΩΝ στην Ένωση, δεν εννοώ μέσα στο club και την ομάδα διότι ειλικρινά δεν το γνωρίζω και δεν το πιστεύω για όλους όσοι βρίσκονται σε αυτή ότι ισχύει κάτι τέτοιο, δεν έκλεισαν μάτι με την ελπίδα ότι κάτι επιτέλους θα αλλάξει. Έστω πως μετά μια τέτοια συγκλονιστική και ιστορική αποτυχία θα προκύψει ευκαιρία για κάθαρση γύρω, μέσα, έξω και επί τα αυτά στο club και την ομάδα. Το ήλπιζαν και το περίμεναν μάλιστα άμεσα αφού το γεγονός ότι έχει αποτύχει η όλη κατάσταση είναι γνωστή προτού μπει το 2022!

Διαπίστωσαν όλοι, ανάμεσά τους και εμείς, πως κυλάει πολύ πιο αργά απ' ότι θα έπρεπε όλος ο οργανισμός και ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος και όλοι δεν περιμένουν το μαχαίρι στο κόκκαλο από τον ιδιοκτήτη όταν αξιώνουν παραιτήσεις και αποχωρήσεις. Κάτι που προσωπικά με εξοργίζει διότι αυτό που απαιτείται τούτη τη στιγμή για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία και η ποτισμένη λουζεριά στο club που φτάνει έως το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι απομακρύνσεις. Δεν γίνεται να ελπίζεις και να ποντάρεις στην ευθιξία(;;) κανενός διότι δεν συμβαίνει.

Πρέπει κάποτε να το εμπεδώσουμε. Όταν το έργο αποτυγχάνει σε απόλυτο βαθμό θέλει απολύσεις και ειδικά σε όσους έχουν συμμετοχή έστω στο 5% των αποφάσεων για το αγωνιστικό εδώ και χρόνια. Το 'χω ξαναγράψει και δεν είναι δύσκολο ακόμη και μπακαλίστικα να γράψεις κάτω σε ένα χαρτί ονοματεπώνυμα, ένα και βαριά δυο – τρία ίδια θα βρεις, όλα τα άλλα (προπονητές, ποδοσφαιριστές, τεχνικός και εκτελεστικός διευθυντής, CEO, οικονομικός διευθυντής και άλλοι) έχουν αλλάξει, πολλές φορές, άρα όσοι δεν έχουν αλλάξει συνιστούν και μεγάλο πρόβλημα.

Το να εστιάσουμε πάλι στα ίδια (άντε και να γράψουμε ξανά ονοματεπώνυμα) και μόνο δεν θα αποφέρει τίποτα. Η αποτυχία είναι τέτοια που δεν επιτρέπει να γίνει ξανά λανθασμένη μετάφραση... Προφανώς και δεν ανταποκρίθηκε κανείς, είτε λέγεται Παπαδόπουλος, είτε Κονέ, είτε (και πόσο μάλλον) Παπαδημητρίου, είτε... Τσακίρης... Όλοι ευθυνόμαστε. Και εμείς, ναι, στο χώρο μας, ακόμη και όταν ξεκινήσαμε να τα γράφουμε και να τα λέμε, αργήσαμε και δεν βοηθήσαμε την ΑΕΚ ότι και να σκεφτόμασταν, ή φοβόμασταν, η Ένωση πρέπει να είναι πάνω απ' όλους και όλα. Επίσης είναι σωστό να μην λαμβάνονται αποφάσεις εν θερμώ αλλά κάποιες φορές είναι απαραίτητο να συμβεί και έπρεπε στην ΑΕΚ εδώ και καιρό...

Η καταστροφή δύναται να γίνει ευκαιρία, αλλά...

Ο Μελισσανίδης στο ΟΑΚΑ

Το σημειώνω αυτό διότι και μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση -τάχα μου- για αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, προέκυπτε ότι ίσως πήγαινε σε σαρωτικές (θα ήταν ευεργετικό) αλλαγές ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τελικά πέρασε πολύς καιρός έως να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους και συνεργάτες του στην ΑΕΚ και τελικά έσβησε όλο αυτό με αποτέλεσμα να μη φύγει κανείς. Ή πιο σωστά να βρεθεί ο... θάμνος Δημητριάδης στο πρόβλημα μιας και ούτε το δέντρο δεν βλέπουμε τη στιγμή που δεδομένα έχουμε χάσει το δάσος επί σειρά ετών. Γι' αυτό και φτάσαμε άλλωστε σε αυτή τη φάση της απόλυτης αποτυχίας!

Η ΑΕΚ (και) σήμερα συνεχίζει να δείχνει και να φέρεται λες και βρίσκεται σε... κώμα! Ακόμη και τώρα που ήρθε το κακό, το μοιραίο, η ευρωπαϊκή καταστροφή, μοιάζει να είναι με μηχανική υποστήριξη και να περιμένουμε να δούμε αν θα βγει από αυτή, αν θα βγει από το κώμα προκειμένου να αλλάξει τα πάντα και να μπει ξανά σε παραγωγική και δημιουργική φάση. Βλέπετε κόλλησε στην εντατική μικρόβιο όπως συνηθίζεται να συμβαίνει και την... τρώει εκ των έσω με τύπους που λειτουργούν σαν... κατίνες και μεταφράζουν τα πάντα όπως εκείνοι θέλουν: κείμενα ότι είναι παραγγελιές από πρώην, απόψεις πως κρύβουν πίσω πρόσωπα και ότι άλλο. Αηδία τη στιγμή που αγωνιστικά η ΑΕΚ μικραίνει επικίνδυνα από αυτούς.

Την ίδια ώρα συνεχίζει αυτό το μικρόβιο το καταστροφικό του έργο και πληγώνει την ΑΕΚ... Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα να βγει από το κώμα, από τον ίδιο τον Μελισσανίδη αν μπορεί και θέλει να συμβεί αυτό, να προκαλέσει την αφύπνισή της και να μετατρέψει την καταστροφή αυτή σε μια μεγάλη ευκαιρία για το club. Να τα (και τους) αλλάξει (όλους) όλα και να δώσει νέο όραμα, προοπτική με αφορμή και την επιστροφή της ομάδας στην πόλη της και στο παλάτι που της δημιούργησε εκεί και το οποίο σαν γεγονός καταφέρνει να ισοπεδώσει το μέγεθος της αποτυχίας τέσσερα χρόνια τώρα!

Αν δεν γίνει αυτό, αν δεν εκμεταλλευτεί την καταστροφή και δεν τη μετατρέψει σε ευκαιρία, τότε θα πάμε σε ένα μοντέλο να περιμένουμε την επόμενη στραβή. Θα πούμε ότι θα προχωρήσει με όσους έχουν ήδη αποτύχει και θα προωθηθεί ένα πρότζεκτ μιας ομάδας που θα χτιστεί πλέον σε στέρεες βάσεις και δίχως την πίεση της άμεσης δημιουργίας ελέω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Λιγότερες προσθήκες αλλά ποιοτικότερες τάχα μου, ενδεκάδας όλες, περισσότερος χρόνος για δουλειά από τον Αλμέιδα και το team του και ένα ματς κάθε Κυριακή για να γίνουμε πρωταθλητές στης Φιλαδέλφειας τα μέρη όπως πρέπει και επιβάλλεται...

Μόνο που και αυτό το αφήγημα με όσους είναι μέσα, γύρω και έξω από το club αλλά λειτουργούν δήθεν ως σύμμαχοι της κατάστασης που υπάρχει τώρα, θα καταρρεύσει σε διάστημα μηνών, αν όχι και νωρίτερα.

Ο Κριχόβιακ με Αρη

Υγ: Τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα και σε επίπεδο διαχείρισης οργής και θυμού. Χρειάζεται ηρεμία... Δυστυχώς τον Δεκέμβριο και μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο χάθηκε ευκαιρία να αλλάξουν όλα στην ΑΕΚ και να δοθεί επιτέλους νέο όραμα και προοπτική. Ανάλογα δε την επιλογή προσώπου θα μπορούσε να επιτευχθεί και συσπείρωση... Τώρα όλα είναι πιο δύσκολα και το έργο όλων, είτε μείνουν αυτοί που τα πήγαν χάλια, είτε έρθουν άλλοι, είτε οτιδήποτε συμβεί, τα θέματα που θέλουν άμεσα λύση δεν τρέχουν δυστυχώς! Δύσκολη και η Τρίτη που έρχεται για τον οργανισμό ΑΕΚ. Δεν καταλαβαίνω τι περιμένει ο Μελισσανίδης αφού επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχει καμία ευθύνη το οικονομικό για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη όπου φέραμε και ποδοσφαιριστή και του δίναμε 60.000 ευρώ σε κάθε ματς για να εξασφαλίσουμε αυτό που όφειλε το club να είχε πετύχει από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Άντε και δεν μπορείς να ανταγωνιστείς Ολυμπιακό, πίσω από Παναθηναϊκό και Άρη (ξανά) με τέτοιο μπάτζετ; Τι ακριβώς να γίνει για να διαπιστωθεί ότι δεν κάνουν ούτε για τοπικό...!!!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...