ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Ξεκούραστη τριάρα πριν τον «τελικό»! (vids)

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Ξεκούραστη τριάρα πριν τον «τελικό»! (vids)

bet365

Χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε στο... πουγκί ένα πολύτιμο τρίποντο (3-0) και πάει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για τη «μητέρα των μαχών» κόντρα στον Άρη όσο αφορά το ευρωπαϊκό εισιτήριο! Χατζησαφί, Αμραμπατ, Κριχόβιακ τα γκολ της νίκης.

Ζωντανή στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη έμεινε η ΑΕΚ χάρη στη νίκη της με 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση έπρεπε απαραιτήτως να πάρει το ματς καθώς τα περιθώρια είχαν στενέψει. Με δύο γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους από Χατζισαφί στο 39' και από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άμραμπατ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έβαλε τις βάσεις της νίκης για να έρθει στο δεύτερο μέρος και το τρίτο γκολ από τον Κριχόβιακ στο 60'. Πλέον οι κιτρινόμαυροι πάνε να τα παίξουν όλα για όλα στη Θεσσαλονίκη στο σαββατιάτικο ματς - τελικό με τον Άρη, θέλοντας νίκη για να κλειδώσουν και μαθηματικά την Ευρώπη, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα είναι πάνω από τον Άρη στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας την τελευταία αγωνιστική.

Έτσι ξεκίνησαν Οφρυδόπουλος και Μεταξάς

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος επανέφερε στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ τον Μάνταλο, σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τον αρχηγό της Ένωσης να ξεκινάει με τους Σιμάνσκι και Κριχόβιακ στον άξονα στο 4-3-3. Έτσι ο Χατζισαφί πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Μοχαμαντί που έμεινε στον πάγκο. Άλλες αλλαγές δεν υπήρχαν, με τον Στάνκοβιτς στην εστία, τον Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Τζαβέλλα και Μήτογλου δίδυμο στους στόπερ, τους Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία αριστερά και δεξιά στα άκρα της επίθεσης και τον Άμραμπατ για ακόμα ένα ματς στην κορυφή. Στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε το γνωστό 4-4-2. Ο Λοντίγκιν ήταν στο τέρμα, οι Ρίζος, Εραμούσπε, Κάργας και Σάλιακας από τα αριστερά προς τα δεξιά της άμυνας, Καραχάλιος και Στάνκο ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, Λιάσος και Σνάιντερ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στις πτέρυγες και ο Κύρκος ελαφρώς πίσω από τον Περέα στην επίθεση.

Επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΚ και 2-0 με Χατζισαφί και Άμραμπατ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ, η οποία δημιουργούσε ευκαιρίες, αλλά έπεφτε πάνω στον Λοντίγκιν. Βέβαια και ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τις στιγμές του με το πλασέ του Κύρκου στο 10' και τη μεγάλη ευκαιρία με τον Περέα στο 28' όταν αμαρκάριστος έπιασε την κοντινή κεφαλιά από τη σέντρα του Σάλιακα αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Ωστόσο, η Ένωση ήταν κυρίαρχη ανεβάζοντας την πίεση σταδιακά όσο περνούσε ο χρόνος με αποτέλεσμα να πάει με δύο γκολ μπροστά στα αποδυτήρια. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Ένωσης ήρθε στο 17' όταν ο Άμραμπατ μετά από γύρισμα του Τσούμπερ πλάσαρε, αλλά ο Λοντίγκιν εξ επαφής με το σώμα απέκρουσε, ενώ στο 26' πάλι ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είπε «όχι» μπλοκάροντας το σουτ του Κριχόβιακ μέσα από την περιοχή. Η ΑΕΚ έγινε ακόμα πιο επικίνδυνη από τη στιγμή που πέρασε ο Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή και ο Άμραμπατ πήγε στα δεξιά.

Στο 37' η Ένωση είδε πάλι τον Λοντίγκιν να κρατάει την εστία του ανέπαφη, όταν από γέμισμα του Μάνταλου ο Μήτογλου έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Λοντίγκιν εντυπωσιακά απέκρουσε στη γωνία του. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ όμως δεν είχε απάντηση και στο 39' όταν ο Κριχόβιακ με μια βαθιά μπαλιά είδε από αριστερά τον Χατζισαφί, ο Λιάσος έχασε το μαρκάρισμά του και ο Ιρανός μπακ με ένα κατέβασμα με το στήθος και σουτ με τη μία με το αριστερό βρήκε δίχτυα για το 1-0.

Το προβάδισμα... ανακούφισε την ΑΕΚ, η οποία ευτύχησε με το τέλος του πρώτου μέρους να βρει και δεύτερο γκολ. Ο Άμραμπατ μέσα στην περιοχή επιχείρησε γέμισμα, η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Κάργα και ο Διαμαντόπουλος χρειάστηκε το VAR για να καταλογίσει το πέναλτι. Ο Άμραμπατ μετά από συζήτηση με τον Τσούμπερ και ενώ είχε πάρει ήδη την μπάλα ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε τη γωνία και έγραψε το 2-0.

«Σφράγισε» τη νίκη με Κριχόβιακ και πάει στο Βικελίδης για τον μεγάλο «τελικό»

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μεταξάς πέρασε Παντελάκη και Οικονομόπουλο στο παιχνίδι αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 3-6-1, με τον Οφρυδόπουλο να διατηρεί τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή με τον Άμραμπατ στα δεξιά, κάτι που λειτούργησε πολύ καλά από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου και έπειτα. Ο Λοντίγκιν συνέχιζε από τη μεριά του τις εξαιρετικές αποκρούσεις, κάνοντας ακόμα μια με τα ακροδάχτυλα στο 54' σε απευθείας φάουλ του Γκαρσία.

Οι κιτρινόμαυροι εξακολουθούσαν να είναι επιθετικοί ψάχνοντας και το τρίτο γκολ το οποίο ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Έπειτα από μια ωραία ανάπτυξη, ο Τσούμπερ πάσαρε προς τον άξονα στον Μάνταλο, αυτός πανέξυπνα τσίμπησε ελάχιστα την μπάλα για τον Κριχόβιακ που ερχόταν από πίσω, ο οποίος πλάσαρε τον Λοντίγκιν για το 3-0 που τελείωσε οριστικά το ματς.

Ο Οφρυδόπουλος με το παιχνίδι να έχει κριθεί προχώρησε στο αναγκαίο φρεσκάρισμα αντικαθιστώντας Άμραμπατ και Χατζισαφί με Τάνκοβιτς και Μοχαμαντί, ενώ λίγο αργότερα ξεκούρασε και τον Λιβάι Γκαρσία περνώντας στη θέση του τον Μισελέν. Στο 75' η ΑΕΚ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν σε μπαλιά του Τσούμπερ στην αντεπίθεση ο Κριχόβιακ σε κενό τέρμα δεν βρήκε στόχο! Οι αλλαγές της Ένωσης για «ανάσες» ολοκληρώθηκαν στο τελευταίο τέταρτο με Κριχόβιακ και Τσούμπερ να δίνουν τη θέση τους σε Σάκχοφ και Ανσαριφάρντ. Η Ένωση διαχειρίστηκε το ευρύ προβάδισμα, πήρε ένα τρίποντο που το είχε τεράστια ανάγκη και πάει για τον «τελικό» με τον Άρη στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο.

MVP: Ο Κριχόβιακ με την εξαιρετική ασίστ του στο πρώτο γκολ του Χατζισαφί και με το τέρμα που τελείωσε το ματς στο δεύτερο μέρος. Ο Πολωνός μέσος έχασε πάντως αυτό που δεν χάνεται στο δεύτερο μέρος, όταν σε κενό τέρμα δεν βρήκε καλά την μπάλα.

Στο ύψος τους: Ο Χατζισαφί έδειξε ότι παραμένει φορμαρισμένος αυτή την περίοδο, παίζοντας ως αριστερό μπακ αυτή τη φορά και έχοντας μια αποφασιστική σκέψη και εκτέλεση στο γκολ που σημείωσε. Επίσης ο Σιμάνσκι έκανε μια ακόμα καλή εμφάνιση ως «εξάρι» και γενικά από τη μέση και μπροστά όλοι ανταποκρίθηκαν.

Αδύναμος κρίκος: Όλα τα πρόσωπα της αμυντικής γραμμής του ΠΑΣ. Επέτρεψαν πάρα πολλές ευκαιρίες στην ΑΕΚ και ο Λοντίγκιν προσπαθούσε να μαζέψει στα ασυμμάζευτα με τις αποκρούσεις του.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κάργας με το απλωμένο χέρι του στη φάση του πέναλτι της ΑΕΚ.

Το στραγάλι: Ο Διαμαντόπουλος δεν είδε το ξεκάθαρο πέναλτι στο απλωμένο χέρι του Κάργα και χρειάστηκε το VAR για να τον φωνάξει, να δει τη φάση και να καταλογίσει την παράβαση.

Το ταμείο του Gazzetta: Δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα για την ΑΕΚ πέρα από τη νίκη καθώς οι κιτρινόμαυροι είχαν μετατρέψει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε «τελικό» στη μάχη που δίνουν για την Ευρώπη. Μπορεί θεωρητικά να υπήρχε άγχος, αλλά η Ένωση επέβαλε τον ρυθμό της από το πρώτο μέρος, ήταν υπομονετική επιθετικά παρά τις εξαιρετικές αποκρούσεις του Λοντίγκιν και έβαλε τις βάσεις της νίκης από το πρώτο μέρος. Οι κιτρινόμαυροι με σωστή επιθετική ανάπτυξη που δεν είχαν συνηθίσει σε προηγούμενα παιχνίδια (σε αυτό βοήθησε και η τοποθέτηση του Λιβάι στην κορυφή με τον Άμραμπατ στα δεξιά από τα μισά του δευτέρου μέρους) βρήκαν ευκαιρίες και ένα τρίτο γκολ στο δεύτερο μέρος και πλέον πηγαίνουν για τον μεγαλύτερο «τελικό» στο Κλεάνθης Βικελίδης το Σάββατο με αντίπαλο τον Άρη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ από τις 6 Μαρτίου όταν είχε επικρατήσει του Αστέρα Τρίπολης στην κανονική διάρκεια.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (67' Μοχαμαντί), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (78' Σάκχοφ), Μάνταλος, Τσούμπερ (78' Ανσαριφάρντ), Λιβάι Γκαρσία (73' Μισελέν), Αμραμπατ (67' Τάνκοβιτς)

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ρίζος (64' Μίνα), Καραχάλιος, Στάνκο (72' Σιόντης), Λιάσος (46' Παντελάκης), Σνάιντερ, Κύρκος (46' Οικονομόπουλος), Περέα (64' Μπρένερ)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα