ΠΑΟΚ - Αρης 0-1: Τούμπα τα play offs με Καμαρά!

ΠΑΟΚ - Αρης 0-1: Τούμπα τα play offs με Καμαρά!

bet365

Λίγες μέρες μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Αρης νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με υπέροχο γκολ του Καμαρά στο 63' και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για «ευρωπαϊκό» εισιτήριο, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Διπλό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (0-1). Διπλό και στα playoff (0-1) για τον ψυχωμένο Άρη, που με την πλάτη στον τοίχο έβγαλε αντίδραση, απέναντι σ’ έναν κάκιστο ΠΑΟΚ, που στα 4 φετινά ματς με τον «αιώνιο» αντίπαλό του δεν βρήκε δίχτυα.

Πλέον με την νίκη τους αυτή οι «κίτρινοι» έκαναν αποφασιστικό βήμα Ευρώπης, έχοντας στα δύο επόμενα ματς ων playoffs να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στο «Κλ. Βικελίδης» και τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Η εικόνα στο φινάλε με τον Κούρτιτς να ανοίγει διάλογο με την κερκίδα, οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Λουτσέσκου, είναι ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο. Δέκα ματς χωρίς νίκη, τέσσερα ντέρμπι (360’ αγωνιστικά λεπτά) απέναντι στους «κίτρινους» χωρίς να πετύχει γκολ!

Επιστροφή Ζίβκοβιτς και Ίνγκασον

Ο Άντρια Ζίβκοβιτς ξεπέρασε το πρόβλημα με την ίωση, που τον άφησε εκτός στον αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, επέστρεψε στην ενδεκάδα, όχι όμως στη θέση του δεξιού χαφ-εξτρέμ. Εκεί, η επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Λούκας Τέιλορ.

Φανέλα βασικού πήρε και ο Τόμας Μουργκ, με τον Αυστριακό να κινείται πίσω από τον φορ, που ήταν ο Τσούμπα Άκπομ (ο Νέλσον Ολιβέιρα έμεινε εκτός 20αδας για λόγους αποφόρτισης), με τον Ζίβκοβιτς να κινείται στο αριστερό άκρο της «ασπρόμαυρης» επίθεσης. Επιστροφή και για τον Ίνγκι Ίνγκασον χωρίς κάποιον άλλον από τους μακροχρόνια απόντες (Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Καντουρί, Αουγκούστο, Ζαμπά) να είναι στην αποστολή.

Με Μπερτόγλιο και 4-3-3

Ο Χερμάν Μπούργος αποφάσισε να αλλάξει πλάνο, έπειτα από τα δύο τελευταία αποτυχημένα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός τεχνικός επανάφερε στην ενδεκάδα τον Φακούντο Μπερτόγλιο, που ως τώρα ήταν στο περιθώριο και έπαιζε ελάχιστα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, που ήδη έχει συμφωνήσει με τον Αστέρα Τρίπολης για τη νέα σεζόν, ξεκίνησε μπροστά από τους Ντουκουρέ και Ματίγια σε ένα σχηματισμό 4-3-3, με τους Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Καμαρά στην επίθεση.

Στην άμυνα, ο Μπούργος διατήρησε την ίδια τετράδα Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Εμπακατά, με τον Σούντγκρεν στη δεξί άκρο και τον Εμπακατά στο αριστερό.

Προβληματικός ΠΑΟΚ, πατούσε καλύτερα ο Άρης

Ο ΠΑΟΚ. Είναι απλό. Συνέχισε να είναι προβλέψιμος, χωρίς διάθεση, κανένα ενδιαφέρον. Εκπέμποντας έναν έντονο προβληματισμό, στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους. Καμία έκπληξη, βάσει όσων μας έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια των playoffs, όπου συνεχίζει να παίζει με πολλές ελλείψεις και σημαντικές απουσίες. Τόσο μπορούν, τόσο παίζουν…

Ο Άρης πιέζοντας ψηλά δεν επέτρεπε στους «ασπρόμαυρους» να βγουν σωστά από την άμυνα τους και να πατήσουν με προϋποθέσεις στο τρίτο κομμάτι του τερέν. Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» το έκαναν περισσότερες φορές, πότε με τον Ιτούρμπε (20’) και πότε με τον Μαντσίνι (28’), απειλώντας την εστία του Πασχαλάκη.

Ο Λουτσέσκου βλέποντας την ομάδα του να πελαγοδρομεί έκλεισε τα μάτια, μαζί με τους περίπου 10.000 φίλους του «Δικεφάλου», την ώρα (39’) που ο Καμαρά έφευγε μόνος απέναντι στον Πασχαλάκη και τα ξανάνοιξε όταν ο Αφρικανός επιθετικός είχε πέσει στο χορτάρι γλιστρώντας και χάνοντας την ισορροπία του.

Οι αριθμοί στο φινάλε του πρώτου μέρους αποτύπωναν την υπεροχή των φιλοξενούμενων. Διπλάσιες τελικές (2-4) προς την εστία, περισσότερα κόρνερ (2-6) και την υπεροχή ελάχιστα υπέρ των γηπεδούχων (54%-46%).

Χτύπησε με Καμαρά για το 0-1

Η κάκιστη ψυχολογία, ίσως και ανικανότητα, των περισσότερων παικτών που υπήρχαν στο χορτάρι της Τούμπας, με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, επιβεβαιώθηκε στη διπλή χαμένη ευκαιρία του 51ου λεπτού. Ο Σάστρε απείλησε με σουτ, ο Κουέστα του είπε «όχι» και ο Μουργκ σε άδεια εστία σημάδεψε τα… περιστέρια!

Ο Άρης «χτύπησε» με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 63ο λεπτό. Από την εκπληκτική μπαλιά του Μαντσίνι στην πλάτη της άμυνας, ο Μαυριτανός φορ πλάσαρε με άψογο στυλ τον Πασχαλάκη και άνοιξε το σκορ (0-1).

Η Τούμπα άρχισε να αποδοκιμάζει ακόμη και αυτούς που έριξε άρον-άρον ο Λουτσέσκου στο χορτάρι (Σβαμπ, Μιτρίτσα, Σοάρες) μπας και άλλαζε κάτι στην τραγική εικόνα της ομάδας του. Η παρέμβαση του Ρουμάνου από τον πάγκο έφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο τον Τσόλακ, αντί του Μιχάι, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει απεγνωσμένα το γκολ, απέναντι στον οργανωμένο Άρη, που είχε οπισθοχωρήσει με στόχο να κρατήσει το υπέρ του σκορ.

MVP: Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής όχι μόνο με το γκολ που πέτυχε και έκρινε το ντέρμπι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σπουδαία δουλειά και ασίστ από τον Μαντσίνι, πανταχού παρών ο Φαμπιάνο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ποιον να πρωτοβάλεις απ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ; Τέιλορ, Μουργκ, Μιχάι και πάει λέγοντας…

Η ΓΚΑΦΑ: Βγαίνεις μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και γλιστράς; Κι όμως, το έκανε άθελά του, φυσικά, ο Καμαρά. Τον μιμήθηκε λίγο αργότερα κι ο Μουργκ.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε διευθύνει και το Άρης-ΠΑΟΚ 0-0 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δεν είχε πρόβλημα να βγάλει ένα ντέρμπι με δυνατές μονομαχίες και ένταση. Στο 67’ ο Ιτούρμπε ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του, το ίδιο και στο 82’ ο Ζίβκοβιτς.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης έφυγε από την Τούμπα με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη που κάνει για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Δικαιότατα. Ο ΠΑΟΚ παραμένει σε βαθιά αγωνιστική κρίση και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Δεν κέρδισε σε τέταρτο παιχνίδι τον συμπολίτη του, συμπλήρωσε δέκα αγώνες χωρίς νίκη και πλέον κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχάι (79’ Τσόλακ), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (66’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (66’ Σοάρες), Μουργκ (66’ Μιτρίτσα), Α. Ζϊβκοβιτς, Άκπομ.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (68’ Σάκιτς), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Ντουκουρέ, Ματίγια, Μπερτόγλιο (79’ Πάλμα), Ιτούρμπε (85’ Δεληζήσης), Μαντσίνι (79’ Γκαρσία), Καμαρά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα