ΑΕΚ: Πόσο θα αντέχεις να ζεις από τα αποτελέσματα των άλλων;

ΑΕΚ: Πόσο θα αντέχεις να ζεις από τα αποτελέσματα των άλλων;

ΑΕΚ: Πόσο θα αντέχεις να ζεις από τα αποτελέσματα των άλλων;

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης διαπιστώνει ότι στην Α.Ε.Κ. λανθασμένα επιχειρούν να... γατζωθούν από κάτι, ένα αποτέλεσμα, μισή καλή εικόνα για να ελπίζουν, ενώ η... παράταση ζωής έρχεται από τους αντιπάλους και έχει υστερόγραφο διαιτησίας (και όχι μόνο).

Το μαρτύριο των play off συνεχίζεται για όλους όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ασχολούμαστε με την ΑΕΚ. Και μάλιστα πρέπει να χαιρόμαστε που συμβαίνει αυτό. Διότι εδώ που τα... λέμε και πάλι καλά που συμβαίνει αυτό γιατί συνιστά και κάτι το μη αναμενόμενο με τα αποτελέσματα που έχει η Ένωση να υπάρχουν ελπίδες ακόμη. Όχι για κάτι το σπουδαίο αλλά για την επίτευξη του μίνιμουμ της υποχρέωσης για φέτος που είναι η εξασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Να υπενθυμίσω σε τούτο το σημείο ότι ΝΑΙ θα συνιστά καταστροφή για την ΑΕΚ να μην βρει ευρωπαϊκό εισιτήριο για το (ευρωπαϊκό) της παρόν και μέλλον. Να σταματήσει λοιπόν να μεταφράζεται αυτό το γεγονός διαφορετικά από όσους είμαστε σε αυτό το χώρο. Προφανώς και δεν θα σταματήσει να υπάρχει η ΑΕΚ και δεν συγκρίνεται με κάποια καταστροφή αντίστοιχη με εκείνη του υποβιβασμού προ ετών... Κανείς δεν αναφέρει κάτι τέτοιο άλλωστε.

Καμία σχέση φυσικά αλλά δεν γίνεται να το προσπερνάμε σα να είναι κάτι που δεν θα επηρεάσει την ΑΕΚ και όλους γύρω από αυτήν. Αποτυχία είναι που ισοδυναμεί με καταστροφή για την ομάδα που επιστρέφει στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Μη τρελαθούμε τώρα... Εκτός από το πρόβλημα που δημιουργεί και τα εμπόδια που θα βάλει μελλοντικά στην ΑΕΚ στο κομμάτι της Ευρώπης, είναι αδιανόητο να δούμε ματς με ξένο αντίπαλο στο νέο γήπεδο μόνο για φιλικό ματς καλοκαιρινής προετοιμασίας, ή για τα εγκαίνια!

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε ξανά (και ξανά) αυτό ας πάμε και παρακάτω, στην ουσία του πράγματος. Η ΑΕΚ εξακολουθεί να έχει ζωή χάρη στα αποτελέσματα των αντιπάλων της, πότε του Παναθηναϊκού και πότε του Άρη, αυτή είναι η πραγματικότητα. Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο μπορεί να αντέξει μια ομάδα και ένας στόχος να ζει από τα αποτελέσματα των άλλων; Ρητορικό το ερώτημα φυσικά. Είναι ξεκάθαρο πως αν δεν κάνει η ΑΕΚ η ίδια καλά αποτελέσματα στα παιχνίδια της απλά θα περιμένει το μοιραίο στο τέλος των play off για να ολοκληρωθεί η πλέον αποτυχημένη σεζόν μετά την επιστροφή της!

Παντά υπάρχει ελπίδα, ή μήπως όχι;

12354

Προφανώς (και δυστυχώς) δεν μπορείς να περιμένεις και να ελπίζεις πολλά να αλλάξουν σε αγωνιστικό επίπεδο. Τα εγκλήματα προηγήθηκαν και αν το... τρένο της Ευρώπης το χάσεις θα το έχεις πετύχει από πριν τη διαδικασία κατάταξης που ζούμε τώρα. Διότι πριν έπρεπε οι άνθρωποι που "βλέπουν" και κρίνουν να έχουν καταλάβει, αλλά ποιος, πού και γιατί; Αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να καταλάβουν ούτε τα βασικά και τα ζητήματα νοοτροπίας που υπήρχαν στην ομάδα και ας ήταν μαζί της όλη τη σεζόν. Και όμως παραμένουν όλοι εκεί...

Στην ουσία ξανά γιατί ξεφεύγω και πάλι μου έρχεται η διάθεση να γίνω ξανά (και ξανά) ισοπεδωτικός με όλους και όλα. Η ΑΕΚ δεν γνωρίζει τα βασικά, οι παίκτες της δεν τα έχουν δουλέψει, ειδικά σε συνθήκη να χτίσει και να αναπτυχθεί με υπομονή. Κάτι λίγα βγάζει παίζοντας στην κόντρα επίθεση αλλά και πάλι αδούλευτα και ας υποτίθεται ότι δούλευε αρκετά σε αυτό το κομμάτι ο Γιαννίκης. Το θέμα είναι ότι δεν είχε πουθενά, κανένα και σε τιποτα αποτέλεσμα η δουλειά (;;;) του. Και όμως δεν το έβλεπαν καν... Αντίθετα...

Άρα λανθασμένα επιχειρούν στην ΑΕΚ (μέσα σε αυτή, έξω και στο χώρο μου) κάποιοι να γατζωθούν από ένα καλό ματς, ένα καλό αποτέλεσμα, ένα καλό 30λεπτο, μια και δυο καλές ευκαιρίες. Καταλαβαίνω ότι ψάχνουμε να πιαστούμε από κάπου και να βρούμε ελπίδα, άλλωστε πεθαίνει πάντα τελευταία, ή μήπως όχι; Δυστυχώς πρέπει να γίνουμε ρεαλιστές και να πάψουμε να ελπίζουμε. Η ΑΕΚ θέλει μίνιμουμ δύο νίκες και μια ισοπαλία σε τρία ματς τη στιγμή που έως τώρα έχει μόλις μία νίκη στη διαδικασία των play off. Εθελοτυφλεί κάποιος αν δεν βλεπει ότι αυτό και να συμβεί δεν θα είναι το φυσιολογικό!

Τι ζητάμε λοιπόν από την ΑΕΚ έως το τέλος; Να κερδίσει τον ΠΑΣ για φορά φέτος, πράγμα που δεν συνηθίζεται, σε ένα ματς που όλα είναι απέναντί της σαν δεδομένα. Έπειτα να πάει σε ένα τελικό και must win ματς μέσα στην Θεσσαλονίκη και να επικρατήσει του Άρη, τη στιγμή που δεν έχει πάρει μισό τέτοιο ματς φέτος έως σήμερα. Να κλείσει τη σεζόν με νίκη κόντρα στον αδιάφορο Ολυμπιακό. Και όλα αυτά να τα πετύχει όντας αδούλευτη ομάδα, με κάκιστη νοοτροπία, με 12 βαριά 13 παίκτες και δίχως φορ!

Σίγουρα καλό μαντάτο ότι δεν δέχτηκε φάσεις και γκολ σε ένα ματς, ακόμη καλύτερο νέο ότι απέφυγε τα δώρα, αλλά πλέον δεν είναι τίποτα από αυτά αρκετά...

13

Υγ: Μια ακόμη διαιτησία, σερί πάει το έργο, όπου η ΑΕΚ έχει απόλυτα εχθρική αντιμετώπιση... Μετά την Τούμπα και το ματς με ΠΑΟΚ, τώρα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό... Είναι πασιφανές από την αρχή της σεζόν ότι η ΑΕΚ θα είχε αυτήν την αντιμετώπιση από τη διαιτησία και δεν μπορώ να δικαιολογήσω το γιατί. Δεν στεκόμαστε σε αυτή, τη διαιτησία επί Κλαντεμπεργκ, αλλά μη τρελαθούμε κιόλας. Αποβολή χάρισε στον Βιγιαφάνες, κιτρίνισμα στα στόπερ της ΑΕΚ δίχως καμία δικαιολογία απόφασης, 15 κερδισμένα φάουλ στον Παναθηναϊκό αντί 2 της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο! Αν μη τι άλλο απόλυτα εχθρική διαιτησία. Απαράδεκτα τα μηνύματα στον Άγγλο αρχιδιαιτητή, τέτοια λαμβάνουμε εμείς κατά εκατοντάδες βέβαια έπειτα από ντέρμπι, αλλά ας τα δώσει στην αστυνομία και να εστιάσει στη δουλειά του διότι τα έχει κάνει ΧΑΛΙΑ και επιβεβαιώνει ότι κάνει τουρισμό και όχι δουλειά... Αυτό να τον απασχολεί!

Υγ2: Δεν γίνεται να κριθεί κανένας ποδοσφαιριστής θετικά ή αρνητικά. Διαβάζω για τον Τσούμπερ από το χώρο μου ότι τελικά έπρεπε να τον κρατήσει; Πρέπει ο Τσούμπερ να περνάει δύο - τρεις αντιπάλους σε κάθε ματς και αφού δεν έχει καν φορ να δώσει την μπάλα να τη πετάει στο παράθυρο της εστίας. Και ο Κριχοβιακ ήταν κάκιστος, ο χειρότερος, στο ντέρμπι, αλλά τι περιμένουμε και από αυτόν; Να τα κάνει όλα και να πάρει μόνος του το ματς. Αυτά δεν γίνονται κύριοι... Εμπεδώστε το και περιορίστε την ατομική κριτική!

Υγ3: Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε λανθασμένη επιλογή να μην ξεκινήσει ο Μάνταλος και δη έπειτα από δύο σερί ματς που μαζί με Σιμάνσκι και Κριχόβιακ έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά σαν τριάδα στα χαφ. Δεν ρίχνω ευθύνη στον Οφρυδόπουλο για όνομα του Θεού ψάχνει και αυτός κάτι άλλο να κάνει, επίσης του βγήκε η παρουσία του Χατζισαφί αλλά χάλασε μια ήδη καλή μαγιά στα χαφ έτσι και δεν τράβηξε τίποτα έπειτα από αυτή την επιλογή.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...