Σα και Ποντένσε στο Gazzetta για Μαρτίνς: «Ήξερε να μας φτιάξει, είναι έτοιμος για Premier League»

Σα και Ποντένσε στο Gazzetta για Μαρτίνς: «Ήξερε να μας φτιάξει, είναι έτοιμος για Premier League»

Σα και Ποντένσε στο Gazzetta για Μαρτίνς: «Ήξερε να μας φτιάξει, είναι έτοιμος για Premier League»

bet365

Ντανιέλ Ποντένσε και Ζοζέ Σα μιλούν στο Gazzetta, αποθεώνουν και αναλύουν τη μεθοδολογία του Πέδρο Μαρτίνς, που οδήγησε τον Ολυμπιακό στο τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα!

Ήρθαν στον Ολυμπιακό, εκτόξευσαν την ομάδα και εκτοξεύτηκαν. Και οι δύο πήραν μεταγραφή στην Premier League. Η Γουλβς πρόσφερε 20 εκατ. ευρώ για τον Ντανιέλ Ποντένσε και 8 εκατ. ευρώ για τον Ζοζέ Σα. Ο πρώτος έκανε 68 συμμετοχές με τους «ερυθρόλευκους», πέτυχε 13 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ. Ο δεύτερος κατέγραψε 124 συμμετοχές, οι οποίες του έδωσαν το διαβατήριο για το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, φέρνοντας στους πρωταθλητές τα περισσότερα χρήματα που δόθηκαν ποτέ σε ελληνική ομάδα για μεταγραφή γκολκίπερ. Ο άνθρωπος που τους βοήθησε να εξελιχθούν και να κάνουν το σπουδαίο βήμα στην καριέρα τους ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο συμπατριώτης τους προπονητής οδήγησε τον Ολυμπιακό στο τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και οι Ποντένσε - Σα μιλούν στο Gazzetta για τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων». Απάντησαν σε έξι κοινά ερωτήματα και ανέλυσαν πόσο κομβικός ήταν ο ρόλος του 52χρονου προπονητή στο να αγωνίζονται πια στην Premier League. Η μεθοδολογία του, οι σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές, τα στοιχεία που τον κάνουν ξεχωριστό και η ώρα που έρχεται και για τον ίδιο για το άλμα στην Premier!

Ο Πέδρο Μαρτίνς οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Τι τον κάνει τόσο ξεχωριστό; Τι θα λέγατε γι' αυτόν ως προσωπικότητα και ως προπονητή;

Ντανιέλ Ποντένσε: «Αυτό που τον κάνει ιδιαίτερο είναι ο τρόπος που ηγείται. Η σχέση με τους παίκτες, το γεγονός ότι γνωρίζει και καταλαβαίνει καθετί που τους συμβαίνει, αλλά και η εξυπνάδα με την οποία προετοιμάζει τα παιχνίδια. Ως προσωπικότητα είναι ένας ταπεινός άνθρωπος, απλός και εύκολα προσβάσιμος».

Ζοζέ Σα: «Έχει καλό ηγετικό πνεύμα και είναι προπονητής που του αρέσει να έχει καλές σχέσεις με τους παίκτες του. Νομίζω ότι αυτό τον βοήθησε πολύ να κατακτήσει τρία διαδοχικά πρωταθλήματα».

1

Πώς βελτιώνει τους παίκτες και τον σύλλογο; Μπορείτε να μας περιγράψετε τη μεθοδολογία του;

Ντανιέλ Ποντένσε: «Έχουμε δει πόσοι ποδοσφαιριστές βελτιώθηκαν από την άφιξή του μέχρι σήμερα. Πόσα χρήματα έχει λάβει η ομάδα με την πώληση παικτών κατά τη θητεία του Πέδρο. Αυτό δείχνει την ικανότητά του να κάνει καλύτερους τους παίκτες που έχει στα χέρια του. Ο σύλλογος βελτιώνεται πολύ με αυτόν και κατακτά τίτλους, κάτι που είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο κλαμπ. Δίνει έτσι τη σταθερότητα που χρειάζονται και την ποιότητα. Η μεθοδολογία του είναι μοναδική. Τον κάνει ξεχωριστό γιατί σχεδόν ό,τι κάνει, είναι σωστό. Ακόμα κι αν τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά, όσο περνάει ο καιρός αυτά τα βλέπουν όλοι».

Ζοζέ Σα: «Στον Πέδρο αρέσουν οι ποδοσφαιριστές στους οποίους αρέσει να δουλεύουν. Μπορεί και παίρνει το καλύτερο δυνατό από κάθε παίκτη του κι εκείνοι από την πλευρά τους βοηθούν την ομάδα όσο περισσότερο μπορούν».

Θεωρείτε ότι είναι έτοιμος να κοουτσάρει κάποια στιγμή στην Premier League ή σε άλλο κλαμπ ακόμα μεγαλύτερου επιπέδου;

Ντανιέλ Ποντένσε: «Φυσικά και είναι έτοιμος, αν και ο Ολυμπιακός είναι τόσο σπουδαίος σύλλογος σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες της Premier League. Η ποιότητα που υπάρχει εδώ δεν θα αποτελέσει πρόβλημα γι' αυτόν και θα έχει καλά αποτελέσματα».

Ζοζέ Σα: «Φυσικά. Είναι προετοιμασμένος γι' αυτό και για μεγάλες... πτήσεις. Το αξίζει για όσα έχει κάνει αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό».

Μπορείτε να μας αποκαλύψετε κάποια ιδιαίτερη στιγμή σας με τον Μαρτίνς κατά τη θητεία σας στον Ολυμπιακό;

Ντανιέλ Ποντένσε: «Ήταν στο δεύτερο χρόνο μου στον Ολυμπιακό. Δίναμε αγώνα στο Champions League και με άφησε στον πάγκο. Ήμουν ενοχλημένος μ' αυτό. Το κατάλαβε και με κάλεσε να μιλήσουμε. Συζητούσαμε για 1-1,5 ώρα. Κατάλαβα απόλυτα γιατί πήρε αυτή την απόφαση, αλλά το πιο εντυπωσιακό ήταν το πώς μου ανέλυσε το σκεπτικό του και τα δεδομένα. Μου έδειξε τι ήθελε από εμένα. Δεν το περίμενα. Με έκανε καλύτερο ποδοσφαιριστή και καλύτερο άνθρωπο. Άγγιξε την καρδιά μου».

Ζοζέ Σα: «Δεν θα ξεχάσω τότε που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά. Ήταν καταπληκτική η ατμόσφαιρα, δουλέψαμε σκληρά και αξίζαμε τον τίτλο».

2

Μπορείτε να μας αναλύσετε πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του για τη βελτίωσή σας και για το βήμα που κάνατε τελικά στην Premier League;

Ντανιέλ Ποντένσε: «Μου έδωσε τη σταθερότητα και την ποιότητα για να μπορέσω να πάρω μεταγραφή στην Premier League. Νόμιζα ότι θα πάω στην Αγγλία και θα συναντήσω μεγάλες δυσκολίες, αλλά τελικά δεν ήταν έτσι. Ήμουν τόσο καλά προετοιμασμένος από τον Ολυμπιακό, και λόγω του κλαμπ και λόγω του προπονητή, που ήρθα εδώ και τίποτα δεν με εξέπληξε».

Ζοζέ Σα: «Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να πάρω μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Με τον κύριο Πέδρο έπαιξα, έμαθα, μεγάλωσα και εξελίχθηκα για να φτάσω εδώ που είμαι. Οφείλω πολλά στον Ολυμπιακό και στον κύριο Πέδρο Μαρτίνς που πάντα με βοηθούσε πολύ και έφτασα να φτάσω σ' αυτό το σημείο».

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στον Ολυμπιακό για το νέο του πρωτάθλημα;

Ντανιέλ Ποντένσε: «Θα ήθελα να στείλω τα συγχαρητήριά μου σε όλους τους οπαδούς που το αξίζουν περισσότερο από όλους. Ζουν για την ομάδα και της δίνουν δύναμη, εκπροσωπούν μια τόσο μεγάλη ομάδα. Επίσης στέλνω τα συγχαρητήριά μου στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ. Όλοι μαζί τα κάνουν όλα πιο εύκολα και γι' αυτό σήμερα ο Ολυμπιακός είναι τόσο δυνατός».

Ζοζέ Σα: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες, τον κύριο Πέδρο, το υπόλοιπο τεχνικό τιμ και όλους τους φιλάθλους για ένα ακόμη επίτευγμα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα