Ατρόμητος - Ιωνικός 0-1: Νικαιώτικος οδοστρωτήρας με τέταρτο σερί εκτός έδρας τρίποντο!

Ατρόμητος - Ιωνικός 0-1: Νικαιώτικος οδοστρωτήρας με τέταρτο σερί εκτός έδρας τρίποντο!

bet365

Mετά τον ΟΦΗ, τον Αστέρα και τη Λαμία ο σαρωτικός Ιωνικός νίκησε και τον Ατρόμητο εκτός έδρας με γκολ του Αοσμαν στο 68' και παραμένει αήττητος στα play offs - Eχασε πέναλτι με τον Κουλούρη στο 78' ο γηπεδούχος.

Το τρένο του Ιωνικού δεν σταματάει πουθενά στα φετινά play out. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού πέτυχε την 5η της νίκη σε 6 παιχνίδια (έχει και μία ισοπαλία), επικρατώντας με 1-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Μια νίκη που ήταν και η 4η σε ισάριθμα εκτός έδρας αναμετρήσεις, με τον Ιωνικό να είναι εξαιρετικός στα play out. Με το τρίποντο αυτό οι Νικαιώτες ανέβηκαν στην κορυφή έχοντας 42 βαθμούς, με τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης που ακολουθούν με 41 και 40 να έχουν ένα ματς λιγότερο, αυτό που θα δώσουν μεταξύ τους αύριο στην Κρήτη. Όσον αφορά τους Περιστεριώτες, έμειναν στους 32 και την 12η θέση.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με 4-3-3 και τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, τον Κιβρακίδη δεξιά, τον Καστεγιάνο αριστερά και στόπερ τους Μαυρομμάτη και Έρλινγκμαρκ. Στην μεσαία γραμμή από αριστερά προς τα δεξιά ήταν οι Καρτάλης, Σάλομον και Χαρίσης, ενώ δίπλα στον Κουλούρη που ήταν ο σέντερ φορ, ήταν ο Ροτάριου δεξιά και ο Μουνίθ αριστερά.

Από την άλλη ο Δημήτρης Σπανός ξεκίνησε με 3-5-2 και τον Βίντμαρ στο τέρμα, τους Τσιριγώτη, Ρομαό και Σάντσες στο κέντρο της άμυνας, με τον Βαλεριάνο να είναι αριστερός μπακ-χαφ και ο Μύγας δεξιός. Στην τριάδα πίσω από τους Λένις και Μάντζη που ήταν το επιθετικό δίδυμο, ξεκίνησαν από αριστερά προς δεξιά οι Κιάκος, Κάνιας και Ντάλσιο.

Ό,τι είδαμε στο πρώτο τέταρτο

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα ημίχρονο που ουσιαστικά ό,τι είδαμε το είδαμε μέχρι το πρώτο τέταρτο (για να μην πούμε δεκάλεπτο). Στο ξεκίνημα του ματς οι δύο ομάδες μπήκαν εξαιρετικά δυνατά πιέζοντας και οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 2' με τον Κιβρακίδη να κάνει το σουτ και τον Βίντμαρ να διώχνει, δύο λεπτά αργότερα ο Ντάλσιο με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γιαννιώτη, ενώ και πάλι οι γηπεδούχοι επίσης στο 4', αλλά και στο 10΄έφτασαν μια ανάσα από το 1-0. Αρχικά σε πλασέ του Κουλούρη ο Ρομαό έδιωξε πάνω στην γραμμή, ενώ στο 10' ο Κουλούρης σκόραρε αλλά φάνηκε να χρησιμοποιεί το χέρι και το γκολ ακυρώθηκε. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου, με τον ρυθμό του ματς να πέφτει κατακόρυφα και να μην βλέπουμε ούτε μία φάση μπροστά στις δύο εστίες σε ένα μισάωρο που ήδη έχουμε ξεχάσει.

Μίλησε ο Άοσμαν και μοιραίος ο Κουλούρης

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν σαφώς καλύτερη από αυτή του πρώτου, με τις δύο ομάδες να ανεβαίνουν ψηλά και να ζητάνε το γκολ. Αρχικά και πάλι οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη ευκαιρία, με τον Καρτάλη στο 56' να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, ενώ 6 λεπτά αργότερα ο Ντάλσιο ανάγκασε τον Γιαννιώτη να κάνει μια καλή επέμβαση. Έτσι φτάσαμε στο 68' όταν μπήκε και το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Ο Ιωνικός κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Άοσμαν το εκτέλεσε εξαιρετικά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη για το 0-1. Από εκείνο το σημείο ο Ατρόμητος πίεσε με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν στην κόντρα και σε μία από αυτές τις φορές, ο Τουράμ στο 74' δεν γύρισε στους αμαρκάριστους συμπαίκτες του κάνοντας άσχημο σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά πιο μετά ο Ατρόμητος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κουλούρη από τον Βίντμαρ. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κουλούρης στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι του Ιωνικού. Ένα λεπτό αργότερα ο Αγγελάκης έδωσε νέο πέναλτι σε χέρι του Βαλεριάνου, αλλά μετά από εξέταση του VAR το πήρε πίσω καθώς η μπάλα βρήκε πρώτα το σώμα και μετά το χέρι του παίκτη του Ιωνικού. Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος ο Ατρόμητος προσπαθούσε, αλλά ο Ιωνικός έχασε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για γκολ, με το 0-1 να μένει ως το τέλος.

MVP: Φυσικά ο Άοσμαν. Ο Σύριος μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Τι άλλο να έκανε...

Στο ύψος του: Θα βάλουμε τον Μύγα γιατί δεν πρέπει να έχασε ούτε μία μονομαχία από τους αντιπάλους του, ενώ ιδιαίτερα καλή εμφάνιση ήταν και αυτή του Ντάλσιο.

Αδύναμος κρίκος: Χωρίς υπερβολή θα βάζαμε και τις δύο ομάδες του πρώτου ημιχρόνου μετά το πρώτο δεκάλεπτο όταν και δεν έγινε το παραμικρό στο γήπεδο του Περιστερίου.

Η «γκάφα»: Χωρίς αμφιβολία είναι το χαμένο πέναλτι του Κουλούρη, με τον επιθετικό του Ατρομήτου να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και να χάνει την ευκαιρία να κάνει το 1-1.

Το «στραγάλι»: Ο Αγγελάκης με την βοήθεια του VAR κανείς δεν μπορεί να πει πως έκρινε το ματς, αν και ίσως το πρώτο πέναλτι που έδωσε να ήταν λίγο αυστηρό.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ιωνικός δεν λέει να κατεβάσει ταχύτητα όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα. Οι Νικαιώτες δεν σταματούν να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο στα play out απέναντι σε έναν Ατρόμητο φλύαρο που θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από το ματς αυτό.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καστεγιάνο, Έρλινγκμαρκ, Μαυρομμάτης, Χαρίσης, Σάλομον, Καρτάλης (72' Μπεντινέλι), Ροτάριου (72' Αλιμπέκ), Μουνίθ, Κουλούρης.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Βίντμαρ, Σάντσες, Τσιριγώτης (90'+3 Βαφέας), Ρομαό, Μύγας, Κάνιας, Κιάκος (46' Άοσμαν), Ντάλσιο (90'+4 Πογοσιάν), Βαλεριάνος, Λένις (89' Καμπράλ), Μάντζης (46' Τουράμ).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα