ΑΕΚ: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη»!

ΑΕΚ: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη»!

ΑΕΚ: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη»!

bet365

Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης γνωρίζουν και οι ίδιοι το μέγεθος της αποτυχίας της σεζόν μέρος της οποίας τους αναλογεί και το ξέρουν καλά αφού ξέρουν και τη βασικότερη αιτία για αυτό το πρόβλημα...

Μπήκαμε στη τελική ευθεία (και) των play off και μπροστά της η ΑΕΚ έχει το πλέον κρίσιμο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό και γενικά ένα πρόγραμμα όπου υπάρχουν τέσσερις αναμετρήσεις εκ των οποίων οι τρεις εντός έδρας (απέναντι σε ΠΑΟ, Γιάννενα και Ολυμπιακό) και ένας εκτός ΟΑΚΑ, με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη! Ωστόσο παρά το γεγονός του βατού προγράμματος σε κάθε περίπτωση η Ένωση παραμένει το αουτσάιντερ για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και αυτό συνιστά ένα... κατόρθωμα που αφορά σε μεγάλο βαθμό (και) τους ποδοσφαιριστές.

Το σημαντικό είναι ότι πλέον το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι. Ότι δηλαδή είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση όπως θα έπρεπε. Δεν αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα, έχει καταφέρει η διοίκηση με τις επιλογές της να μην επιτρέπει να μπαίνει έστω δίπλα της κάτι άλλο αφού σε επίπεδο λαθών η κατάσταση είναι: non stop! Ωστόσο σχετικά με το αγωνιστικό και δη τη διαδικασία (και) των play off στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ποδοσφαιριστές αναγνωρίζουν ότι έγιναν (και ήταν) μέρος του προβλήματος...

Ωστόσο αυτό από μόνο του δεν αρκεί... Είναι ένα πρώτο, ίσως και το πλέον καθοριστικό, βήμα να καταλαβαίνεις ότι δεν βοηθάς την κατάσταση αλλά αντίθετα μεγαλώνεις το ζήτημα που ήδη υπάρχει. Εξακολουθεί όμως να υπάρχει απόσταση από το να βοηθήσεις στη λύση του. Είναι ξεκάθαρο και θαρρώ αναγνωρίζεται απ' όλους πλέον ότι υπάρχει μεγαλύτερη επιθυμία από τους «κιτρινόμαυρους» και πως η προσπάθεια είναι σημαντική στο χορτάρι, αλλά ακόμη αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρκετή.

«Θα συνιστά καταστροφή να μην υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική για το club αλλά και για εμάς τους ίδιους», συζητάνε οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους και όσο χαμηλόφωνα και αν το έλεγαν προ καιρού, πλέον το... φωνάζουν και το λένε ανοιχτά όπως στις δηλώσεις τους, το έκανε πρόσφατα ο Στάνκοβιτς, το 'χει πει σε ομιλία του προς τους συμπαίκτες του ο Τσούμπερ, το δίνει σε όλους να το καταλάβουν και ο Κριχόβιακ χωρίς καν να γνωρίζει αν θα είναι ανάμεσά τους και την επόμενη σεζόν (όμως αν αποτύχει η ομάδα θα 'χει και εκείνος αποτύχει)!

«Να δώσουμε μισή χαρά στον κόσμο μας»!

13
«Έχουμε μεγάλη ευθύνη για αυτό που βιώνουμε και για το γεγονός πως δεν έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε έστω την Ευρώπη. Δεν λέει και τίποτα βέβαια να το αναγνωρίζουμε. Οφείλουμε να το πετύχουμε», συζητούν οι «κιτρινόμαυροι» μεταξύ τους και στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους έχουν βρει και το πρόβλημα επί της ουσίας. Η αλήθεια είναι πως δεν αποτελεί κάτι δύσκολο να το διαπιστώσει κανείς, αντιθέτως, πολύ εύκολο είναι αφού όλη τη σεζόν οι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν μια παρέα.

Άλλαξαν τόσα πρόσωπα και άλλα τόσα να αλλάξουν πάλι δεν θα προκύψει αποτέλεσμα. Εννοείται πως το βασικό πρόβλημα δημιουργείται από τον προπονητή, πάντα -και στο αγωνιστικό και στο θέμα δημιουργίας συνόλου- το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αυτό δεν αλλάζει. Ωστόσο θα περίμενε κανείς από τους παίκτες της ΑΕΚ και οι ίδιοι το αναγνωρίζουν να μπει έστω το «εγώ» δυνατά στο χορτάρι και να λειτουργήσει (και) για το «εμείς» αφού έχουν καταφέρει να απαξιωθούν σε βαθμό αυτοκτονικό!

Διότι όλο αυτό χτυπάει και γενικά την καριέρα τους, είτε κάποιων το συμβόλαιο ολοκληρώνεται, είτε θέλουν να βρουν άλλη ομάδα, είτε επιθυμούσαν να πετύχουν μια αύξηση αποδοχών. Το γεγονός ότι η ομάδα αποτυγχάνει κάθε χρόνο και χειρότερα από το 2018 και έπειτα δεν τους βοηθάει τη στιγμή που φανερώνει βέβαια και ότι δεν συνιστούν οι ποδοσφαιριστές (μη το ξεχνάμε αυτό διότι θα το δουν στο club σαν δικαιολογία για τη δική τους συγκλονιστική αποτυχία) το μεγάλο πρόβλημα και τη κύρια ευθύνη.

«Πρέπει να κερδίσουμε την Κυριακή, να δώσουμε μισή χαρά στον κόσμο μας, έρχεται και μας στηρίζει και εμείς τον διώχνουμε! Δεν μπορεί να επαναληφθεί αυτό, δεν επιτρέπεται...», έχουν καταλήξει οι «κιτρινόμαυροι» και εδώ χωράει μόνο ένα: μακάρι... Αν αυτό το γκρουπ δώδεκα παικτών που 'χει μείνει να παίξει όλα τα ματς δεν ενωθεί, δεν καταφέρει και τώρα να γίνει μια παρέα, η ΑΕΚ δεν θα 'χει τύχη...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα