47 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς ο μόνος Πορτογάλος τεχνικός του με τρεις σερί τίτλους, έπιασε στα πρωταθλήματα τον Βαλβέρδε

47 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς ο μόνος Πορτογάλος τεχνικός του με τρεις σερί τίτλους, έπιασε στα πρωταθλήματα τον Βαλβέρδε

47 πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς ο μόνος Πορτογάλος τεχνικός του με τρεις σερί τίτλους, έπιασε στα πρωταθλήματα τον Βαλβέρδε

bet365

Ο Μαρτίνς δεν είναι ο μόνος Πορτογάλος με νταμπλ στον Ολυμπιακό, είναι όμως ο μοναδικός προπονητής από τη χώρα του με τρεις διαδοχικούς τίτλους πρωταθλητή!

Στα 51 του χρόνια ο Πέδρο Μαρτίνς πανηγυρίζει τη μαθηματική κατάκτηση του 3ου διαδοχικού του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και παράλληλα το 4ο τρόπαιό του από το 2018 και μετά που είναι στο Λιμάνι. Ανεξάρτητα από την κριτική που εισέπραξε φέτος (κάτι λογικό έως ένα σημείο λόγω της εικόνας του Ολυμπιακού αλλά και επειδή οι Ερυθρόλευκοι δεν απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο, δεν έκαναν την ευρωπαϊκή υπέρβαση φέτος και έχασαν και τον στόχο του Κυπέλλου) αλλά και την αμφισβήτηση από μερίδα του κόσμου των Πειραιωτών ο έμπειρος τεχνικός έχει γράψει τη δική του ιστορία.

Και αυτό επίσης ασχέτως το τι μπορεί να προκύψει για τη νέα χρονιά και εάν η αξιολόγηση και το κλείσιμο της φετινής σεζόν τον βρει περισσότερο με αρνητικό πρόσημο παρά με θετικό σε σχέση πάντα με το πως θα το δει και η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτή είναι μία άλλη παράμετρος που δεν μειώνει το επίτευγμα τόσο του ιδίου όσο και της ομάδας του. Το ζητούμενό του το πέτυχε.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι ο μόνος Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού με νταμπλ (το έχει κάνει και ο Βίτορ Περέιρα) αλλά είναι ο μοναδικός με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις Πρωταθλημάτων στην Ελλάδα. Κάτι που και γενικότερα είναι μοναδικό ως επίτευγμα.

  • Στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς έχει 215 ματς με 141 νίκες, 39 ισοπαλίες και 35 ήττες. Έχει κατακτήσει σε εγχώριο επίπεδο τέσσερις τίτλους από τους οκτώ που έχει διεκδικήσει και τρία πρωταθλήματα από τα τέσσερα που έχει διεκδικήσει ως κόουτς των Ερυθρόλευκων. Την πρώτη του σεζόν δεν πήρε κανέναν τίτλο και τη 2η έκανε νταμπλ.

Ο Μαρτίνς στην πρώτη του χρονιά - όπως προαναφέραμε - έχασε πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό. Εκτιμήθηκε η δουλειά του και το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Ολυμπιακός και το 2019-2020 έκανε νταμπλ και ενώ το 2020-2021 πήρε ξανά το πρωτάθλημα. Κάτι το οποίο έκανε και φέτος. Να θυμίσουμε πως από Πορτογάλους προπονητές τη χρονιά τους στο Λιμάνι δεν ολοκλήρωσαν οι Ζαρντίμ και Μπέντο ενώ ο Σίλβα πήρε πρωτάθλημα αλλά όχι Κύπελλο. Ο Μάρκο Σίλβα επίσης ήταν ο μόνος από τους Πορτογάλους πριν τον Μαρτίνς που ολοκλήρωσε τη χρονιά του και κανονικά θα πήγαινε και για 2η σεζόν, εάν δεν είχε αποχωρήσει.

Ο Μαρτίνς - που φέτος υπέγραψε το τρίτο διαδοχικό του διετές συμβόλαιο στον σύλλογο - ως γνωστόν έχει γίνει ο μακροβιότερος προπονητής σε μία θητεία στον Ολυμπιακό, ξεπερνώντας τον Μπάγεβιτς ενώ είναι πρώτος και σε ευρωπαϊκές νίκες και όχι μόνο στον σύλλογο. Είναι επίσης ο ρέκορντμαν σε παρουσία σε αγώνες στον πάγκο των Ερυθρόλευκων. Από πλευράς δυνατών ονομάτων ξένων προπονητών ως προς τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού τρεις διαδοχικούς τίτλους πρωταθλήματος έχει ο Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό και τέσσερις στο σύνολο. Τρία πρωταθλήματα αλλά όχι συνεχόμενα με τον Ολυμπιακό έχει και ο Βαλβέρδε. Όσα δηλαδή έχει πλέον και ο Μαρτίνς (τρία τον αριθμό).

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα