ΑΕΚ: Και η αναποτελεσματικότητα την βάζει σε μεγάλο κίνδυνο για την Ευρώπη

ΑΕΚ: Και η αναποτελεσματικότητα την βάζει σε μεγάλο κίνδυνο για την Ευρώπη

ΑΕΚ: Και η αναποτελεσματικότητα την βάζει σε μεγάλο κίνδυνο για την Ευρώπη

bet365

Εκτός από τα ατομικά λάθη που κοστίζουν πάντα, ειδικά στα play offs η ΑΕΚ... υποφέρει από αναποτελεσματικότητα, η οποία εξελίσσεται σε «μάστιγα» που την κρατάει για την ώρα εκτός ευρωπαϊκών θέσεων.

Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ πληρώνει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι τα ατομικά λάθη των παικτών της. Της έχει κοστίσει σχεδόν κάθε ένα από αυτά τουλάχιστον στη διαδικασία των play offs. Όπως και χθες στην Τούμπα με τη λάθος πάσα του Τσούμπερ, φάση κατά την οποία έρχεται η ισοφάριση του Τσόλακ, με την Ένωση σε ακόμα ένα μεγάλο ματς να μην παίρνει τη νίκη. Η πίεση για την ευρωπαϊκή έξοδο όλο και αυξάνεται πλέον για την ΑΕΚ, η οποία τη δεδομένη στιγμή μένει εκτός. Και τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα είναι πλέον κάτι περισσότερο από τελικοί καθώς είναι επιβεβλημένο για τους κιτρινόμαυρους να πάρουν έξι βαθμούς για να μείνουν ζωντανοί ενόψει των ματς που θα κρίνουν έπειτα τα πάντα με Άρη και Ολυμπιακό.

Πέταξε τις ευκαιρίες στην Τούμπα και έμεινε μόνο με τον βαθμό

Απογοήτευση του Λιβάι Γκαρσία στην Τούμπα

Για να καταφέρει, όμως, η ΑΕΚ να βγει στην Ευρώπη και να μην πάθει ένα ανεπανάληπτο κάζο, που όπως χαρακτήρισε και ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ισοδυναμεί με καταστροφή, θα πρέπει εκτός από τη συγκέντρωση στο δικό της μισό, να έχει ανάλογη συγκέντρωση και στο τελείωμα των φάσεων γιατί όπως αποδεικνύεται τουλάχιστον στα play offs η αναποτελεσματικότητα των κιτρινόμαυρων ξεπερνάει κάθε όριο. Προφανώς δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι εξ αιτίας των ατομικών λαθών πίσω η επίθεση να νικάει την άμυνα, ωστόσο επειδή το σκηνικό επαναλαμβάνεται, είναι γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι τιμωρούνται από την έλλειψη καθαρού μυαλού και αποφασιστικότητας στο τελείωμα των φάσεων. Μόνο στη μοναδική νίκη στα play offs επί του ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας η ΑΕΚ ήταν κυνική σκοράροντας τρία γκολ, τη στιγμή που ο δείκτης των ποιοτικών ευκαιριών της (xGoals) ήταν για 1,24.

Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια η ΑΕΚ κυμάνθηκε χαρακτηριστικά κάτω από τα γκολ που θα έπρεπε να είχε κάνει βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε. Και για την ποιότητα της μεσεοπιθετικής της γραμμής, έστω κι αν αυτή δεν είχε δουλευτεί επί ημερών Γιαννίκη, δεν δικαιολογείται. Χθες στην Τούμπα μετά το γκολ του Άμραμπατ στην πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ στο παιχνίδι, η Ένωση στο πρώτο μέρος έχει τεράστιες στιγμές με αποκορύφωμα την εξ επαφής ευκαιρία του Μαροκινού εξτρέμ η οποία στο Wyscout από μόνη της μετρήθηκε στο 0,85 στον δείκτη των xGoals! Συνολικά η ΑΕΚ βάσει των ευκαιριών της θα έπρεπε να είχε σκοράρει 1,92 γκολ και σε αυτό δεν καταγράφεται και η στιγμή με το γλίστρημα του Λιβάι Γκαρσία απέναντι από τον Πασχαλάκη διότι δεν βγήκε τελική. Συνεπώς η Ένωση θα έπρεπε να είχε βρει τουλάχιστον δύο γκολ κόντρα στον ΠΑΟΚ και να είχε πάρει το διπλό!

Θα έπρεπε να είχε σκοράρει 8,6 γκολ και σημείωσε μόλις τέσσερα

Η απογοήτευση του Κριχόβιακ στο ματς με τον Άρη

Σε όλα τα ματς των play offs που η ΑΕΚ έχασε βαθμούς, εκτός από τα ανασταλτικά λάθη, τιμωρήθηκε και από την έλλειψη σωστών τελικών επιλογών. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο ντέρμπι της Λεωφόρου από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν αξιοποίησε όμως τις ευκαιρίες της σκοράροντας μια φορά με 1,77 xGoals. Στη συγκεκριμένη κατηγορία υστέρησε τόσο στην ήττα από τον ΠΑΟΚ όσο και στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, ωστόσο το αποκορύφωμα ήταν στην ήττα από τον Άρη όπου βάσει των ευκαιριών της η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε σκοράρει 2,23 γκολ. Σημείωσε μόνο ένα χάνοντας και το ματς από έναν εκ των βασικών διεκδικητών του ευρωπαϊκού εισιτηρίου!

Για να γίνει αντιληπτή στην πραγματική της διάσταση η αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ, η Ένωση σε όλα τα ματς των play offs στα οποία άφησε βαθμούς θα έπρεπε να είχε σκοράρει συνολικά 8,6 γκολ. Πόσα έβαλε τελικά; Μόνο τέσσερα! Επαναλαμβάνουμε πως εξαιρούμε το διπλό με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα όπου εκεί η επίθεση κατάφερε και με το παραπάνω να νικήσει την άμυνα και τα λάθη που έγιναν για ακόμα μια φορά στην ανασταλτική λειτουργία.

Τη χειρότερη στιγμή ο τραυματισμός του Αραούχο

Ο τραυματισμός του Αραούχο

Ο τραυματισμός του Αραούχο, του καλύτερου παίκτη της τη φετινή σεζόν και η αιχμή του δόρατος στην επίθεση, ήρθε στη χειρότερη στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Άμραμπατ τα πήγε καλά στον ρόλο του στην Τούμπα, ωστόσο δεν είναι φορ, δεν έχει το γκολ με την ίδια ευκολία και αυτό φάνηκε στη χαμένη ευκαιρία του, αν και προηγουμένως είχε σκοράρει στην πρώτη φάση που του έπεσε στα πόδια του. Μπορεί ο Ανσαριφάρντ που χθες πέρασε μόνο ως αλλαγή στο τέλος να δώσει πράγματα στα εναπομείναντα καθοριστικά ματς; Μπορεί η ΑΕΚ να πάρει περισσότερα τόσο από τον Λιβάι Γκαρσία, όσο και από τον Τσούμπερ από τα άκρα; Μπορεί τόσο ο Μάνταλος, όσο και ο Κριχόβιακ από τον άξονα να δώσουν περισσότερα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι. Η ΑΕΚ έχει δεδομένα προβλήματα στα μετόπισθεν που δεν λύνονται τώρα στο τέλος της σεζόν. Έχει όμως μια ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή και μόνο σε αυτήν μπορεί να βασιστεί για να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο στο φινάλε μιας αποτυχημένης σεζόν. Ακόμα και αν πρέπει να σκοράρει παραπάνω από όσα δέχεται η άμυνα...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα