ΑΕΚ: Με πλάνο «Ζωσιμάδων» για το διπλό - μονόδρομος κόντρα στον ΠΑΟΚ

ΑΕΚ: Με πλάνο «Ζωσιμάδων» για το διπλό - μονόδρομος κόντρα στον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Με πλάνο «Ζωσιμάδων» για το διπλό - μονόδρομος κόντρα στον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα έφτασε στην Αθήνα την ώρα που οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για τον κομβικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να βασίζεται ουσιαστικά -πλην Αραούχο- στους παίκτες του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το βράδυ του Σαββάτου (30/4) ο Ματίας Αλμέιδα έφτασε μαζί με τους συνεργάτες του στην Αθήνα, όπως άλλωστε είχατε ενημερωθεί από χθες στο Gazzetta, και την Κυριακή (1/5) θα πετάξει για τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρακολουθήσει την ΑΕΚ από κοντά στο καθοριστικό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (21:00/NovaSports Prime). Τόσο το παιχνίδι αυτό, όσο και τα άλλα τέσσερα που θα ακολουθήσουν ως το τέλος των play offs, είναι «τελικοί» για την έξοδο στην Ευρώπη. Και η ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια πλέον για την παραμικρή απώλεια βαθμών, κάτι που αυτομάτως μετατρέπει και τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ σε must win.

Μπορεί η έλευση του 48χρονου Αργεντινού τεχνικού στην Ελλάδα για την ΑΕΚ να είναι πολύ σημαντική, ωστόσο στον οργανισμό της Ένωσης το μυαλό είναι στραμμένο στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς όλοι αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης και το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό εισιτήριο επιβάλλεται στο τέλος να κατακτηθεί. Σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως ήταν και το «κόψιμο» από την αποστολή των Βράνιες και Λε Ταλέκ, οι οποίοι παρότι δεν αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, έμειναν εκτός. Στην ΑΕΚ θέλουν όσοι είναι στη διάθεση του Οφρυδόπουλου να είναι απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο της εξασφάλισης της μίνιμουμ υποχρέωσης που κυνηγάει η ομάδα στην τελική ευθεία της σεζόν.

Η απόφαση αυτή μάλιστα πάρθηκε παρά το γεγονός ότι ήδη είχαν μαζευτεί προβλήματα τραυματισμών με μεγαλύτερο αυτό του Αραούχο, ο οποίος μένει νοκ-άουτ ως το τέλος. Ο Γέβτιτς από την προπόνηση της Παρασκευής έπειτα από το διάστρεμμα που υπέστη τέθηκε εκτός πλάνων για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπως και οι Σιμόες και Τάνκοβιτς που αναμενόμενα δεν θα ήταν έτοιμοι. Κάτι που σαφέστατα επηρεάζει τον Οφρυδόπουλο στη διαχείριση κατά τη διάρκεια του ματς.

Όπως είχαμε αναφέρει, ο Οφρυδόπουλος προσανατολίζεται σε ένα πλάνο περίπου σαν αυτό του ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, όπως τονίζαμε, στην κορυφή της επίθεσης για αντι-Αραούχο υπήρχε η σκέψη για τη χρησιμοποίηση του Άμραμπατ αντί του Ανσαριφάρντ και αυτό φαίνεται να προκρίνεται. Ο Στάνκοβιτς θα είναι στην εστία, Μοχαμαντί ή Χατζισαφί στα αριστερά της άμυνας, Ρότα στα δεξιά, Τζαβέλλας με Μήτογλου το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Κριχόβιακ, Σιμάνσκι και Μάνταλος τριάδα στον άξονα στο 4-3-3 και ο Τσούμπερ με τον Λιβάι Γκαρσία στα δύο άκρα. Η ενδεκάδα ουσιαστικά του αγώνα στους «Ζωσιμάδες» πλην του τραυματία Αραούχο.

Ο Οφρυδόπουλος θέλει να δει από τους παίκτες του να μετατρέπουν την πίεση για αποτέλεσμα σε αυτοπεποίθηση στην τελική ευθεία των play offs όπου και θα κριθούν τα πάντα για την Ευρώπη, τονίζοντας ότι περιμένει στην Τούμπα ένα πολύ απαιτητικό ματς παρά τις αρκετές απουσίες που έχει και ο ΠΑΟΚ. Άλλωστε η ΑΕΚ επιβάλλεται να αποβάλει από πάνω της και την κακή παράδοση που μετράει τα τέσσερα τελευταία χρόνια απέναντι στους ασπρόμαυρους με μία νίκη, επτά ισοπαλίες και 11 ήττες σε 19 παιχνίδια, αγνοώντας το τρίποντο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Πάντως η ΑΕΚ στα play offs τα καταφέρνει καλύτερα μακριά από το ΟΑΚΑ. Στην έδρα της μετράει δύο ήττες σε δύο παιχνίδια από ΠΑΟΚ και Άρη, ενώ εκτός έδρας παραμένει αήττητη με δύο ισοπαλίες (1-1) κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και με το διπλό (2-3) στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ. Μάλιστα στο ντέρμπι της Λεωφόρου η ΑΕΚ αδικείται από την ισοπαλία καθώς ήταν ανώτερη από τον Παναθηναϊκό, έχοντας πολλές ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα