Wyscout analysis: Ο Κουαλιάτα ψάχνει το μακρινό σουτ και πάει στο 1 vs 1 (vid)

Wyscout analysis: Ο Κουαλιάτα ψάχνει το μακρινό σουτ και πάει στο 1 vs 1 (vid)

Wyscout analysis: Ο Κουαλιάτα ψάχνει το μακρινό σουτ και πάει στο 1 vs 1 (vid)

bet365

O 22χρονος Ουρουγουανός που αναμένεται να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ «σπάει» το φετινό χρόνο συμμετοχής του και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ.

Στην ποδοσφαιρική μας «πραγματικότητα» μπήκε από χθες (29/4) o Νικολά Κουαλιάτα, καθώς ο νεαρός Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός αναμένεται να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ. Μόλις ολοκληρωθεί το deal μέσω των επίσημων ανακοινώσεων θα περάσει, σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, για πρώτη φορά τον Ατλαντικό και θα έρθει στην Ευρώπη για λογαριασμό των Θεσσαλονικιών, ενώ παράλληλα ο 22χρονος θα μας «συστηθεί» και μέσα στο γήπεδο.

Μέσω του Wyscout θα προσπαθήσουμε να τον «ακτινογραφήσουμε» με «όχημα» τη φετινή του παρουσία στο πρωτάθλημα της χώρας του με την Γουόντερερς, όπου και προκύπτουν τρία ευρήματα.

Το πρώτο πως μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ, αφού παρότι ως επί το πλείστων δεξιοπόδαρος έχει «σπάσει» ο χρόνος συμμετοχής του στα μέχρι στιγμής 10 ματς της σεζόν. Μετά πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που «εμπιστεύεται» τα πόδια του και ψάχνει το μακρινό σουτ και για φινάλε ότι πάει (πολύ) στο 1 vs 1.


ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΦΕΤΟΣ
Αγώνες
: 10
Λεπτά: 735'
Τελικές: 21
Ασίστ: 2
Δεύτερες ασίστ: 1
Πάσες: 83,1%

...
Το heatmap του στη χρονιά

Μέχρι στιγμής λοιπόν μετρά 735 λεπτά παρουσίας, όπου έχει δώσει δύο ασίστ και παράλληλα «συμμετείχε» άμεσα στη δημιουργία επιπλέον ενός τέρματος για την ομάδα του (έκανε τη 2η ασίστ). Παράλληλα έχει βγάλει 21 τελικές εκ των οποίων οι επτά είναι on target και οι 19 με σουτ έξω από τα αντίπαλα καρέ. Ορισμένα μάλιστα είναι με το αριστερό του πόδι, ενώ στις δύο που πάτησε περιοχή ήταν σε θέση φορ στο δεύτερο δοκάρι.

Την ίδια στιγμή πασάρει με ποσοστό επιτυχίας 83,1% (251/302), ενώ το... κοντέρ του γράφει 26 σωστές μεταβιβάσεις στο επιθετικό τρίτο και 14 στο σημείο του πέναλτι. Εξ΄ αυτών εκτός των δύο ασίστ ακόμη 22 κατέληξαν σε ευκαιρία, μικρή ή μεγάλη, για τη Γουόντερερς. Ετσι κατά μέσο όρο «φτιάχνει» απειλή κάθε μισή ώρα παιχνιδιού (735'/24).

Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι συμπαίκτες του τον «βρήκαν» 227 φορές, κάτι που σημαίνει πως κάθε 3' η μπάλα περνά από τα πόδια του, άρα συμμετέχει (σε μεγάλο βαθμό) στο κομμάτι της ανάπτυξης. Μάλιστα επιδιώκει το ένα εναντίον ενός και είναι χαρακτηριστικό πως «γράφει» 43/76 ντρίμπλες, ποσοστό άνω του 50% (56,6%), επίδοση που «μεταφράζεται» ότι προσπαθεί με ατομική προσπάθεια να ξεμαρκαριστεί και να δημιουργήσει υπεραρυθμία στην επίθεση.


Ας δούμε και τις επιμέρους επιδόσεις του στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ.

Κεντρικός χαφ

Αριστερός χαφ/εξτρέμΔεξιός χαφ/εξτρέμ
Αγώνες: 5Αγώνες: 6Αγώνες: 2
Λεπτά: 296'Λεπτά: 354'Λεπτά: 95'
Τελικές: 7Τελικές: 8Τελικές: 6
Εύστοχες πάσες: 79,2%Εύστοχες πάσες: 88,2%Εύστοχες πάσες: 80%
Δεύτερες ασίστ: 1Ασίστ: 2Πάσες για τελική: 6
Πάσες για τελική: 6Πάσες για τελική: 12

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα