ΑΕΚ: Το απρόοπτο με Αραούχο ενόψει Τούμπας και η επιλογή για τη μεσαία γραμμή

ΑΕΚ: Το απρόοπτο με Αραούχο ενόψει Τούμπας και η επιλογή για τη μεσαία γραμμή

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το απρόοπτο με Αραούχο ενόψει Τούμπας και η επιλογή για τη μεσαία γραμμή

bet365

Σε κακό timing για την ΑΕΚ οι ενοχλήσεις του Σέρχιο Αραούχο στον προσαγωγό ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και της τελικής ευθείας των play offs, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιλογή του Σωκράτη Οφρυδόπουλου για τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Η δυνατή προετοιμασία της ΑΕΚ για το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή (1/5) θα ξεκινήσει ουσιαστικά από την Πέμπτη (28/4). Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί τον πρώτο από τους πέντε «τελικούς» που έχει μπροστά της η Ένωση στον δεύτερο γύρο των play offs. Διότι μπορεί το ζήτημα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με τον Ματίας Αλμέιδα να είναι στο επίκεντρο, ωστόσο στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο στο αγωνιστικό κομμάτι πρέπει να έχουν την προσοχή τους αποκλειστικά στραμμένη στις υποχρεώσεις για την εξασφάλιση του πολύτιμου ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Τα μαντάτα βέβαια από τη σημερινή προπόνηση δεν ήταν καλά για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, με τον Σέρχιο Αραούχο να αποχωρεί από το πρόγραμμα με ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Ο Αργεντινός επιθετικός θα υποβληθεί σε εξετάσεις, ωστόσο σε τέτοιες περιπτώσεις το παρελθόν έχει δείξει ότι δύσκολα ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής μπορεί να είναι στο 100% της ετοιμότητάς του. Ακόμα δηλαδή κι αν έχει προλάβει τη θλάση, θα εμπεριέχει σίγουρα ρίσκο η χρησιμοποίησή του με ανοικτό το ενδεχόμενο ζημιάς που θα τον θέτει τελείως νοκ-άουτ για τη συνέχεια.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν οριστικά βέβαια αφού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Σε κάθε περίπτωση το απρόοπτο με τον Αραούχο δεν μπορεί παρά να δημιουργεί «πονοκέφαλο» στους κιτρινόμαυρους. Ο «Τσίνο» αποτελεί το δυνατό χαρτί της ΑΕΚ, με τον Αργεντινό να δίνει τα πάντα σε κάθε παιχνίδι, αποδεικνύοντας ειδικά στα μεγάλα ματς ότι είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά. Στο διπλό στα Γιάννενα βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα και παρότι έχασε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, έπαιζε περισσότερο μέσα στην περιοχή του αντιπάλου βγάζοντας τελικές.

Η λογική λέει πως αν ο Αραούχο τεθεί εκτός μάχης για την Τούμπα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ που χρησιμοποιεί τα ειδικά γυαλιά θα τον αντικαταστήσει. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και η επιλογή του Οφρυδόπουλου για τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Αν δηλαδή διατηρήσει το 4-3-3 του ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα με Σιμάνσκι, Κριχόβιακ και Μάνταλο που λειτούργησε ικανοποιητικά και αν θελήσει να σφίξει περισσότερο τον συγκεκριμένο σχηματισμό βγάζοντας για παράδειγμα τον Μάνταλο και τοποθετώντας κάποιον μέσο με περισσότερο ανασταλτικές δυνατότητες. Βέβαια ο Σιμόες ακολούθησε και την Τετάρτη (27/4) αποφόρτιση και μένει να φανεί πότε θα προπονηθεί κανονικά.

Για το ματς της Τούμπας διαθέσιμος είναι ξανά και ο Βράνιες, ωστόσο λόγω της κακής αγωνιστικής εικόνας του Βόσνιου στόπερ αλλά και του μη λειτουργικού διδύμου με τον Τζαβέλλα, το προβάδισμα για το κέντρο της αμυντικής γραμμής φαίνεται πως θα το έχει το ελληνικό δίδυμο των Τζαβέλλα και Μήτογλου. Φυσικά τα πλάνα του Οφρυδόπουλου θα φανούν πιο καθαρά στις επόμενες τρεις προπονήσεις όπου και η προετοιμασία για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ θα ενταθεί.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα