ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε από το Σ.τ.Ε. το Προεδρικό Διάταγμα για τη Νέα Τούμπα

ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε από το Σ.τ.Ε. το Προεδρικό Διάταγμα για τη Νέα Τούμπα

ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε από το Σ.τ.Ε. το Προεδρικό Διάταγμα για τη Νέα Τούμπα

bet365

Το Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε καθόλα νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) που αφορά στα έργα κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και του εκσυγχρονισμού της ευρύτερης περιοχής στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης.

Ένα σημαντικό βήμα για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ έγινε σήμερα με την πολυαναμενόμενη γνωμοδότηση του ΣτΕ και το διάταγμα με το οποίο επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του Π.Α.Ο.Κ. με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA/UEFA στο πλαίσιο των απαιτητικότερων υποχρεώσεων της ομάδας (Champion League και άλλες Ευρωπαϊκές οργανώσεις).

Σύμφωνα λοιπόν με τους συμβούλους της Επικρατείας, το σχέδιο Π.Δ., ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του νόμου 4447/2016.

Η συγκεκριμένη θετική εξέλιξη δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε η γραφειοκρατική διαδικασία. Η γνωμοδότηση του ΣτΕ αναφορικά με το Π.Δ. θα πρέπει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για υπογραφή προκειμένου να αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί στα χέρια των ανθρώπων του «Δικεφάλου», που περιμένουν να ενημερωθούν και επίσημα για το περιεχόμενο της και στη συνέχεια να προχωρήσουν στον οποιοδήποτε σχολιασμό.

Πιο αναλυτικά, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου του ΠΑΟΚ μαζί με τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις, όπως επίσης τα υπόλοιπα έργα με αναπλάσεις στην περιβάλλουσα το γήπεδο περιοχή, προχωρώντας σε κάποιες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Όπως επισημαίνεται με το νόμο 4572/2018 παραχωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ τρεις εκτάσεις γύρω από το σημερινό γήπεδο (21.722 και 344 τ.μ.), έτσι ώστε μαζί με την ιδιοκτησία του να αποτελούν μια ενιαία έκταση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες βοηθητικές εγκαταστάσεις και σύνοδες χρήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού κέντρου. Η επίμαχη περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα