Ολυμπιακός: Ο Βρουσάι είναι ο έκτος δεξιός μπακ μετά τη φυγή του Ομάρ Ελαμπντελαουί!

Ολυμπιακός: Ο Βρουσάι είναι ο έκτος δεξιός μπακ μετά τη φυγή του Ομάρ Ελαμπντελαουί!

Ολυμπιακός: Ο Βρουσάι είναι ο έκτος δεξιός μπακ μετά τη φυγή του Ομάρ Ελαμπντελαουί!

bet365

Ο Ολυμπιακός για ακόμα μία χρονιά... ταλαιπωρείται σχετικά με τη θέση του δεξιού μπακ και ενώ ενόψει της νέας σεζόν μπορεί να αλλάξει ξανά πρόσωπα.

Σε αυτή τη φάση ο Ολυμπιακός έχοντας παροπλίσει τους Καρμπόβνικ και Ανδρούτσο (που ήταν παίκτες για τη θέση του δεξιού μπακ) έμεινε με τον Λαλά βασικό δεξιό μπακ (ο μόνος καθαρός δεξιός μπακ του ρόστερ) και εναλλακτική του Βρουσάι. Υπάρχει όμως το σοβαρό ενδεχόμενο του χρόνου να μην έχει στο ρόστερ του ούτε τον Λαλά ούτε τον Βρουσάι από πλευράς δεξιών μπακ.

Για να δούμε στο σύνολο τις αλλαγές σε επίπεδο δεξιών μπακ τη σεζόν 2020-2021 ο Ολυμπιακός μετά την αποχώρηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί έκανε μία σημαντική και πολύ μεγάλη επένδυση με τον Βραζιλιάνο σταρ Ραφίνια. Ο Ραφίνια όμως θα έμενε στην ομάδα για έξι μήνες. Στις 2 Φεβρουαρίου του 2021 ο Ολυμπιακού είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του Βραζιλιάνου μπακ. Την ίδια χρονιά ο σύλλογος είχε και τους Ντρέγκερ και Ανδρούτσο ενώ τον Γενάρη απέκτησε τον Κένι Λαλά.

Μάλιστα οι Ραφίνια, Ντρέγκερ και Λαλά αποκτήθηκαν την ίδια περίοδο (οι δύο πρώτοι το καλοκαίρι και ο άλλος τον Γενάρη). Φέτος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας τρεις επιλογές για τη θέση του δεξιού μπακ. Είχε τον Λαλά και τον Ανδρούτσο αλλά και τον Καρμπόβνικ που αποκτήθηκε για να δώσει βοήθειες ως δεξιός μπακ. Μέσα στη χρονιά τέθηκαν εκτός των βασικών πλάνων οι Ανδρούτσος και Καρμπόβνικ και βρέθηκαν να παίζουν στη β' ομάδα για να πάρει κάποιες ευκαιρίες ως δεξιός μπακ ο Βρουσάι αλλάζοντας θέση από εξτρέμ που είναι.

ΡΑΦΙΝΙΑ

Σε αυτή τη φάση βέβαια όλα είναι ανοιχτά ενόψει της νέας χρονιάς. Μετά τον Ομάρ δηλαδή ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Ραφίνια ως ελεύθερο που μετά αποχώρησε, αγόρασε τον Κένι Λαλά και ενώ χρησιμοποίησε για τη θέση του δεξιού μπακ και τους εξής: Ντρέγκερ, Καρμπόβνικ, Ανδρούτσο και Βρουσάι. Στο σύνολο δηλαδή έξι δεξιά μπακ μετά τον Νορβηγό με τον Μάριο Βρουσάι να είναι ο έκτος! Δηλαδή ο λόγος για τους Ραφίνια, Ντρέγκερ, Ανδρούτσο, Λαλά, Καρμπόβνικ και Βρουσάι.

Για την ιστορία ο Νορβηγός διεθνής δεξιός μπακ στον Ολυμπιακό είχε 170 αγώνες με 11 γκολ και 16 ασίστ. Ο Ομάρ πήρε στο σύνολο έξι τίτλους με τον Ολυμπιακό: τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.

Οι τόσες αλλαγές προφανώς και δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός έχει ταλαιπωρηθεί αισθητά σε αυτή τη θέση. Άλλωστε στο φετινό του ρόστερ μοναδικός κλασικός δεξιός μπακ είναι ο Λαλά και αντίστοιχα αριστερά ο μόνος καθαρός του ακραίος μπακ είναι ο Ρέαμπτσιουκ χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές αντίστοιχων καθαρών ακραίων μπακ αλλά παικτών που άλλαξαν θέσεις και δοκιμάστηκαν εκεί (Βρουσάι δεξιά και Κίτσος αριστερά). Δεδομένα πάντως στις θέσεις των ακραίων μπακ θα πρέπει να περιμένουμε αλλαγές για τη νέα αγωνιστική περίοδο στον Ολυμπιακό.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα