Ολυμπιακός: Η έλλειψη ανταγωνισμού για Λαλά και Ρέαμπτσιουκ δεν τους έχει ωφελήσει

Ολυμπιακός: Η έλλειψη ανταγωνισμού για Λαλά και Ρέαμπτσιουκ δεν τους έχει ωφελήσει

Ολυμπιακός: Η έλλειψη ανταγωνισμού για Λαλά και Ρέαμπτσιουκ δεν τους έχει ωφελήσει

bet365

Οι Κένι Λαλά και Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ δεν κάνουν τόσο καλή σεζόν ως ακραία μπακ στον Ολυμπιακό και ο Δημήτρης Τομαράς παρουσιάζει μία άλλη παράμετρο.

Λαλά και Ρέαμπτσιουκ. Ο βασικός δεξιός μπακ και ο βασικός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού αντιστοίχως. Ένας εκ των δύο μπορεί να μην είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού τη νέα χρονιά ή να χάσει τη θέση του ως βασικός. Περισσότερο αυτό ισχύει για τον Λαλά, αλλά ο Ολυμπιακός έχει ψαχτεί και για αριστερό μπακ.

Εάν θέλουμε να δούμε συνολικά τη χρονιά των δύο ακραίων μπακ ο Ρέαμπτσιουκ παίρνει έναν έξτρα πόντο κυρίως για τη συμβολή του στα ευρωπαϊκά ματς και κυρίως τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Europa. Αντίθετα η Ευρώπη... σημάδεψε κάπως τον Λαλά με λάθη όπως αυτό με την Αταλάντα.

Η ουσία είναι πως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δεν έχουν κάνει τόσο καλή και γεμάτη χρονιά. Ούτε ο Λαλά ούτε ο Ρέαμπτσιουκ έχουν βοηθήσει τόσο τον Ολυμπιακό. Υπάρχει όμως και μία άλλη διάσταση επί του θέματος που παίζει ρόλο.

Βασικοί χωρίς να υπάρχουν τα back up για τον έντονο εσωτερικό ανταγωνισμό

Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα που στα δικά μου μάτια έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο θέμα των μπακ. Η έλλειψη εσωτερικού ανταγωνισμού.

Ο Ρέαμπτσιουκ έχει πάρει φανέλα βασικού ως αριστερός μπακ και βγαίνει ελάχιστα. Αναπληρωματικός αριστερός μπακ υπάρχει; Μετά τον παροπλισμό του Καρμπόβνικ - που έπαιζε δεξιά και αριστερά - και πήγε στη β' ομάδα δεν υπήρχε ουσιαστικά κάτι πέραν του Φώτη Κίτσου που επιστρατεύτηκε στην πορεία αλλά και εκείνος δεν έπαιξε τόσο.

Αντίστοιχα ο Λαλά - που σε αντίθεση με τον Ρέαμπτσιουκ δεν ήταν σερί βασικός αλλά είχε χάσει για ένα διάστημα τη θέση του από τον Ανδρούτσο - ένα καθαρό δεξί μπακ δεν έχει πίσω του. Ο Ανδρούτσος έχει πάει στη β' ομάδα, όπως και ο Καρμπόβνικ και έχει μείνει ο Βρουσάι που από εξτρέμ χρίστηκε δεξιός μπακ για να δίνει ανάσες στον Γάλλο.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σαφέστατη έλλειψη εσωτερικού ανταγωνισμού. Όσο φιλότιμος και επαγγελματίας και να είναι ένας παίκτης όταν δεν έχει κάποιον να τον... κοντράρει για τη θέση του έχει μετά θέμα. Δεν είναι κάτι που τον ωφελεί αυτό. Δεν του κάνει δηλαδή τόσο καλό όλο αυτό.

Και στον φετινό Ολυμπιακό μάλιστα οι δύο αυτές θέσεις - δεξί και αριστερό μπακ - είναι από τις ελάχιστες θέσεις με τέτοια... μονιμότητα σε επίπεδο προσώπων, εάν βγάλουμε από την εξίσωση τη θέση του γκολκίπερ με τον Βατσλίκ. Πόσο βελτιωμένοι θα ήταν οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ εάν έπαιζαν λιγότερο ή εάν έπαιρναν παραπάνω... ανάσες; Είναι και αυτό μία απορία. Κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος, όμως δεδομένα θα είχαν πιο καθαρό μυαλό και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πιο καλά καθώς και οι δύο είναι πολύ καλοί αθλητές.

Ο Ρέαμπτσιουκ φέτος πλησιάζει στα 4.000 λεπτά συμμετοχής έχοντας 41 αγώνες με 3 ασίστ και 1 γκολ. Ο Λαλά είναι κοντά στα 3.000 λεπτά παρουσίας με 35 αγώνες και 2 ασίστ. Και από τους δύο βέβαια ο Ολυμπιακός περίμενε αρκετά παραπάνω σε δημιουργικό και επιθετικό σκέλος.

Οι αριθμοί των άλλων παικτών που έπαιξαν μπακ φέτος

Κατά τα λοιπά φέτος - σχετικά με τους άλλους παίκτες που έχουν αγωνιστεί ως ακραία μπακ - ο Ουσεϊνού Μπα έχει χρησιμοποιηθεί μία φορά φέτος ως δεξιός μπακ. Ο Μίχαλ Καρμπόβνικ έχει χρησιμοποιηθεί και στα 2 άκρα της άμυνας έχοντας παίξει μόλις 8 αγώνες με 1 ασίστ.

Ο Φώτης Κίτσος ως αριστερός μπακ έχει κάνει 6 συμμετοχές στον Ολυμπιακό. Ο Μάριος Βρουσάι έχει μόνο 2 συμμετοχές ως δεξιός μπακ, στη νέα του αυτή θέση. Τέλος ο Θανάσης Ανδρούτσος ως δεξιός μπακ έχει παίξει φέτος σε 21 αγώνες έχοντας 1 ασίστ. Εάν βάλουμε όλα τους τα ματς μαζί φτάνουν τα 38, αδυνατώντας δηλαδή να ξεπεράσουν τον αριθμό συμμετοχών του Ρέαμπτσιουκ φέτος.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.