Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά τόσο άστοχος στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά τόσο άστοχος στη Λεωφόρο

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Πρώτη φορά τόσο άστοχος στη Λεωφόρο

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχει φέτος εξαιρετική επίδοση στο τελείωμα των φάσεων στο γήπεδό του και σύμφωνα με τα στοιχεία του Wyscout στον ημιτελικό με την Λαμία έκανε αρνητικό ρεκόρ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου, δεν άφησε την Λαμία να πάρει ανάσα, έφτιαξε μια ντουζίνα μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω από το 1-0, πραγματοποιώντας ένα ρεσιτάλ χαμένων καλών στιγμών μπροστά από την εστία του καταπληκτικού Σαράνοφ.

Το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί μαγική εικόνα και όπως προκύπτει και από την κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης ποδοσφαίρου, Wyscout, το ''τριφύλλι'' σκόραρε πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο και όπως προκύπτει και από μίνι έρευνα, οι ''πράσινοι'' έκαναν το πιο άστοχο παιχνίδι τους στη Λεωφόρο, στο γήπεδο όπου φέτος είναι πολύ πιο κυνικοί.

Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

  • Ολοκλήρωσαν τον πρώτο ημιτελικό με ευκαιρίες ίσες με 2.27xGoals και σκόραραν μόλις 1.Η διαφορά ανάμεσα σε γκολ και xG είναι αρκετά μεγάλη και δείχνει αυτό που μπορεί να καταλάβει όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι. Την μεγάλη και ποιοτική παραγωγή του Παναθηναϊκού αλλά παράλληλα και την αξιοσημείωτη αστοχία. Σε κανένα άλλο εντός έδρας παιχνίδι δεν έχει ξανασυμβεί αυτό.

xfx

Για να τα καταλάβει κανείς ακόμη καλύτερα το πόσο ποδοσφαιρικά... ακραίο ήταν αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στον φετινό Παναθηναϊκό, αξίζει να σημειώσουμε τα εξής:

  • Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο το ''τριφύλλι'' μόνο μία άστοχη ομάδα δεν είναι. Ίσα-ίσα που έχει καταφέρει να αξιοποιήσει και με το παραπάνω τις ευκαιρίες που δημιουργεί. Σε φάσεις ίσες με 42.73xGoals, οι ''πράσινοι'' έχουν σκοράρει 45 γκολ, δηλαδή 2 και κάτι παραπάνω από το προσδωκόμενο. Ο Άρης για παράδειγμα έχει δημιουργήσει φάσεις ίσες με 37xGoals και έχει σκοράρει 32 τέρματα.
  • Στο γήπεδό του ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο αποτελεσματικός σε σχέση με τα εκτός έδρας παιχνίδια. Με 1.41xGoals ανά παιχνίδι, έχει 1.95 γκολ.

Από κει και πέρα, κορυφαίο αρνητικό ρεκόρ στη φετινή σεζόν παραμένει το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έφτιαξε 3xGoals και δεν ήρθε σε επαφή με τα δίχτυα ούτε μία φορά.

torai

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα