Παναθηναϊκός: Back-to-back συμμετοχές σε γκολ ο Κώτσιρας (vids)

Παναθηναϊκός: Back-to-back συμμετοχές σε γκολ ο Κώτσιρας (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Back-to-back συμμετοχές σε γκολ ο Κώτσιρας (vids)

bet365

Η έκφραση του προσώπου του αποπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Έχει διώξει το όποιο άγχος, φαίνεται πως παίζει μυαλωμένα. Ο Γιάννης Κώτσιρας αποδεικνύει γιατί είναι ο βασικός δεξιός μπακ του Γιοβάνοβιτς στα Playoffs.

Κατάφερε και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην Λαμία να έχει συμμετοχή στο γκολ της ομάδας του, που αποδείχθηκε και το καθοριστικό για το θετικό αποτέλεσμα. Το έκανε και απέναντι στον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή.

Στα δυο πολύ σημαντικά αποτελέσματα για το κυνήγι της Ευρώπης και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ο Γιάννης Κώτσιρας έβαλε το λιθαράκι του.

  • Η συνεργασία με Γκατσίνοβιτς και η προώθηση για το γκολ του Ιωαννίδη

Δυο κινήσεις που αποτυπώνουν την φορμαρισμένη περίοδο του Γιάννη Κώτσιρα από δεξιά για τον Παναθηναϊκό, οδήγησαν σε δυο γκολ για την ομάδα του. Κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν εκεί που έπρεπε για να του αφήσει τη μπάλα ο Γκατσίνοβιτς και να φύγει προς την περιοχή από δεξιά. Αυτό που είχε να κάνει ο Κώτσιρας ήταν να του ανοίξει ξανά σωστά κι εκείνος έφτασε μέχρι το γύρισμα και την ασίστ στον Αϊτόρ.

Απέναντι στην Λαμία ο δεξιός οπισθοφύλακας του Παναθηναϊκού το πήρε πάνω του. Έκανε κούρσα από την άμυνα αρκετά πιο κεντρικά κι όχι τόσο από την πτέρυγα. Είχε καταφέρει να σηκώσει κεφάλι και να δει τον Ιωαννίδη και το χώρο στον οποίο έπρεπε να του στείλει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να τον βοηθήσει στην ετοιμασία του γκολ.

  • Οι προωθήσεις και η ανάγκη για αμυντική προσοχή

Επιθετικά παίρνει τον χώρο όταν δεν μένει πίσω μαζί με τους στόπερ για ν' ανέβει ο αριστερός μπακ. Πάντως, οι προωθήσεις στο γήπεδο είναι κομμάτι του παιχνιδιού του Γιάννη Κώτσιρα, που θα προσπαθήσει ακόμα κι όταν μείνει ψηλά, να πιέσει αρκετά για να μη χαθεί η μπάλα και φύγει μακριά από το χώρο όπου θέλει να δρα ο Παναθηναϊκός και να μένει κοντά στα αντίπαλα καρέ. Εννοείται πως και οι βοήθειες που έχει τόσο από τον Γκατσίνοβιτς – που παίζει ως δεξιός εσωτερικός μέσος – αλλά και από τον Παλάσιος στην πτέρυγα, είναι κέρδη για τον Γιάννη Κώτσιρα.

Αμυντικά θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη προσοχή στην ταχύτητα με την οποία φεύγουν στην πλάτη του οι αντίπαλοι όταν βρουν χώρο. Μπορεί το μάτι του να είναι στη μπάλα και μπορεί να έχει τον μεγάλο διασκελισμό που τον ευνοεί, όμως, οι κινήσεις στην πλάτη του αλλά και ο τρόπος που μαρκάρει χρειάζονται δουλειά.

Κόντρα στον Ολυμπιακό οι δύο μεγάλες φάσεις των «ερυθρόλευκων» δημιουργούνται από την πλευρά του. Η μια με το σπριντ του Γκάρι Ροντρίγκες στο 4' με το ανοιχτό κοντρόλ του Μασούρα. Η άλλη με το ακυρωθέν γκολ στο 20', αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση νικήθηκε το ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά. Η μπάλα φεύγει μπροστά παρά την παρουσία των Κώτσιρα, Ιωαννίδη και Μαουρίσιο για άμεση ανάκτηση της κατοχής, ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί προλαβαίνουν να δημιουργήσουν υπεραριθμία από την πλευρά του Κώτσιρα και απλά περιμένουν το γύρισμα. Ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό υπήρχε οφσάιντ.

Απέναντι στην Λαμία υπήρξαν περιπτώσεις που φυσικά δεν κόστισαν στους «πράσινους», όμως, ο Έλληνας μπακ του «τριφυλλιού» δεν είχε το απαραίτητο aggressiveness...

Ο Γκάρι έφυγε στην πλάτη του

Μασούρας και Ελ Αραμπί στην πλευρά του Ιωαννίδη

Ασυνεννοησία με Σένκεφελντ και τελική για Λαμία

Αφήνει ελεύθερο ο Κώτσιρας στην περιοχή

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα