Ήταν... οδοστρωτήρας ο Παναθηναϊκός αλλά αδίκησε τον εαυτό του!

Ήταν... οδοστρωτήρας ο Παναθηναϊκός αλλά αδίκησε τον εαυτό του!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ήταν... οδοστρωτήρας ο Παναθηναϊκός αλλά αδίκησε τον εαυτό του!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λαμία, την μαγική εικόνα του 1-0, την απίστευτη απόφαση του Σιδηρόπουλου και τον επαναληπτικό.

Ο πιο ολοκληρωτικός Παναθηναϊκός της φετινής περιόδου παρουσιάστηκε στο χορτάρι της Λεωφόρου στον πρώτο ημιτελικό με την Λαμία. Μία ομάδα με άριστη νοοτροπία στο πνευματικό κομμάτι που αντιμετώπισε τον αντίπαλο σαν να ήταν ντέρμπι, ένα σύνολο εξαιρετικά προετοιμασμένο και αποτελεσματικό στο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα που περίμενε στο μισό γήπεδο. Ένας Παναθηναϊκός... οδοστρωτήρας που, όμως, σκόραρε μόνο μία φορά.

pic

Είναι μαγική εικόνα το τελικό αποτέλεσμα. Τo ''τριφύλλι'' αδίκησε τον εαυτό του. Βάσει εικόνας και απόδοσης θα έπρεπε να είχε... καθαρίσει την πρόκριση, θα έπρεπε να ήταν ήδη περασμένος στον τελικό και όχι να πάει την ερχόμενη Τετάρτη στη Φθιώτιδα να παίξει τον επαναληπτικό με αυτό το 1-0, το οποίο φυσικά τον χρίζει ως απόλυτο φαβορί, μιας και η απόσταση ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι χαοτική, αλλά δεν παύει να είναι ρευστό.

Δημιουργία με κάθε τρόπο

Ο φετινός Παναθηναϊκός είχε δείξει πως έχει σοβαρό πρόβλημα απέναντι στις κλειστές άμυνες, ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός, η δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και σε αυτό το κομμάτι είναι εμφανής. Οι ''πράσινοι'' έκαναν όλα εκείνα που προστάζει η τακτική αντιμετώπιση ενός αντιπάλου που περιμένει στο μισό γήπεδο.

Γρήγορες εναλλαγές της μπάλας στα άκρα και τον άξονα, συνδυαστικό ποδόσφαιρο, δημιουργία υπεραριθμιών, άμεσες αλλαγές για να πάει η μπάλα στην αδύναμη πλευρά, εκμετάλλευση του χώρου όταν αυτός προκύψει στο ανοιχτό γήπεδο, όπως έγινε στο 19' με το εξαιρετικό τρανζίσιον που έφερε το 1-0 του Ιωαννίδη μετά την καταπληκτική επέλαση του σημαντικά βελτιωμένου, Γιάννη Κώτσιρα.

Την πρώτη φορά που... ξεμύτισε η Λαμία, δέχθηκε το γκολ. Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, η πολύ ανώτερη ομάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να εκμεταλλευθεί και τις στατικές φάσεις.Το έκανε κι αυτό ο Παναθηναϊκός, δημιουργώντας τρεις μεγάλες ευκαιρίες από εκτελέσεις κόρνερ, στις οποίες το σύνολο κατάφερε να βγάλει αμαρκάριστους παίκτες στη μικρή περιοχή του αντιπάλου.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός πως απειλήθηκε μοναχά μία φορά και αυτή έπειτα από λάθος του Βέλεθ, δημιουργούν μία άριστη ποδοσφαιρικό εικόνα, μία εξαιρετική εμφάνιση, σε ένα από τα σημαντικά παιχνίδια της σεζόν.

Kαι χαμένα γκολ, επίσης, με κάθε τρόπο

Όσο όμορφα έφτιαχνε τις φάσεις ο Παναθηναϊκός άλλο τόσο εκνευριστικά τις σπαταλούσε. Ο Φώτης Ιωαννίδης με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ αλλά έχασε ακόμη τρεις ευκαιρίες, που τουλάχιστον η μία έπρεπε να πάει μέσα. Οι κεφαλιές του Βέλεθ και του Γκατσίνοβιτς είναι χωρίς αντίπαλο από την μικρή περιοχή, ειδικά αυτή του Σέρβου είναι απίστευτο το ότι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα έστω προς της εστία. Το τετ-α-τετ του Αϊτόρ μετά την μαγική κάθετη του Καρλίτος, επίσης είναι από αυτά που ''πρέπει'' να καταλήξουν στο πλεκτό, όπως και η προβολή του Παλάσιος μετά την σέντρα του Χουάνκαρ.

tor

Σε γενικές γραμμές ο φετινός Παναθηναϊκός δεν είναι μία ομάδα που χάνει τόσες πολλές ευκαιρίες. Ίσα-ίσα που είναι αξιόλογα αποτελεσματικός. Μετά τους Ζωσιμάδες, όμως, εμφανίστηκε ξανά αυτή η δυσλειτουργία και ίσως είναι ένα θέμα που πρέπει να το δουν στο ''πράσινο στρατόπεδο''.

Σοβαρότητα κι ένα γκολ για να τελειώσει τη δουλειά

Από την στιγμή που το 1-0 δεν... άνοιξε περισσότερο, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στον επαναληπτικό ως το απόλυτο φαβορί. Όχι τόσο λόγω σκορ αλλά εξαιτίας της τεράστιας ποιοτικής απόστασης που τον χωρίζει από τον αντίπαλο. Εδώ, όμως, μιλάμε για ένα βράδυ και στο ποδόσφαιρο έχουμε δει και πολύ μεγαλύτερες εκπλήξεις.Για αυτό, προσοχή! Τίποτα δεν τελείωσε, το ''τριφύλλι'' πρέπει να παρουσιάσει την ίδια σοβαρή και ολοκληρωτική εικόνα για να κάνει το αυτονόητο και να περάσει στον τελικό του Κυπέλλου.

Από την στιγμή, μάλιστα, που η ΕΠΟ έχει διατηρήσει την αξία του εκτός έδρας γκολ, οι ''πράσινοι'' ένα πράγμα πρέπει να κάνουν σε αυτό το παιχνίδι. Να βάλουν ένα γκολ. Μόνο ένα γκολ. Μετά για να μείνουν έξω θα πρέπει να δεχθούν τρία, από μία ομάδα που έχει πετύχει συνολικά 22 γκολ σε 30 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.


Δεν έχουν τέλος οι διαιτητικές αδικίες

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς. Πως μία φάση που όλη η Ελλάδα είδε το χέρι του Τζανετόπουλου σε αφύσικη θέση(δεν πρόλαβε να το κολλήσει στο σώμα) να κόβει μία πάσα μέσα στη περιοχή, να μην το καταλογίζει ως πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού ούτε ο Σιδηρόπουλος αλλά ούτε o Eυαγγέλου στο VAR.

σδρ

Μέσα στο 2022 η κατάσταση έχει... τερματίσει εις βάρος των ''πρασίνων'' και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα τέλος. Πάντως, καλό θα είναι οι Έλληνες διαιτητές να μην απορούν που όλοι οι σύλλογοι προτιμούν τους ρέφερι από το εξωτερικό. Ας ξαναδούν και αυτή την φάση και θα καταλάβουν για ακόμη μία φορά το γιατί.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.