ΑΕΚ: Στη λίστα και ο Ματίας Αλμέιδα για τον πάγκο της

ΑΕΚ: Στη λίστα και ο Ματίας Αλμέιδα για τον πάγκο της

ΑΕΚ: Στη λίστα και ο Ματίας Αλμέιδα για τον πάγκο της

bet365

Το όνομα του Ματίας Αλμέιδα βρίσκεται στη λίστα της ΑΕΚ κι εξετάζεται από τους ανθρώπους της ομάδας για την τεχνική ηγεσία.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή ενόψει της νέας σεζόν και το όνομα του 48χρονου Αργεντινού τεχνικού είναι σημειωμένο στο μπλοκάκι των «κιτρινόμαυρων», προκαλώντας ωστόσο εντύπωση μιας και πρόκειται για είναι προφίλ προπονητή με καμία σχέση με όσα αναζητά η Ένωση για την τεχνική της ηγεσία.

Ο Ματίας Αλμέιδα σκοπεύει να παραιτηθεί από την Σαν Χοσέ στην οποία δουλεύει από το καλοκαίρι του 2018 όταν μετακόμισε στο MLS από την Τσίβας Γκουαδαλαχάρα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Αργεντινή, ένας από τους βασικούς λόγους που θα θέσει την παραίτησή του από την Σαν Χοσέ είναι ότι δεν υπήρξε η αύξηση του μπάτζετ που του είχε υποσχεθεί η διοίκηση μετά τα τρία πρώτα χρόνια. Στο παρελθόν έχει κατακτήσει τίτλους με την Τσίβας που πριν από αυτόν ήταν 11 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, ενώ κέρδισε το Champions League Κεντρικής Αμερικής για πρώτη φορά μετά το 1962.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του από την Ρίβερ Πλέιτ, στην οποία ήταν παίκτης όταν υποβιβάστηκε. Ως τεχνικός κατάφερε να την επαναφέρει και στα μέσα της πρώτης σεζόν στην μεγάλη κατηγορία έδωσε την θέση του στον Ραμόν Ντιάζ. Από τον κόσμο κρίθηκε άπειρος, σε αντίθεση με τον αντικαταστάτη του, ο οποίος στη συνέχεια έγινε πιο αγαπητός προπονητής στην ιστορία της Ρίβερ.

Επειτα ο Αλμέιδα ανέλαβε τα ηνία της Μπάνφιλντ την οποία επίσης ανέβασε από την δεύτερη Εθνική και την διατήρηση στην πρώτη. Εκεί παρέμεινε για δύο χρόνια και το καλοκαίρι του 2015 άνοιξε νέο κεφάλαιο στην προπονητική του καριέρα, πιάνοντας δουλειά στο Μεξικό για λογαριασμό της Τσίβας Γκουανταλαχάρ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2017, 11 χρόνια μετά το τελευταίο της Τσιβας, το κύπελλο δύο φορές και το αντίστοιχο Champions League της Κεντρικής Αμερικής το 2018 για πρώτη φορά μετά το 1962!

Εξαργύρωσε την επιτυχία με ένα τεράστιο συμβόλαιο στo MLS με την ομάδα του Σαν Χοσέ, στην οποία όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ενδεχομένως θα περίμενε, καθώς η διοίκηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις που του δόθηκαν για μπάτζετ πρωταθλητισμού μετά την δεύτερη χρονιά. Στο παρελθόν το όνομά του απασχόλησε και την Παλμέιρας, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε στην περίπτωσή του και, καταλήγοντας τελικά στην περίπτωση του Αμπέλ Φερέιρα, το 2020. Ως παίκτης ο Αλμέιδα έκανε μεγάλη καριέρα, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε Ρίβερ, Σεβίλλη, Λάτσιο, Ίντερ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα