ΑΕΚ: Ο «τελικός» στα Γιάννενα και η επικείμενη επιστροφή Μάνταλου

ΑΕΚ: Ο «τελικός» στα Γιάννενα και η επικείμενη επιστροφή Μάνταλου

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο «τελικός» στα Γιάννενα και η επικείμενη επιστροφή Μάνταλου

bet365

Η ΑΕΚ δεν έχει πλέον περιθώρια για απώλειες άλλων βαθμών προκειμένου να πάρει αυτή στο τέλος το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τα πλάνα του Οφρυδόπουλου για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Μάνταλο να αναμένεται να επανέλθει σε αυτά.

Παρά το γεγονός ότι στις τέσσερις αγωνιστικές των play offs τα αποτελέσματα των ανταγωνιστών της ΑΕΚ της έδιναν τη δυνατότητα να πάρει για τα καλά κεφάλι για την 3η θέση που οδηγεί σίγουρα στην Ευρώπη, η Ένωση πέταξε τις ευκαιρίες που είχε. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους κιτρινόμαυρους, ήρθε και η εντός έδρας ήττα από τον Άρη για να τους θέσει πλέον στον ρόλο του αουτσάιντερ για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Την ώρα που οι επαφές για την επιλογή του νέου προπονητή κορυφώνονται, ο αγώνας της Μ. Δευτέρας (18/4 - 18:00) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες δεν είναι υπερβολή να πούμε πως παίρνει χαρακτήρα τελικού για την ΑΕΚ, όπως και όλα τα παιχνίδια που απομένουν ως το τέλος των play offs. Η Ένωση έχοντας μείνει δύο βαθμούς πίσω από τον Άρη και ισοβαθμώντας πια με τον Παναθηναϊκό δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες. Γιατί η επίτευξη της μίνιμουμ υποχρέωσης που έχει, να διασφαλίσει δηλαδή την ευρωπαϊκή της παρουσία την επόμενη σεζόν, είναι αδιαμφισβήτητα κομβική, όπως έχουμε αναλύσει.

Η ΑΕΚ έχει πληρώσει σε τρομερό βαθμό και στα τέσσερα ματς των play offs που έχει δώσει τα ατομικά λάθη των παικτών της. Αυτά θα πρέπει να λείψουν από εδώ και πέρα, τη στιγμή που οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να γίνουν και πιο αποτελεσματικοί στα τελειώματα των φάσεων. Η ψυχολογία μετά την ήττα από τον Άρη, όπως είναι απόλυτα λογικό, ήταν πεσμένη και πάνω σε αυτό οι άνθρωποι της ΑΕΚ έδωσαν βάρος καθώς άπαντες οφείλουν να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι για το διπλό στα Γιάννενα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η δύσκολη κατάσταση σε μια ομολογουμένως αποτυχημένη σεζόν.

Στην τελευταία προπόνηση της Κυριακής θα κριθεί η συμμετοχή του Άμραμπατ στην αποστολή για τα Ιωάννινα, στην οποία δύσκολα θα μπει ο Βράνιες μετά το ελαφρύ διάστρεμμα που υπέστη. Αμφότεροι πάντως δεν αναμενόταν να βρεθούν στα αρχικά πλάνα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου στους Ζωσιμάδες. Το καλό από την άλλη είναι ότι ο Στάνκοβιτς το πάλεψε για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους προσαγωγούς, προπονήθηκε κανονικά και όλα δείχνουν ότι θα είναι διαθέσιμος ακόμα και να ξεκινήσει στην εστία.

Ο Μήτογλου θα επιστρέψει δίπλα στον Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας, κάτι που υπήρχε ως σκέψη, όπως και ο Μάνταλος στον άξονα, μαζί με τους Κριχόβιακ και Σιμάνσκι. Σε έναν σχηματισμό που θα μπορεί να δουλεύει και ως 4-2-3-1 και ως 4-3-3 μέσα στο παιχνίδι. Μοχαμαντί και Ρότα αναμένεται να διατηρηθούν στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ στην επίθεση οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα άκρα και ο Αραούχο στην κορυφή έχουν «κλειδωμένες» τις θέσεις τους. Δεδομένα εκτός είναι ο Τάνκοβιτς, ενώ ο Ανσαριφάρντ ενδεχομένως να μπει στην αποστολή, έχοντας πλέον στη διάθεσή του τα ειδικά γυαλιά.

Αυτά φαίνεται πως είναι τα πλάνα του Οφρυδόπουλου για το δευτεριάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα κι ενώ απομένει και η αυριανή προπόνηση. Η ΑΕΚ ήδη θα ξέρει από την Κυριακή τα αποτελέσματα των Άρη και Παναθηναϊκού που αντιμετωπίζουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα και θα κληθεί να ανταποκριθεί και στην πίεση που θα έχει για να περάσει από το διπλό από την πόλη των Ιωαννίνων.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα