ΑΕΚ: Η αλλαγή σχηματισμού, το κέντρο της άμυνας και ο Άμραμπατ

ΑΕΚ: Η αλλαγή σχηματισμού, το κέντρο της άμυνας και ο Άμραμπατ

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η αλλαγή σχηματισμού, το κέντρο της άμυνας και ο Άμραμπατ

bet365

Στην ΑΕΚ υπάρχουν σκέψεις για διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το 4-2-3-1 που έχει παγιωθεί, αλλά και αλλαγές στο κέντρο της άμυνας και στον τρόπο χρησιμοποίησης του Άμραμπατ.

Από φαβορί μετατράπηκε σε αουτσάιντερ η ΑΕΚ για την 3η θέση και το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Πλέον στις έξι αγωνιστικές που απομένουν στα play offs η Ένωση παίζει τελικούς, κοιτώντας παράλληλα τα αποτελέσματα των Άρη και Παναθηναϊκού.

Τα ατομικά λάθη και η εκτελεστική φλυαρία έχουν κοστίσει στην ΑΕΚ στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος, αγνοώντας τη νίκη. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στην πορεία των play offs καθώς επιβάλλεται να διαφοροποιηθούν πράγματα για να αποφευχθεί το κάζο και να εξασφαλιστεί η μίνιμουμ υποχρέωση της Ένωσης σε μια αποτυχημένη σεζόν.

Η διαφορετική τακτική προσέγγιση

Ο Οφρυδόπουλος στον πάγκο της ΑΕΚ

Η μία διαφοροποίηση που υπάρχει ως σκέψη έχει να κάνει φυσικά με τον σχηματισμό. Στην ΑΕΚ έχει παγιωθεί από το ξεκίνημα της σεζόν αυτό το 4-2-3-1, το οποίο, όμως, παρότι δεν βγάζει πουθενά, εξακολουθεί να αποτελεί τον μοναδικό τρόπο προσέγγισης των αγώνων.

Πριν από τη διακοπή υπήρχαν σκέψεις να δουλευτεί κάτι διαφορετικό σε τακτικό κομμάτι, ωστόσο η απουσία των διεθνών παικτών δεν βοήθησε. Στη συνέχεια, όμως, στις προπονήσεις στα Σπάτα δεν δόθηκε έμφαση σε κάποιο διαφορετικό σχηματισμό, κάτι πάντως που επανέρχεται πλέον στο προσκήνιο.

Το 4-3-3 για παράδειγμα αποτελεί μια επιλογή που με βάση τα υλικά που διαθέτει το κιτρινόμαυρο ρόστερ θα μπορούσε να δουλευτεί και ενδεχομένως να αποδώσει καλύτερα από το 4-2-3-1 που έχει καθιερωθεί, αλλά δεν δίνει κάτι περισσότερο. Επίσης δεν θα έπρεπε να αποκλείσουμε ακόμα και έναν σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα και συγκεκριμένα ένα 3-4-3, αξιοποιώντας και τους ακραίους που διαθέτει το ρόστερ.

Το κέντρο της αμυντικής γραμμής

Ο Τζαβέλλας με τον Μήτογλου

Την ίδια στιγμή υπάρχουν σκέψεις και για αλλαγές σε πρόσωπα. Για παράδειγμα η κακή κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται ο Βράνιες, σε συνδυασμό με το ότι είναι φανερό πως δεν έχει καμία χημεία με τον Τζαβέλλα ως δίδυμο, είναι πιθανό να οδηγήσει σε διαφοροποιήσεις στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.

Η επιστροφή του Μήτογλου στο πλάι του Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας είναι στις σκέψεις του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ. Ένα δίδυμο το οποίο από όλα όσα έχουν συνθέσει το κέντρο της κιτρινόμαυρης αμυντικής γραμμής είχε την καλύτερη επικοινωνία. Και είναι πολύ πιθανό να το δούμε αρχής γενομένης από το επόμενο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η χρησιμοποίηση του Άμραμπατ

Ο Άμραμπατ στο παιχνίδι με τον Άρη

Σκέψεις για αλλαγές, όμως, υπάρχουν και στη μεσοεπιθετική γραμμή και συγκεκριμένα με τον Άμραμπατ. Η τοποθέτησή του τελευταία στο «10» δεν βοηθάει καθόλου την ΑΕΚ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και τα πλάνα που υπάρχουν είναι να μην χρησιμοποιηθεί ξανά εκεί, αλλά στα άκρα όταν ξεκινάει στο αρχικό σχήμα. Όπως ακριβώς δηλαδή συνέβαινε από το ξεκίνημα της σεζόν.

Σε περίπτωση, βέβαια, που αλλάξει ο σχηματισμός, η ΑΕΚ δεν θα παίζει με «δεκάρι», αλλά ακόμα και στο 4-2-3-1 η επιλογή είτε του Μάνταλου, είτε του Γέβτιτς, των οποίων η φυσική θέση είναι η συγκεκριμένη, αποτελεί μια ορθολογική προσέγγιση.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα