Ο ίδιος Άρης με νέα πρόσωπα!

Ο ίδιος Άρης με νέα πρόσωπα!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο ίδιος Άρης με νέα πρόσωπα!

bet365

Μετά το διπλό του Άρη στον «τελικό» με την ΑΕΚ αποκαταστάθηκε η τάξη όσον αφορά την θέση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα και συγχρόνως είχαμε την αποκατάσταση μιας αδικίας.

Με βάση τις μέχρι τώρα εμφανίσεις αλλά και την συγκομιδή βαθμών ο Άρης αξίζει το δίχως άλλο να βρίσκεται στην τρίτη προνομιούχα θέση του πίνακα που εξασφαλίζει την έξοδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτό είναι πλέον ένα γεγονός που δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει ο οποιοσδήποτε.

Στην αναμέτρηση με την Ένωση παιχνίδι κομβικό και για τις δυο ομάδες, ο Άρης εμφανίστηκε πιο διαβασμένος , πιο αποτελεσματικός , πιο πειθαρχημένος στο πλάνο του και τέλος πιο παραγωγικός σε φάσεις αλλά και στον τομέα της δημιουργίας.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν κρύβει κάποια αλήθεια. Αντίθετα αποτυπώνει την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης. Και αυτό για τον Άρη είναι μια κατάκτηση! Μια κατάκτηση που την είχε απόλυτη ανάγκη!

Τέλος η αποκατάσταση της αδικίας έχει να κάνει με το παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δυο ομάδες. Αν δεν είχαμε τότε τον καταλογισμό ενός ανύπαρκτου πέναλτι σε...μαρκάρισμα του Μάνταλου ο Άρης εκείνη την βραδιά το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν θα έφευγε ηττημένος από το ΟΑΚΑ!

Ο Άρης στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα με τον Χερμάν Μπούργος σε ρόλο μαέστρου έχει καταφέρει:

- Να εξασφαλίσει την είσοδο του στα playoffs κάτι που φάνταζε ιδιαίτερα δύσκολο έως απίθανο μετά τον αποκλεισμό σοκ από το Κύπελλο και εν γένει από την συνολική απόδοση της ομάδας.

Ο Άρης έδειχνε περισσότερο ότι κατρακυλά και λιγότερο ικανός να λύσεις τους γρίφους που θα τον οδηγήσουν στην έξοδο του λαβύρινθου στον οποίο αγωνιστικά είχε εγκλωβιστεί.

Πόσοι αλήθεια εκείνη την δύσκολη περίοδο δεν είχαν αρχίσει να υποστηρίζουν το ενδεχόμενο μιας χαμένης χρονιάς;

Ας μην κρυβόμαστε! Η πλειοψηφία των φίλων της ομάδας! Και δικαιολογημένα. Όλα τα γεγονότα οδηγούσαν στην εξαγωγή αυτού του συμπεράσματος.

- Κατάφερε να διορθώσει τις αγωνιστικές ανορθογραφίες , να εμφανίζεται συμπαγής στον κορμό του , να επιδεικνύει μεγαλύτερη ποικιλία στον τομέα ανάπτυξης , να εκμεταλλεύεται αποτελεσματικότερα τους κενούς χώρους αλλά και τους παίκτες που κινούνται σε αυτούς.

Ο Άρης έχει σταματήσει αυτό το ανούσιο και βαρετό από ένα βαθμό και μετά passing game που σε πολλές των περιπτώσεων βοηθούσε τον αντίπαλο να οργανωθεί και να ανασυνταχθεί στα μετόπισθεν , ψάχνει την γρήγορη πάσα στον χώρο, ψάχνει τον τρόπο μέσω της συντομότερης οδού η ομάδα να βγει μπροστά να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων τα καταφέρνει σε απόλυτο βαθμό.

- Τα λάθη είναι πλέον λιγότερα. Πολύ λιγότερα! Στο παιχνίδι εκτός έδρας της κανονικής περιόδου με τα Γιάννενα, το τελευταίο με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο, ο Άρης είχε να επιδείξει κατοχή περισσότερο από 70% αλλά και 50(!!!) λάθη. Σχήμα οξύμωρο!

Με την ΑΕΚ η στατιστική κατέγραψε 38 λάθη καθ’ ‘όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, παρακαλώ. Στους Ζωσιμάδες μόνο στο πρώτο μέρος η ομάδα είχε υποπέσει σε 30 λανθασμένες ενέργειες.

Ειλικρινά τι να την κάνεις την κατοχή με τόσα λάθη;

- Η ομάδα δεν μοιάζει πλέον με τρένο πάνω σε γραμμές. Την βάζεις και ταξιδεύει. Θα αλλάξει σχηματισμούς , τακτική ανάλογα με την έκβαση του παιχνιδιού. Αυτή η εμμονή σε ένα σχήμα , βρέξει χιονίσει ευτυχώς πλέον δεν υφίσταται! Ο κόουτς πειραματίζεται , δοκιμάζει , προβληματίζεται και έχει δικαίωμα σε όλα αυτά γιατί ανέλαβε την ομάδα λίγο πριν πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου.

Το θέμα είναι , για όσους βλέπουν ποδόσφαιρο, ότι οι πειραματισμοί πιάνουν τόπο, τόσο σε επίπεδο τακτικής όσο και σε επίπεδο προσώπων. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα η ομάδα παράγει ποδόσφαιρο, παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζει εμφανή σημάδια βελτίωσης σε όλους τους τομείς, τακτική, συνέπεια στους ρόλους, συνοχή στις γραμμές , γεγονός που αποτυπώθηκε με τον πιο καθαρό και σαφή τρόπο στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Τι άλλο έχει καταφέρει; Να περάσει το μήνυμα στους παίκτες ότι οι εμφανίσεις σε καθιστούν βασικό και όχι η επετηρίδα!

Μου άρεσε που στο ματς με τα Γιάννενα δεν περίμενε τίποτα περισσότερο από όσα είδε και διαπίστωσε στο πρώτο μέρος και χωρίς να δώσει δεύτερη ευκαιρία έστειλε στον πάγκο Ιτούρμπε , Σάσα και Εντιαγέ.

Προσέξατε πόσο λιγότερο φλύαρος ήταν ο Σάσα στο ματς με την ΑΕΚ και πόσο πιο συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα , ξεκινώντας το παιχνίδι από τα μετόπισθεν ο Ιτούρμπε;

Ο Άρης στο διάστημα αυτό , το τόσο σύντομο , μεγάλωσε το ρόστερ του από εκεί που φαινόταν φτωχό και ελλειμματικό για μια ομάδα που επιδιώκει την έξοδο της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για μια ομάδα που θα είχε να αντιμετωπίσει αγώνες κρίσιμους στα playoffs.

Ο Εμπακατά έχοντας περάσει σίγουρα μέσα από διεργασίες καταφέρνει να ανταποκριθεί στα δύσκολα και κερδίζει θέση βασικού, ο Μπεναλουάν επιστρέφει ως αξιόπιστη ρεζέρβα και όχι ως λύση ανάγκης, ο Ντουκουρέ αποδεικνύεται χρήσιμος και ουσιαστικός σε ρόλους κλειδιά έτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε αποστολή που θα του ανατεθεί, ο Πάλμα φρεσκάρει την επιθετική γραμμή και δείχνει ότι με την σωστή καθοδήγηση θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα τους σκοραρίσματος.

Τέλος ο Ματίγια ξανασυστύνεται στους φίλους της ομάδας και όλοι πλέον αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του τον παίκτη που γνώρισαν και αγάπησαν! Ε δεν τους λες και λίγους...

Αν έλεγες σε κάποιους πριν από ένα μήνα ότι ο Άρης θα πάρει διπλό στο ΟΑΚΑ με τους Εμπακατά, Ντουκουρέ Μπεναλουάν και Πάλμα βασικούς έχοντας στον πάγκο Γκάμα , Σούντγκρεν , Γκαρσία και εκτός τον Μπράμπετς σίγουρα θα σε θεωρούσαν ημίτρελο και ανθυποψυχοπαθή!

Ο Άρης πριν τον Μπούργος δεν είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα μόνο απέναντι στις κλειστές άμυνες. Είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα γενικά. Η ομάδα είχε μπλοκάρει. Τώρα η ομάδα σκοράρει έχοντας και πάλι αρκετούς πρόθυμους να ανταποκριθούν σε αυτή την αποστολή. Γεγονός που δύσκολα παραβλέπεται!

Το πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες όμως παραμένει , κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει, αλλά είναι ένα πρόβλημα που λόγω της φύσης των παιχνιδιών , ο Άρης λογικά φέτος θα το αντιμετωπίσει σε μια μόνο αναμέτρηση , σε αυτή με τον ΠΑΣ εκτός.

Σε όλα τα άλλα παιχνίδια οι ομάδες είναι αναγκασμένες λόγω συνθηκών να παίξουν ανοιχτά. Το πρόβλημα συνεπώς μετατίθεται για την επόμενη χρονιά! Αν η ομάδα είναι σε θέση να κάνει μεταγραφές, γιατί ως γνωστόν εκκρεμεί η απόφαση , το προπονητικό επιτελείο οφείλει μεταξύ άλλων να εστιάσει στην απόκτηση ενός καθαρού σέντερ φορ.

Στη δεδομένη όμως χρονική συγκυρία το πρόβλημα δεν λύνεται εξ’ ολοκλήρου αλλά σίγουρα διορθώνεται. Έχουμε συνεπώς χρόνο να δούμε τι θα προκύψει και ποιες λύσεις θα προκριθούν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!