Wyscout analysis: Γιατί ο Κουλούρης δεν είναι απλά ένας φορ περιοχής (vids)

Wyscout analysis: Γιατί ο Κουλούρης δεν είναι απλά ένας φορ περιοχής (vids)

Wyscout analysis: Γιατί ο Κουλούρης δεν είναι απλά ένας φορ περιοχής (vids)

bet365

Ο 26χρονος επιθετικός παίζει φέτος σε όλο το πλάτος της επίθεσης του Ατρόμητου και συμμετέχει ενεργά στο δημιουργικό σκέλος, κάτι που αποτυπώνεται στο ότι είναι «μέσα» στα 17 από τα 30 γκολ της ομάδας του στη σεζόν.

«Αγκαλιά» με την παραμονή του στην κατηγορία βρίσκεται πλέον ο Ατρόμητος, καθώς τα αποτελέσματα που είχαμε το Σάββατο (9/4) στα play outs τον... εκτόξευσαν στο «+9» από τη θέση του μπαράζ με μόλις πέντε αγώνες να απομένουν.

Εκείνος κέρδισε 3-2 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και σε ακόμη μία φετινή αναμέτρηση έλαμψε το άστρο του Ευθύμη Κουλούρη, καθώς στο 72' διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα και παράλληλα «έφτιαξε» το 1-0 του Τζον Ογκουστ Ερλινγκμαρκ μόλις 47 δευτερόλεπτα μετά το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή.

Ο διεθνής φορ κατέδειξε εκ νέου την εκτελεστική του δεινότητα και μάλιστα είχε, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έναν επιπλέον ρόλο που τον χαρακτηρίζει πλέον «πολύ» στο παιχνίδι του. Τι έκανε λοιπόν με επιτυχία, προφανώς σε άμεση συνεννόηση με τον Κρις Κόουλμαν; Τραβιόταν στα άκρα σε ρόλο εξτρέμ και άνοιγε διαδρόμους στους κεντρικούς χαφ του club που πατούσαν περιοχή και αυτόματα βρίσκονταν σε θέση «9».

Μέσω του Wyscout αποτυπώνεται ανάγλυφα πως όλη τη χρονιά παίζει σε όλο το πλάτος της επίθεσης, δεν «περιορίζεται» μέσα στο κουτί και για αυτό ξέχωρα από το εκτελεστικό κομμάτι βοηθά τα μέγιστα και σε εκείνο της δημιουργίας.

...

Το «heat map» του στη σεζόν.

Χρόνος συμμετοχής: 2.226'
Γκολ: 13
xG: 10,97
Τελικές: 75
On target: 38

Ο 26χρονος φορ μετά τους πρώτους αναγνωριστικούς μήνες του επαναπατρισμού του παρουσιάζεται «on fire». Στα τέλη Νοεμβρίου βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στο τότε ματς με τον ΠΑΟΚ και πλέον έφτασε τα 13 προσωπικά τέρματα σε συνολικά 28 εμφανίσεις του. Αυτά προήλθαν ύστερα από 75 τελικές που έχει βγάλει μέχρι στιγμής, εκ των οποίων οι 38 είναι on target.

Ετσι κατά μέσο όρο σκοράρει κάθε 5,7 απόπειρές του, νούμερο που αποτυπώνει πως δεν κάνει σχετική «κατάχρηση».

Οσο για τα expected goals του αγγίζουν τα 11 (10,97 για την ακρίβεια), δηλαδή αυτός είναι τρόπο τινά ο «λογικός» αριθμός των τερμάτων που θα πρέπει έχει σημειώσει με γνώμονα τις ευκαιρίες που συμμετείχε, ενώ εκείνος μετρά plus 2.

...

Η θέση που έχουν προέλθει οι τελικές του (δεν υπολογίζονται τα πέναλτι).

Αυτό «μεταφράζεται» πως βάζει και δύσκολα γκολ, κάτι που φαίνεται και από το γράφημα των θέσεων που απειλεί, όπου γίνεται εύκολα αντιληπτό πως παίζει παντού στο πλάτος της επίθεσης και δεν «περιορίζεται» εντός της αντίπαλης περιοχής.

Αν προσέξουμε μάλιστα θα δούμε πως δεν «φοβάται» τα πόδια του και δοκιμάζει μακρινά σουτ, με αποκορύφωμα το πώς σκόραρε στο φινάλε του αγώνα της Ριζούπολης.

Πάσες: 557/776
Ποσοστό επιτυχίας: 71,8%
Ασίστ: 3
Δεύτερες ασίστ: 4
Ασίστ για τελική συμπαίκτη του: 22

Ο Κουλούρης συμμετέχει και στον τομέα της ανάπτυξης και ήδη μετρά τρεις ασίστ στη σεζόν. Πιο συγκεκριμένα ο διεθνής φορ «έφτιαξε» το προχθεσινό 1-0 του Ερλινγκμαρκ στο Αγρίνιο και τα τέρματα που σημείωσε ο Μουνίθ στη «βαριά» ήττα της Τρίπολης (6-2) και στο ευρύ 4-1 επί του Απόλλωνα στο Περιστέρι για την κανονική διάρκεια.

Παράλληλα συμμετείχε άμεσα και σε εκείνο του Βασιλαντωνόπουλου στη Λαμία όπου έδωσε την τελική πάσα για την ασίστ του Ντένιτς, ενώ ο ίδιος «έφτιαξε» τις φάσεις για τα τέρματα που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ (το 1-0) και τη Λαμία στο Περιστέρι (το 2-1) αλλά και τον Αστέρα στην Τρίπολη (το 5-2).

Ετσι έχει ως τώρα τέσσερις δεύτερες ασίστ, επειδή όμως στις τρεις περιπτώσεις «τελείωσε» ο ίδιος τη φάση προκύπτουν δύο συμπεράσματα.

Το βασικότερο πως είναι «μέσα» στα 17 από τα 31 γκολ του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα (13 προσωπικά, τρεις ασίστ, μία δεύτερη ασίστ), ποσοστό 54,8% και η σχετική του «συγκομιδή» έχει αποφέρει τους 17 από τους 30 βαθμούς της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα όμως «επιβεβαιώνει» πως είναι ένας επιθετικός που και δημιουργεί ο ίδιος τις φάσεις που σκοράρει και ο λόγος είναι πως μπορεί να παίζει με επιτυχία μεταξύ των γραμμών.

Μάλιστα το κοντέρ του «γράφει» και 22 μεταβιβάσεις που ακολούθησαν τελική συμπαικτών του, δηλαδή «έφτιαξε» ισάριθμες φάσεις, μεγάλες ή μικρές/καθαρές ή μη, του club.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα