Παναιτωλικός - Ατρόμητος 2-3: Το Περιστέρι... πέταξε με το διπλό απ' το Αγρίνιο! (vids)

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 2-3: Το Περιστέρι... πέταξε με το διπλό απ' το Αγρίνιο! (vids)

bet365

Τα γκολ και η ένταση... ξεχείλισαν στο ματς του Αγρινίου. Εκεί όπου ο Ατρόμητος πήρε την σπουδαία νίκη με 3-2 κόντρα στον Παναιτωλικό που γνώρισε την 3η του ήττα στα playouts! Eρλιγκμαργκ, Μουνίθ και Κουλούρης τα γκολ των νικητών που ξεμπέρδεψαν ουσιαστικά με την υπόθεση παραμονή. Ο Ντίας και τα δύο τέρματα των γηπεδούχων.

Τη νίκη που ουσιαστικά «κλείδωσε» την παραμονή του στην κατηγορία πήρε απόψε (9/4) ο Ατρόμητος στο Αγρίνιο, καθώς επικράτησε 3-2 του Παναιτωλικού βρίσκεται πλέον στο «+9» από τη θέση του μπαράζ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, τους Λούι, Βργκοτς, Αντούνες, Κορνέλιους στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, τους Φλόρες, Μάρτενσον στον άξονα, τους Νταγκό, Ντουάρτε στα άκρα και τον Ντίας σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Βέργο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Γιαννιώτη στο τέρμα, τους Κιβρακίδη, Στρούγγη, Μαυρομάτη, Καστεγιάνο στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, τους Σάλομον, Ερλινγκμαρκ. Χαρίση στον άξονα, τους Μουνίθ, Κλωναρίδη στα άκρα και τον Κουλούρη στο «9».


Γκολ για τον Ατρόμητο στα 47 δευτερόλεπτα!

Σέντρα στον αγώνα και το πρώτο ημίχρονο ήταν από τα πιο «χορταστικά» που έχουμε δει φέτος στην κατηγορία. Ματσάρα σε ελεύθερη μετάφραση, κάτι που αποτυπώνεται από το 2-2 της ανάπαυλας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και ο Κουλούρης έκανε άνω-κάτω την άμυνα των «κυανοκίτρινων».

Ο 26χρονος φορ τραβιόνταν στα άκρα και άνοιγε διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, κάτι που φάνηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν «νίκησε» στα αριστερά τους Βργκοτς, Αντούνες, βγήκε στον κενό χώρο και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Ερλινγκμαρκ που με πλασέ/σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ μόλις 47 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης. Λίγο αργότερα (5') «έφτιαξε» τη διπλή ευκαιρία του Μουνίθ (απέκρουσε ο Ανέστης και μετά ο Ισπανός έστειλε την μπάλα άουτ) και ο Ατρόμητος κυριαρχούσε

«Απάντησε» ο Παναιτωλικός με Ντίας, άμεσα το 1-2 με Μουνίθ

Στο 19' όμως ο Παναιτωλικός «απάντησε», όταν ο Ντουάρτε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κορνέλιους πήρε την κεφαλιά και ναι μεν ο Γιαννιώτης απέκρουσε, ο Ντίας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-1 «επισημοποιήθηκε» στο 22' καθώς εξετάστηκε στο VAR τόσο για οφ σάιντ του σκόρερ όσο και για ενδεχόμενο φάουλ του Καναδού, όμως δεν υπήρξε παράβαση και τα «καναρίνια» έφεραν το ματς στα ίσα. Συνέχισαν όμως να κάνουν λάθη στον άξονα, οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν περισσότερη ενέργεια/ένταση στο παιχνίδι τους και στο 28' πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον Μουνίθ, ο οποίος βρήκε χώρο έξω από τα καρέ των αντιπάλων του και με όμορφο φαλτσαριστό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του Ατρόμητου.


Γκολ «καρμπόν» με το 1-1 από τον αρχηγό των γηπεδούχων και 2-2

Μέχρι που φτάσαμε στο 30' όπου σα να ήρθαν τα πάνω-κάτω. Τα «καναρίνια» πήραν σταδιακά μέτρα και στο 36' έφτασαν την ισοφάριση σε μία φάση-καρμπόν με το 1-1. Ξανά εκτέλεση κόρνερ του Ντουάρτε από τα δεξιά, αυτή τη φορά ο Αντούνες πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντίας βγήκε στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε με νέα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν «αντίδοτο» στην «κομπίνα» των γηπεδούχων, οι οποίοι πήραν ψυχολογία, πήγαιναν πλέον πρώτοι στις «μονομαχίες» και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου «φλέρταραν» δις με ακόμη ένα γκολ, σε ισάριθμα σουτ του Νταγκό μέσα από την περιοχή και από καλή θέση που όμως πέρασαν άουτ. Αμφότερα μάλιστα ήταν σε εξέλιξη στατικής μπάλας, δείγμα πως οι Περιστεριώτες είχαν πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι.


Πιο δραστήριοι οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μισό

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να απειλεί πρώτος και πιο συγκεκριμένα σε κοντινό σουτ του Στρούγγη στο 49' ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Μαυρομάτη, όμως από εκείνο το χρονικό σημείο οι γηπεδούχοι πήραν τα «ηνία». Οι «κυανοκίτρινοι» έβγαζαν διάθεση, κυκλοφορούσαν την μπάλα, το ματς παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό των αντιπάλων τους, ωστόσο πλην μίας κεφαλιάς του Βέργου στο 54' που πέρασε λίγο άουτ δεν απείλησαν άλλη φορά ουσιαστικά.

Το 2-3 κόντρα στη ροή και μετά ο Ατρόμητος διαχειρίστηκε άψογα το ματς

Οι Περιστεριώτες όμως κατάφεραν να βρουν το γκολ που τους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα, όταν στο 72' ο Χαρίσης άφησε έξυπνα για τον Κουλούρη που βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με ωραίο «τελείωμα» έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Ανέστη.

Αυτόματα ο όρος «διαχείριση» μπήκε στο ματς. Οι γηπεδούχοι μέχρι το φινάλε έπαιξαν φουλ επίθεση, ουσιαστικά μετά το 82' δεν είχαν αριστερό μπακ και παρατάσσονταν με δύο φορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να «σφίξουν» τις γραμμές τους κάτι που κατάφεραν αφού δεν δέχθηκαν φάσεις.

MVP: Ο Κουλούρης. Ο 26χρονος φορ σημείωσε το νικητήριο γκολ, «έφτιαξε» το 1-0 του Ερλινγκμαρκ και τη χαμένη ευκαιρία του Μουνίθ στο 5'.

Παίζοντας στα άκρα δημιούργησε πολλούς κενούς χώρους για τους συμπαίκτες του.

Στο ύψος του: Ο Κιβρακίδης. Ο δεξιός μπακ του Ατρόμητου ζήτημα αν «έχασε» 1-2 «μομομαχίες» και έβγαλε πολύ πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βργκοτς. Ο στόπερ του Παναιτωλικού ήταν «μέσα» στο 0-1, αντιμετώπισε προβλήματα με την μπάλα κάτω και «έχασε» διεκδικήσεις.

Η «γκάφα»: Ο Ατρόμητος κέρδισε μεν, αλλά η λειτουργία του στις στατικές μπάλες είναι ένα μεγάλο «καμπανάκι».


Από ανάλογες φάσεις δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο δύο γκολ-καρμπόν και ισάριθμες φάσεις από τον Νταγκό.

Το «στραγάλι»: Ο Καραντώνης είχε δύσκολο έργο καθώς το παιχνίδι πήγε στη «δύναμη». «Εχασε» φάσεις/κάρτες αλλά δεν έκανε το «σοβαρό» λάθος. Ο βοηθός Χριστάκολγου κακώς ακύρωσε το 1-1 του Ντίας και τον διόρθωσε το VAR.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ωραίο ματς στο Αγρίνιο, με εκατέρωθεν φάσεις, πάθος και ενέργεια. Η ζυγαριά έγειρε στην πλευρά του Ατρόμητου ελέω της αξίας του Κουλούρη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ : Ανέστης, Κορνέλιους, Αντούνες (82΄Μόρσεϊ), Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Μάρτενσον (73΄Βαρόνε), Ντίας (73΄Μεντόσα), Νταγκό (73΄Μπαρμπόσα), Ντουάρτε (82΄Καρέλης), Βέργος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καστεγιάνο, Μαυρομμάτης, Στρούγγης, Έρλινγκμαρκ, Χαρίσης, Σάλομον (79΄Ντένιτς), Κλωναρίδης (91΄Νταβιώτης), Μουνίθ (76΄Καρτάλης), Κουλούρης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα