Ο Άρης του… 55.5%

Ο Άρης του… 55.5%

Ο Άρης του… 55.5%

bet365

Μέχρι στιγμής στο «Κλ. Βικελίδης» ο Άρης έχει περιοριστεί στις επτά νίκες σε σύνολο 15 αγώνων και το ποσοστό αποτελεσματικότητάς του στους εντός έδρας αγώνες δεν ξεπερνά το 46.6!

Στη συγκεκριμένη εξίσωση συμπεριλαμβάνονται και οι δύο εντός έδρας αγώνες (με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα) στο πλαίσιο των Playoffs καθώς σε σύνολο 15 αγώνων που έχουν γίνει φέτος στο «Κλ. Βικελίδης» στο πλαίσιο της Interwetten Superleague οι «κίτρινοι» κέρδισαν μόλις τους επτά. Από τους δε 45 βαθμούς που ήταν στο… δικό τους χορτάρι, εξασφάλισαν τους 25, δηλαδή δεν συγκέντρωσαν περισσότερους από το 55.5% των διαθέσιμων βαθμών. Σχετικές εξηγήσεις έχουν καταγραφεί πολλάκις καθώς συνδέονται με την αδυναμία της ομάδας στη διάσπαση κλειστών αμυνών (σ. σ. λόγω έλλειψης ποιοτικών χαρακτηριστικών) ή ακόμη στην περιορισμένη ικανότητά της στις στατικές φάσεις καθώς ο Άρης είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες στον συγκεκριμένο τομέα.

Βέβαια η απώλεια βαθμών στο «Κλ. Βικελίδης» αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα. Για παράδειγμα, την περασμένη αγωνιστική σεζόν το αντίστοιχο ποσοστό του δεν ήταν μεγαλύτερο από το 57% καθώς σε 18 αγώνες στην έδρα του κέρδισε τους μισούς, τέσσερα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα ενώ γνώρισε και πέντε ήττες. Ήταν πιο αποτελεσματικός στην κανονική διάρκεια μετρώντας οκτώ νίκες σε 13 αγώνες και σημείωσε μόλις μία στην τελική φάση του Πρωταθλήματος.

Η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη σε σεζόν 2019-20 καθώς οι «κίτρινοι» δεν πήραν ούτε τους μισούς βαθμούς από αυτούς που «παίχτηκαν» στην έδρα τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση λειτούργησε η κάκιστη πορεία τους στα Playoffs όπου μέτρησαν τέσσερις ήττες σε πέντε παιχνίδια. Συνολικά σ’ εκείνη τη σεζόν το ρεκόρ τους ήταν οκτώ νίκες, ισάριθμες ήττες και δύο ισοπαλίες, τουτέστιν, 26 βαθμοί στο σύνολο των 54.

Η καλύτερη χρονιά τους ήταν αυτή της επιστροφής στην Interwetten Superleague καθώς πήραν το 64% των βαθμών που διακυβεύτηκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης». Γιατί πέτυχαν περισσότερες νίκες (9) από κάθε άλλη χρονιά, τότε όμως (όπως και τη σεζόν 2019-20) ήταν τρομερά αδύναμοι μακριά από την έδρα τους όπου σε σύνολο (σε δύο σεζόν) 33 αγώνων είχαν οκτώ νίκες, δέκα ισοπαλίες και 15 ήττες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα