ΑΕΚ: «Κλειδί» οι στατικές φάσεις

ΑΕΚ: «Κλειδί» οι στατικές φάσεις

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: «Κλειδί» οι στατικές φάσεις

bet365

Η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα έχει πάρει συνολικά δέκα γκολ από στατικές φάσεις, κάτι που πρέπει να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται στα ματς των play offs που ακολουθούν.

Η ΑΕΚ μετά το 1-1 στο «Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της 3ης θέσης που βγάζει στην Ευρώπη, έχοντας ένα οριακό προβάδισμα ενός βαθμού έναντι των Άρη και Παναθηναϊκού που βρίσκονται πίσω της. Πλέον έχει μπροστά της ένα πολύ σημαντικό ματς με τον Άρη όπου με νίκη θα βάλει γερές βάσεις για να πάρει αυτή στο τέλος το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ακολουθεί έπειτα το εκτός έδρας ματς στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας ήδη βγάλει ένα απαιτητικό πρόγραμμα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές των play offs.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ έδειξε μια εικόνα ενθαρρυντική σε σχέση με ό,τι είχε αφήσει μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ενώ βρήκε γκολ από μια στατική φάση, κάτι που είχε δουλέψει με τους παίκτες της Ένωσης ο Ηλίας Κυριακίδης, βοηθός του Σωκράτη Οφρυδόπoυλου και συγκεκριμένα με τον Σιμάνσκι. Ο Πολωνός μέσος έκανε την κίνηση στο πίσω δοκάρι μετά το κόρνερ του Άμραμπατ, πήρε την κεφαλιά και σκόραρε. Γι' αυτό και στη συνέχεια έτρεξε προς τον πάγκο και αγκάλιασε τον Κυριακίδη.

Τα γκολ από τις στατικές φάσεις μπορούν να αποτελέσουν «κλειδί» για την ΑΕΚ στη συνέχεια των play offs προκειμένου να κατακτήσει τον μίνιμουμ στόχο του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ειδικά όταν μια ομάδα έχει εμφανείς δυσκολίες στη δημιουργία φάσεων καθώς δεν είχε δουλέψει σωστά πάνω στην επιθετική ανάπτυξη τους προηγούμενους μήνες. Συνεπώς, οι στατικές μπάλες αποτελούν ευκαιρία για την Ένωση και στα επόμενα παιχνίδια που έρχονται ώστε να πάρει κάτι ανάλογο.

Ειδικά τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ έχει εκμεταλλευτεί τις στατικές φάσεις, σκοράροντας 10 από τα 44 γκολ που έχει σημειώσει στο πρωτάθλημα με αυτόν τον τρόπο. Ένας αριθμός καθόλου μικρός, αν σκεφτεί κανείς ότι τα γκολ από φάουλ ή κόρνερ δεν αποτελούσαν και την πιο εύκολη δουλειά για τους κιτρινόμαυρους. Τα επτά από τα δέκα έχουν σημειωθεί με άμεση συνεργασία, ενώ τα άλλα τρία στην εξέλιξη της φάσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις επτά από τις δέκα στατικές φάσεις στις οποίες η ΑΕΚ έχει σκοράρει τη φετινή σεζόν έχει συμμετοχή ο Μάνταλος.

Τα δέκα φετινά γκολ της ΑΕΚ από στατικές φάσεις:

  • ΑΕΚ-Ιωνικός: Φάουλ Μάνταλου, κεφαλιά Λε Ταλέκ
  • Παναιτωλικός-ΑΕΚ: Φάουλ Μάνταλου, κεφαλιά Βράνιες
  • ΑΕΚ-Ατρόμητος: Κόρνερ Μάνταλου, κεφαλιά Βράνιες
  • ΑΕΚ-Αρης: Φάουλ Μάνταλου, κεφαλιά Μήτογλου
  • Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ: Κόρνερ Μάνταλου, κεφαλιά Λιβάι Γκαρσία
  • Λαμία-ΑΕΚ: Κόρνερ Μάνταλου, κεφαλιά Τζανετόπουλου, σουτ Λιβάι Γκαρσία
  • Ατρόμητος-ΑΕΚ: Φάουλ Μάνταλου, πρώτο σουτ Λιβάι, δεύτερο σουτ Τζαβέλλα
  • ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης: Φάουλ Τσούμπερ, απόκρουση Παπαδόπουλου, πλασέ Αραούχο
  • ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης: Κόρνερ Γέβτιτς, κεφαλιά Τζαβέλλα
  • Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Κόρνερ Άμραμπατ, κεφαλιά Σιμάνσκι
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα