Απόλλων Σμύρνης: Οι 6 λόγοι που μπορεί να ελπίζει (vid)

Newsroom
Απόλλων Σμύρνης: Οι 6 λόγοι που μπορεί να ελπίζει (vid)

bet365

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρέμεινε σε τροχιά παραμονής έστω και μέσω των μπαράζ, κάτι που δίνει άλλο χρώμα στα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια των play outs.

Τις όποιες ελπίδες του για παραμονή μέσω των μπαράζ διατήρησε ο Απόλλων Σμύρνης μετά το πρόσφατο 1-0 επί του Παναιτωλικού, αφού η δική του επικράτηση σε συνάρτηση με την ήττα (2-1) της Λαμίας από τον ΟΦΗ «έριξε» στους πέντε βαθμούς τη διαφορά του από εκείνη και την 13η θέση, ενώ μέχρι το φινάλε απομένουν ισάριθμα ματς.

Μάλιστα σε ένα εξ’ αυτών θα τη φιλοξενήσει στη Ριζούπολη, άρα το θετικό για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν είναι μόνο πως βρίσκονται στο τραπέζι 15 «ζωντανοί» βαθμοί αλλά και το ότι υπάρχει (και) το μεταξύ τους παιχνίδι.

Βέβαια η αποστολή της προβάλει και παραμένει αρκετά δύσκολη, αφού το «-5» που επιδιώκει να καλύψει μεταφράζεται σε απλά ελληνικά πως ως το τέλος χρειάζεται «χοντρικά» δύο νίκες περισσότερες από τη Λαμία, δηλαδή πάει για μίνιμουμ 2/5 τη στιγμή που την «τρέχουσα» σεζόν μετρά 3/28.


Ας δούμε ωστόσο γιατί στον Απόλλωνα έχουν δικαίωμα στην ελπίδα.

*Το κυριότερο ότι θα παίξουν με τη Λαμία, κάτι που σημαίνει πως εάν την κερδίσουν η διαφορά τους θα «πέσει» στο «-2» και παράλληλα θα πάρουν την μεταξύ τους ισοβαθμία.

*Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» απέκτησαν,τηρουμένων των αναλογιών, καλή ψυχολογία. Οχι ότι ξαφνικά… πετάνε στα σύννεφα ή εθελοτυφλούν, όμως γνώριζαν πως αν δεν κέρδιζαν το περασμένο Σάββατο θα είχαν όλα ουσιαστικά «τελειώσει». Πήραν τη νίκη σε μόλις δεύτερο «must win» ματς της σεζόν (είχε προηγηθεί εκείνο του ΔΑΚ για τη regular season).

*Το 3-5-2 και 4-4-2 που εσχάτως χρησιμοποιούν δείχνει να αποδίδει καρπούς. Με δύο φορ έπαιξαν και στα τρία τελευταία τους ματς, όπου στην Κρήτη ήταν ανταγωνιστικοί για ένα ημίχρονο, στο Περιστέρι ηττήθηκαν δύσκολα και μετά κέρδισαν τα «καναρίνια».

*Μάλιστα για πρώτη φορά φέτος προέρχονται από παιχνίδι που «έσβησαν». Ο Απόλλων θέλει να πηγαίνει τους αγώνες του στο «μισό-μηδέν» και κόντρα στον Παναιτωλικό παρουσιάστηκε τόσο «κυνικός» όσο ποτέ άλλοτε στη σεζόν. Στην κατάσταση που βρίσκεται δεν υπάρχουν περιθώρια για διαφορετική τακτική προσέγγιση.

*Μπορούν να υπολογίζουν σε μία επιπλέον λύση στο μεσοεπιθετικό σκέλος, εκείνη του Φερνάντες που ντεμπουτάρισε το περασμένο Σάββατο, όπως και ο γκολκίπερ Σορτσάν. Ο Πορτογάλος έπαιξε μετά από δύο μήνες και μπήκε στην αγωνιστική τους «εξίσωση», έστω και για μερικά λεπτά ανά ματς. Παράλληλα αναμένεται να αποθεραπευτεί και ο Ρόνγκε.

Ντάουντα πήρε τα πάνω του σε μία χρονική στιγμή που στον Απόλλωνα καλούνται να σκοράρουν με «μισή» φάση. Μέχρι το φινάλε της σεζόν θα παίξει, μεταξύ άλλων, με ΟΦΗ και Λαμία κόντρα στις οποίες ο Νιγηριανός φορ διατηρεί πολύ καλή παράδοση καθώς έχει σημειώσει 3 και 5 γκολ αντίστοιχα, σε 5 και 10 παιχνίδια του εναντίον τους. Οι σχετικές του επιδόσεις ενδέχεται να αποτελέσουν έναν… μπούσουλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα