Αγκιμπού Καμαρά: Στο Τop-100 των U21 με την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη

Αγκιμπού Καμαρά: Στο Τop-100 των U21 με την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη

Κώστας Τόπας
Αγκιμπού Καμαρά: Στο Τop-100 των U21 με την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη

bet365

Ο Αγκιμπού Καμαρά συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 100 καλύτερους παίκτες κάτω των 21 ετών με τις κορυφαίες επιδόσεις από 32 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός από τη Γουινέα έχει παίξει εφέτος σε 36 παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με απολογισμό έξι γκολ και πέντε ασίστ. Με συμβόλαιο έως το 2025, αν συνεχίσει έτσι θα καταστεί ως η επόμενη υπερήφανη πώληση του συλλόγου.

Τα τρομερά του επιτεύγματα έκαναν την CIES Football Observatory, να τον συμπεριλάβει στη λίστα με τους 100 καλύτερους παίκτες κάτω των 21 ετών με τις κορυφαίες επιδόσεις από 32 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η νέα μελέτη του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών λαμβάνει υπόψη την απόδοση των παικτών σε σύγκριση με τους συμπαίκτες, το αθλητικό επίπεδο της ομάδας, καθώς και αυτό των αντιπάλων.

Ο Αγκιμπού Καμαρά βρίσκεται στην 56η θέση με 71% λεπτών συμμετοχής τη φετινή σεζόν (έως 1/4/2022) με προφίλ «σουτέρ-δημιουργός», ενώ στην 59η θέση συναντάμε τον Κύπριο, Ανδρόνικο Κακούλης της Ομόνοιας (53,5%-«σουτέρ στην εστία»).

Στην κορυφή της σχετικής λίστας, βρίσκεται ο Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), αφήνοντας πίσω του τους Μέισον Γκρίνγουντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Πάτρικ Βίμερ (Αρμίνια Μπίλεφελντ). Από την άλλη στο Top-100 δεν συμπεριλήφθηκε ο Πέδρι της Μπαρτσελόνα, παρά τα εντυπωσιακά του νούμερα φέτος με τους «μπλαουγκράνα».

Βέβαια, γι' αυτό υπάρχει εξήγηση καθώς η μελέτη του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών περιλαμβάνει τους παίκτες με περισσότερα από 1.000 λεπτά αγώνα και ο 19χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν αγωνίστηκε τη μισή σεζόν λόγω τραυματισμού στον μηρό.

Η συγκεκριμένη μελέτη της CIES Football Observatory δεν αφορά αποκλειστικά τη θέση των παικτών U21 στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισαν μέσα στην ομάδα, σύμφωνα με 15 κατηγορίες τεχνικών προφίλ, μελετώντας ανάμεσά τους άμυνα, ανάκτηση μπάλας, πάσες, δημιουργία ευκαιρίας, επίθεση και σουτ.

1235
Η λίστα της CIES Football Observatory με τον Αγκιμπού Καμάρα στην 56η θέση
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα