Σιμάνσκι - Κριχόβιακ: Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον (vids)

Σιμάνσκι - Κριχόβιακ: Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον (vids)

Κώστας Τόπας
Σιμάνσκι - Κριχόβιακ: Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον (vids)

bet365

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι «μίλησε» ξανά σε ντέρμπι και μαζί με τον συμπατριώτη του Κριχόβιακ συνετέλεσαν ένα απροσπέλαστο δίδυμο στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έπειτα από έξι συνεχόμενες ήττες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατάφερε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα και κέρδισε σε ψυχολογία και πίστη στον εαυτό της ενόψει της δύσκολης συνέχειας για τη μάχη στην έξοδο της Ευρώπης. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν σε κορυφαία μέρα τον σκόρερ, Νταμιάν Σιμάνσκι, αλλά και τον παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ.

Βρήκε γκολ μετά από τρία χρόνια

Στις 4 Φεβρουαρίου 2018, η ΑΕΚ πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στο Φάληρο, επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού, χάρη στο γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη στις καθυστερήσεις του αγώνα. Αυτή ήταν και η τελευταία νικηφόρα επίσκεψη της Ένωσης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Την επόμενη χρονιά οι «κιτρινόμαυροι» δεν επανέλαβαν ότι έκαναν το 2018 και γνώρισαν την ήττα με 4-1. Τότε μάλιστα η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Εζεκιέλ Πόνσε, αλλά ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και έφτασε στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Αυτό ήταν και το τελευταίο γκολ που πέτυχε η Ένωση στο Φάληρο μέχρι να φτάσουμε στις 3 Μαρτίου του 2022. Αυτή τη φορά η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα με τον Ντάμιαν Σιμάνσκι, πανηγυρίζοντας γκολ στο Φάληρο έπειτα από τρία χρόνια. Μόνο που αυτή τη φορά, το γκολ έφερε θετικό αποτέλεσμα και όχι ήττα στην Ένωση.

Σιμάνσκι και Κριχόβιακ έχουν χαρακτηριστικά που αλληλοσυμπληρώνονται

Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι μαζί με τον συμπατριώτη του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ «κατάπιαν» τη μεσαία γραμμή, εγκλωβίζοντας τους μέσους του Ολυμπιακού να δημιουργήσουν παιχνίδι από τον άξονα. Οι δύο Πολωνοί ήταν απροσπέλαστοι, σχεδόν αλάνθαστοι στις περισσότερες φάσεις και κυρίως κινητήριοι μοχλοί στο επιθετικό κομμάτι της ΑΕΚ. Ο Σιμάνσκι μάλιστα ήταν αυτός ο οποίος πέτυχε το πολύτιμο γκολ για την ομάδα του σε κρίσιμο σημείο του αγώνα, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Αυτό ήταν και το δεύτερο του τέρμα την τρέχουσα σεζόν. Το «παρθενικό» του γκολ φέτος το πέτυχε πάλι σε ντέρμπι αλλά με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, τέσσερις μήνες νωρίτερα. Από την πλευρά του ο Κριχόβιακ μπήκε αμέσως στο ρυθμό του ντέρμπι κι εμφανώς πιο σίγουρος για τις τοποθετήσεις του στο γήπεδο. Κάτι που δεν είδαμε στο ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα» κόντρα στον ΠΑΟΚ. Λειτούργησε πολλές φορές ως εγκέφαλος επιθετικά, ενώ αμυντικά είχε αρκετά κλεψίματα.

Σαφέστατα όμως χρειάζεται περισσότερη ένταση. Αδιαμφισβήτητα, ο 32χρονος Πολωνός διεθνής μέσος χρειάζεται την απαραίτητη υποστήριξη με παίκτες που να καλύπτουν περισσότερους χώρους κοντά του. Ενδεχομένως με έναν διαφορετικό σχεδιασμό, όπως το 4-3-3 θα έκανε πιο εύκολο το έργο του Κριχόβιακ. Παρ’ όλα αυτά τόσο τα δικά του νούμερα όσο και του συμπατριώτη του Σιμάνσκι, ήταν πάνω από τη βάση στο ματς με τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της διοργανώτριας αρχής. Κατέγραψε 14 πάσες, διπλάσιες από τον δεύτερο συμπαίκτη του (επτά είχε ο Στίβεν Τσούμπερ), ενώ τα επτά λάθη στα οποία υπέπεσε ήρθαν μετά από φάσεις που επιχείρησε κάποιες βαθιές μπαλιές με περισσότερο ρίσκο για να εκμεταλλευτεί την ικανότητα που έχουν στο χώρο Γκαρσία και Τσούμπερ. Ακόμα και στα ανασταλτικά του καθήκοντα είχε τρία κλεψίματα, όσα μόνο οι Μήτογλου και Μοχαμάντι, χωρίς μάλιστα ο ίδιος να κάνει ούτε ένα φάουλ.

Το δίδυμο Σιμάνσκι – Κριχόβιακ δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ πριν από μερικές εβδομάδες στο ΟΑΚΑ. Μόνο που τότε ο σκόρερ της Ένωσης στο Φάληρο, δεν είχε ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, αλλά ήρθε από τον πάγκο, αντικαθιστώντας τον Χατζισαφί, ο οποίος αγωνίστηκε ως παρτενέρ του Κριχόβιακ. Ακόμα και στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε ο Σιμάνσκι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος διαπίστωσε ότι οι δύο Πολωνοί ταιριάζουν περισσότερο μεταξύ τους, έχοντας περισσότερη χημεία και επικοινωνία στον αγωνιστικό χώρο. Ετσι, στο επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ, κόντρα στον Ολυμπιακό, 48χρονος τεχνικός εφάρμοσε το σχέδιο του και στο τέλος της αναμέτρησης, Σιμάνσκι και Κριχόβιακ έβγαλαν ασπροπρόσωπο τον προπονητή τους. Οι δύο παίκτες αλληλοσυμπληρώνονται, καθώς ό,τι στερείται ο Κριχόβιακ σε τρεξίματα και ένταση, το προσφέρει ο Σιμάνσκι και ό,τι στερείται ο τελευταίος σε προώθηση του παιχνιδιού και κάθετες πάσες το δίνει ο πρώτος. Αλλωστε ο σκόρερ του γκολ της ΑΕΚ στο 1-1 με τον Ολυμπιακό τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, το πόσο άνετα νιώθει όταν παίζει στο πλευρό του συμπατριώτη του.

«Έχουμε ξαναπαίξει στο παρελθόν με αντίπαλο την Εθνική Γαλλίας. Είναι κάτι πολύ καλό για μένα. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο, ενώ μιλάμε και την ίδια γλώσσα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σιμάνσκι.

Ζητούμενο οι νίκες για να μη χαθεί η Ευρώπη

Η ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική για την ΑΕΚ, καθώς έβγαλε μια δύσκολη έδρα κατακτώντας ένα βαθμό και παραμένει με αυτόν τον τρόπο στην 3η θέση και «ζωντανή» στη μάχη για την Ευρώπη. Παρ' όλα αυτά αγνοεί τη νίκη στη διαδικασία των Play Offs. Στο Gazzetta έχετε ήδη διαβάσει για το πόσο σημαντική είναι η ευρωπαϊκή της συμμετοχή για λόγους πρεστίζ, προσέλκυσης στόχων, αλλά και από οικονομικής άποψης φυσικά καθώς φέτος θα μπορούσε να βάλει στα ταμεία της τουλάχιστον 5 με 6 εκατομμύρια ευρώ αν κατάφερνε να φτάσει ως τον όμιλο. Μπροστά της έχει δύο κρίσιμα παιχνίδια στα οποία οφείλει να βάλει στο τσεπάκι της έξι βαθμούς. Αρχικά απέναντι στον Άρη, από τον οποίο στα τελευταία 10 εντός έδρας παιχνίδια που τον έχει αντιμετωπίσει έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές, μετρώντας παράλληλα τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, Στις 18 Μαρτίου φιλοξενείται από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, εκεί όπου τις τρεις τελευταίες φορές που επισκέφθηκε τους «Ζωσιμάδες» έφυγε με τρίποντα.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα