Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 1-0: Ελπίδα με Ντάουντα! (vid)

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 1-0: Ελπίδα με Ντάουντα! (vid)

bet365

O Aπόλλωνας είχε το κίνητρο, ο Απόλλωνας νίκησε! Με το γκολ του Ντάουντα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επικράτησε με 1-0 του άχρωμου Παναιτωλικού και σε συνδυασμό με την ήττα της Λαμίας διατηρεί ζωντανές ελπίδες για μπαράζ.

Στο «κατόπι» της Λαμίας παρέμεινε ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς επικράτησε απόψε (2/4) του Παναιτωλικού με 1-0 και μείωσε στους 5 βαθμούς την απόστασή του από τη θέση του μπαράζ που βρίσκεται η ομάδα της Φθιώτιδας, κάτι που του επιτρέπει να ελπίζει σε παραμονή.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε με τον Σόρτσαν στο τέρμα που ντεμπουτάρισε για λογαριασμό της, τους Ντεντάκη, Αλβες, Ντομίνγκες, Βιτλή στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Κάστρο στο «6», τους Φατιόν, Φατιόν εσωτερικούς χαφ, τον Μαρτίνες «10άρι» (η τετράδα ήταν σε «ρόμβο») και τους Ντάουντα, Ιωαννίδη στα φορ.


Για τα «καναρίνια» ο αγώνας συνδυάστηκε με την επιστροφή του Βαρόνε στη δράση, καθώς ο Ιταλός χαφ που είχε υποστεί ρήξη χιαστού πριν από 160 ημέρες στον αγώνα της Θεσσαλονίκης με τον Αρη (στις 24 Οκτωβρίου) βρέθηκε στο αρχικό τους σχήμα και έτσι επέστρεψε στη δράση. Πιο συγκεκριμένα είχαν τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Αποστολάκη, Λάρσον, Αντούνες, Κορνέλιους στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαρόνε, Μάρτενσον στον άξονα, τους Ντουάρτε, Μεντόσα στα άκρα και τον Ντίας πίσω από τον Καρέλη.

Κατοχή ο Παναιτωλικός αλλά ως εκεί

Σέντρα στο ματς και η ανάπαυλα βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 1-0, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου διατηρούσαν τον έλεγχο, κρατούσαν μπάλα, πήραν τον «άξονα» ωστόσο τους έλειπε η τελική πάσα. Ετσι ναι μεν βρέθηκαν αρκετές φορές γύρω και μέσα στα καρέ του Σόρτσαν αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά πλην του σουτ που «εξαπέλυσε» ο Μεντόσα στο 41' και έδιωξε ο Σλοβένος γκολκίπερ και μίας καλής σέντρας του Ντουάρτε που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Ντίας.


Ο Ντάουντα το «χρυσό» γκολ

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους ήταν καλύτεροι στο δεκάλεπτο 25'-35' και σε αυτό το διάστημα κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Ο Μαρτίνες που έπαιζε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τα «9άρια» δημιουργούσε ρήγματα μεταξύ των γραμμών του Παναιτωλικού και μεταξύ άλλων κέρδισαν αρκετές στατικές μπάλες γύρω από την περιοχή του Ανέστη όπου σε μία απείλησαν με την κεφαλιά του Φατιόν. Τελικά στο 34' βρήκαν και την «ουσία» με τον Ντάουντα όταν ο Νιγηριανός εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ντεντάκη (βρήκε χώρο μετά από κίνηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού), βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και πήρε την πρώτη κεφαλιά που απέκρουσε ο Ανέστης, ωστόσο με νέα εξ' επαφής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Απόλλων διαχειρίστηκε το ματς

Στο δεύτερο μισό το ματς πήγε «πολύ» στη «δύναμη» και υπήρξαν αρκετές διακοπές. Ρυθμός δεν υπήρχε και οι γηπεδούχο πήραν «άριστα» στη διαχείριση αφού το ζητούμενο για εκείνους ήταν να κρατήσουν το προβάδισμα. Μάλιστα στο 53' «φλέρταραν» με το 2-0 αλλά ο Ανέστης απέκρουσε το από καλή θέση σουτ του Ιωαννίδη και όσο πλησιάζαμε προς το φινάλε ο Απόλλωνας πρόσεχε όλο και περισσότερο τα «μετόπισθέν» του. Σε αυτό άλλωστε αποσκοπούσαν και οι αλλαγές του, όπως π.χ. του Τσίμπσαχ που είναι περισσότερο «8άρι» και πήρε τη θέση του Μαρτίνες πίσω από τα φορ. Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του μετά το 63' πήγε σε περισσότερο επιθετικογενές σχήμα (ουσιαστικά ο μόνος ανασταλτικός του κέντρου ήταν ο Μάρτενσον), κρατούσε μπάλα στα επίπεδα του 60% αλλά δεν έβγαζε φάσεις και δεν εκμεταλλεύονταν τις στατικές μπάλες που κέρδιζε.

Ο Σορτσάν έκανε στο 79' την απόκρουση του αγώνα

Με μόνη εξαίρεση τα όσα συνέβησαν στο 79', όπου τα «καναρίνια» άπλωσαν όμορφα το παιχνίδι τους στο τρανζίσιον, ο Νταγκό έπαιξε για τον Ντίας που βρέθηκε απέναντι από τον Σορτσάν, εκείνος έκανε το τακουνάκι για τον Βέργο που ακολούθησε τη δράση και αμέσως εκείνος από πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ, αλλά ο Σλοβένος γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά.

MVP: Ο Σορτσάν. Ο Σλοβένος γκολκίπερ ντεμπουτάρισε με τη φανέλα του Απόλλωνα και έκανε δύο κομβικότατες αποκρούσεις. Η σπουδαιότερη/πιο δύσκολη ήταν με «αντίπαλο» τον Βέργο στο 79', αλλά και εκείνη στο σουτ του Μεντόσα στο πρώτο μισό ήταν σημαντική.

Στο ύψος του: Ο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός στο πρώτο μισό πήρε πολλές πρωτοβουλίες και εμμέσως είχε «συμμετοχή» στο γκολ του Ντάουντα. Στους διακριθέντες και οι Ντάουντα, Ντεντάκης.

Αδύναμος κρίκος: Ο Νταγκό. Ο νεαρός εξτρέμ έπαιξε για περισσότερη από μισή ώρα όμως πλην μίας φοράς δεν κατάφερε να πλαγιοκοπήσει. Μάλιστα έβγαλε νεύρα και δεν διέθετε «καθαρό» μυαλό. Προβλήματα από τη δεξιά πλευρά είχε και ο Αποστολάκης.

Η «γκάφα»: Τα «καναρίνια» δεν έβγαλαν ευκαιρία στις πάνω από 10 στατικές μπάλες που κέρδισαν γύρω από τα καρέ του Απόλλωνα.

Το «στραγάλι»: Το παιχνίδι δεν «είχε» τη δύσκολη φάση, αλλά πήγε στη δύναμη και ο ρέφερι Σιδηρόπουλος σφύριξε πολύ.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το παιχνίδι ήταν κακό, δεν είχε ρυθμό και αθροιστικά είδαμε 4-5 «καθαρές» ευκαιρίες. Θα κρίνονταν στο γκολ όπως και έγινε, ο Απόλλων το πέτυχε ο Παναιτωλικός όχι.

Απόλλων Σμύρνης (Μ. Τεννές): Σορτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Κάστρο, Μαρτίνες (63’ Τσίμπσα), Φατιόν, Σλίβκα, Ντάουντα (70’ Τσιλούλης, 86' Φερνάντες), Ιωαννίδης (85' Εμπακογκού)


Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Κορνέλιους, Αντούνιες, Λάρσον (46’ Μπακαδήμας), Αποστολάκης, Βαρόνε (63’ Νταγκό), Μάρτεσον, Ντουάρτε (75’ Μόρσεϊ), Ντίαζ, Μεντόσα (75’ Φλόρες), Καρέλης (63’ Βέργος)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα