ΑΕΚ: Τα δεδομένα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

ΑΕΚ: Τα δεδομένα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τα δεδομένα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

bet365

Το κέντρο της άμυνας και της μεσαίας γραμμής που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, οι απουσίες, αυτά που θέλει να δει ο Οφρυδόπουλος σε αμυντική και επιθετική λειτουργία απέναντι στον Ολυμπιακό και η ανάγκη της ΑΕΚ για ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στην προϊστορία.

Πέρα από την προπονητολογία που επικρατεί τελευταία, η ΑΕΚ οφείλει αγωνιστικά να συγκεντρωθεί στην επανέναρξη των υποχρεώσεών της καθώς στα οκτώ ματς των play offs που απομένουν παίζεται η ευρωπαϊκή της παρουσία την επόμενη σεζόν που είναι κομβική. Αρχής γενομένης από το κυριακάτικο (3/4 - 20:00) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου η πίεση για αποτέλεσμα είναι μεγάλη. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ήταν αδύνατο να προετοιμάσει την ομάδα του όπως θα ήθελε πριν την Πέμπτη λόγω της απουσίας των διεθνών, ωστόσο τις δύο τελευταίες μέρες καταστρώνει τα πλάνα του.

Αυτά που θέλει να δει ο Οφρυδόπουλος

Όπως είχαμε αναλύσει, η ΑΕΚ πρέπει να βελτιωθεί σε τρεις τομείς. Καλύτερες επιλογές στην επιθετική ανάπτυξη και στα τελειώματα των φάσεων, αλλά και πιο συγκεντρωμένη ανασταλτική λειτουργία με πιεστικότερη άμυνα. Σημεία στα οποία στάθηκε και ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος μιλώντας στην κάμερα της NOVA ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όπως τόνισε ο υπηρεσιακός κόουτς της Ένωσης, είναι σημαντικό για την ομάδα του να αυξήσει την ποιότητα των επιθέσεων που πραγματοποιεί, και να φανεί αποφασιστική στην αμυντική συμπεριφορά για να μην απειλείται σε επιθέσεις που δεν θα έπρεπε να προκαλούν κίνδυνο.

Τα προβλήματα που μαζεύτηκαν

Οι απουσίες πάντως για τον Οφρυδόπουλο μαζεύτηκαν σε ακόμα ένα παιχνίδι. Από εκεί που δεν υπολογιζόταν μόνο ο Σιμόες λόγω του τραυματισμού που αντιμετώπιζε στην ποδοκνημική πριν τη διακοπή, προστέθηκε ο Τζαβέλλας με τις ενοχλήσεις στον μηρό από την Εθνική ομάδα, ο Ανσαριφάρντ με το απρόοπτο του τραυματισμού στο μάτι από την Εθνική του Ιράν και την Παρασκευή προέκυψε και κρούσμα κορονοϊού. Έτσι, όπως γίνεται αντιληπτό, μειώνονται και οι διαθέσιμες επιλογές που θα έχει ο Οφρυδόπουλος, κάτι που δεδομένα συνιστά πρόβλημα στη διαχείριση του ματς.

Ο Οφρυδόπουλος στον πάγκο της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Το δίδυμο των Βράνιες - Μήτογλου

Απόντος του Τζαβέλλα, ο Βράνιες αναμένεται να επιστρέψει στο κέντρο της αμυντικής γραμμής πλάι στον Μήτογλου. Ένα δίδυμο το οποίο είχε καθιερώσει ο Αργύρης Γιαννίκης το πρώτο του διάστημα ως προπονητής της ΑΕΚ για δύο μήνες. Τότε οι Βράνιες και Μήτογλου είχαν πάρει έξι ματς μαζί στο κέντρο της άμυνας με Ατρόμητο, Βόλο, Άρη, Ολυμπιακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό. Το ντέρμπι με τους «πράσινους», στις 5 Δεκεμβρίου, ήταν και το τελευταίο τους παιχνίδι μαζί και η επικείμενη επιστροφή τους θα τους φέρει ζευγάρι στα μετόπισθεν μετά από τέσσερις μήνες. Συνεπώς η ανταπόκριση αυτού του διδύμου θα έχει ενδιαφέρον.

Ο Βράνιες με τον Μήτογλου κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο άξονας της μεσαίας γραμμής και ο Κριχόβιακ

Στη μεσαία γραμμή ενδιαφέρον παρουσιάζει και η παρουσία του Κριχόβιακ καθώς στο ντεμπούτο του μπήκε κατευθείαν σε ένα νέο περιβάλλον χωρίς ρυθμό. Ο Πολωνός χαφ πήρε λεπτά συμμετοχής με την Εθνική του, είναι ένας παίκτης που με την αξία του μπορεί να κάνει τη διαφορά και η δεύτερη εμφάνισή του θα τραβήξει τα βλέμματα. Εδώ ενδιαφέρον θα έχει και η προσέγγιση του Οφρυδόπουλου. Αν δηλαδή διατηρήσει τον συνηθισμένο σχηματισμό, τοποθετώντας τον Σιμάνσκι που έχει το προβάδισμα πλάι στον Κριχόβιακ ή αν θα μπορούσε να πάει σε προσέγγιση με τριάδα στον άξονα, δηλαδή και με την παρουσία του Χατζισαφί. Αλλιώς ο Μάνταλος θα ξεκινήσει, ενώ οι Στάνκοβιτς, Μοχαμαντί, Μισελέν, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ και Αραούχο δείχνουν «σίγουροι» μαζί με τους στόπερ που προαναφέραμε.

Ο Κριχόβιακ στο ματς με τον ΠΑΟΚ

Το «βάρος» της προϊστορίας και η ανάγκη για αποτέλεσμα

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη για ένα μεγάλο αποτέλεσμα σε ντέρμπι προκειμένου να φτιάξει την ψυχολογία της, η οποία πριν τη διακοπή δεν ήταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά τη νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα της λείπει πολύ την τελευταία τετραετία απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Κόντρα στους «ερυθρόλευκους» η ΑΕΚ αγνοεί τη νίκη από τις 7 Φεβρουαρίου του 2018 όταν και είχε επικρατήσει στο Κύπελλο, τρεις μέρες μετά το διπλό με το γκολ του Γιακουμάκη στο Φάληρο. Από τότε η ΑΕΚ σε 13 ματς με τον Ολυμπιακό όχι μόνο δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης, αλλά γνώρισε 10 φορές την ήττα, παίρνοντας μόλις τρία ισόπαλα αποτελέσματα.

Ο Λιβάι Γκαρσία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα