Ο Μανώλης Σάλιακας που ετοιμάζει… βαλίτσες (vids)

Ο Μανώλης Σάλιακας που ετοιμάζει… βαλίτσες (vids)

bet365

Ο 26χρονος δεξιός μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα είναι έτοιμος να γίνει κάτοικος Γερμανίας και ας θυμηθούμε πως… έφτασε μέχρι εδώ.

Βαλίτσες για άλλες πολιτείες ετοιμάζει ο Μανώλης Σάλιακας, καθώς όλα δείχνουν πως την επόμενη σεζόν θα είναι κάτοικος Γερμανίας και πιο συγκεκριμένα Αμβούργου. Ο 26χρονος δεξιός μπακ βρίσκεται, όπως τονίζουν και τα εκεί ΜΜΕ, σε προχωρημένες επαφές με τη Ζανκτ Πάουλι που οδηγεί στην κούρσα στη 2η κατηγορία και υπό αυτές τις συνθήκες του χρόνου φαίνεται πως θα εμφανίζεται στη Μπουντεσλίγκα.

Ετσι θα «εξαργυρώσει» την (πολύ καλή) παρουσία του στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου από το 2020 που βρέθηκε στους «Ζωσιμάδες»… πήρε τα πάνω του και μέσω του «Αγιαξ της Ηπείρου» άνοιξε για εκείνον και η πόρτα της Εθνικής.

Ας θυμηθούμε/γνωρίσουμε ποιος είναι...

Μινωϊκή λέγονταν η πρώτη του ομάδα, που είναι και η τοπική της Φορτέτσας Ηρακλείου, της περιοχής που μεγάλωσε. Εκεί πήγε σε πολύ μικρή ηλικία και ύστερα συνέχισε στον Εργοτέλη, όπου αμέσως ξεχώρισε και σε όλες τις Μεικτές της Κρήτης. Το χειμώνα του 2013, μαθητής ακόμη, βρέθηκε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Απρίλιο του 2014 ντεμπουτάρισε στη μεγάλη κατηγορία ως παίκτης των Πειραιωτών, ύστερα από την πετυχημένη πορεία του στην Κ17 και την Κ21 του club. Προπονητής των «ερυθρολεύκων» ήταν τότε ο Μάρτιν Μίτσελ, που νωρίτερα τον είχε χρησιμοποιήσει και σε έναν αγώνα Κυπέλλου κόντρα στο Φωκικό. Κατά ένα παιχνίδι της μοίρας η παρθενική του εμφάνιση στα «σαλόνια» ήταν κόντρα στον ΠΑΣ, την ομάδα δηλαδή που καθιερώθηκε μετέπειτα και έκανε τις καλύτερες, μέχρι στιγμής, εμφανίσεις της καριέρας του.

Ντάνι Αλβες είναι ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει εκείνος περισσότερο, καθώς θαυμάζει πολύ τον 39χρονο Βραζιλιάνο επίσης δεξιό μπακ που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο με την Μπαρτσελόνα.

Ως δανεικός από τους «ερυθρόλευκους» όπου έμεινε την τριετία 2013-2016 αγωνίστηκε τη σεζόν 2016/17 στην κυπριακή Καρμιώτισα και τις επόμενες δύο στα Χανιά της Super League 2.

Λαμία είναι η ομάδα που ουσιαστικά «έχτισε» το όνομά του, αφού εκεί έβγαλε την πρώτη του χρονιά ως βασικός στη μεγάλη κατηγορία (2019/20). Στο φινάλε εκείνης της περιόδου πήγε στον ΠΑΣ.

Η οικογένειά του έχει… ποδοσφαιρικό παρελθόν, καθώς ο πατέρας του αγωνίζονταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο στην Κρήτη.

Σέντερ φορ ήταν η θέση που έπαιζε πιτσιρικάς και ύστερα έγινε εξτρέμ. Στο δεξί άκρο της άμυνας καθιερώθηκε σταδιακά.

....

Στο παλμαρέ του έχει τρία πρωταθλήματα Ελλάδος (2013-2016) και ένα Κύπελλο (2014/15) όλα με τον Ολυμπιακό.

Από τον Μάιο του 2021 λογίζεται ως εν ενεργεία μέλος της Εθνικής μας ομάδας. Τότε κλήθηκε για πρώτη φορά ενόψει των φιλικών που ακολουθούσαν με Βέλγιο, Νορβηγία και στο πρώτο στις Βρυξέλλες ήταν που ντεμπουτάρισε με τη «γαλανόλευκη». Μάλιστα μετά τη λήξη του ματς αντάλλαξε φανέλες με τον Μιτσί Μπατσουαγί.

Λίγο πριν ήταν «μόνιμο» στέλεχος των «μικρών» Εθνικών και μάλιστα μετρά από ένα γκολ με U19 και U17, κόντρα σε Ελβετία και Γαλλία αντίστοιχα.

Ιδιαίτερα εκδηλωτικός, το Νοέμβριο του 2018 έκανε μεγάλη αίσθηση η φωτογραφία του που τραγουδούσε δακρυσμένος τον Εθνικό Υμνο στον αγώνα της Εθνικής μας U21 με την αντίστοιχη της Αυστρίας . Ηταν ένα στιγμιότυπο (φωτό πάνω) που έκανε τον γύρο της χώρας, ενώ και άλλες φορές συνέβη κάτι ανάλογο, όπως πχ τον περασμένο Μάρτιο που βουρκωμέενος αφιέρωσε τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Παναθηναϊκού στον πρώην συμπαίκτη του Μανώλη Τζανακάκη, ο οποίος είχε τραυματιστεί τότε σοβαρά.

Αρντίτ Τόλι είναι ο ποδοσφαιριστής με τον οποίο έχει συνυπάρξει τις περισσότερες φορές μέσα στο γήπεδο. Με τον 25χρονο μέσο ήταν μαζί στις ακαδημίες του Ολυμπιακού και στα Χανιά και συνολικά έχουν αγωνιστεί πλάι πλάι σε 92 αγώνες όλων των διοργανώσεων.

Κόντρα στη Λαμία που ήταν πριν πάει στον ΠΑΣ σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του «Αγιαξ της Ηπείρου». Δεν το πανηγύρισε και μετά σχολίασε ότι «έπαιζα πριν από δύο χρόνια εκεί, με είχαν φιλοξενήσει οι άνθρωποί της κι εγώ σέβομαι το ψωμί που τρώω».

Από το εξωτερικό φαίνεται πως βλέπει πολύ αγγλικό ποδόσφαιρο και είναι fun της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2015 σημείωσε το πρώτο «μεγάλο» γκολ της καριέρας του, καθώς ως αρχηγός των «μικρών» του Ολυμπιακού διαμόρφωσε το τελικό 1-0 επί των αντίστοιχων της Μπάγερν Μονάχου για την πρεμιέρα των τότε Ομίλων του Youth League.

Ο Σάλιακας του ΠΑΣ Γιάννινα με αριθμούς

64 είναι μέχρι στιγμής οι συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις.
2 είναι γκολ έχει σημειώσει ως τώρα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
5 οι ασίστ που μοίρασε σε όλες τις διοργανώσεις.
2 είναι οι συμμετοχές που έκανε ως παίκτης του στην Εθνική Ελλάδος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα