Ολυμπιακός: Σε δύο χρόνια, σκάρτα ένας μήνας ξεκούρασης

Ολυμπιακός: Σε δύο χρόνια, σκάρτα ένας μήνας ξεκούρασης

Ολυμπιακός: Σε δύο χρόνια, σκάρτα ένας μήνας ξεκούρασης

bet365

Το Gazzetta καταγράφει τις ημερομηνίες που καταδεικνύουν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού παίζουν στα.... κόκκινα τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχουν αρκετό χρόνο για ξεκούραση.

Ένας από τους κυριότερους λόγους, ενδεχομένως ο κυριότερος, που ο εφετινός Ολυμπιακός δεν έχει εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρό του έχει να κάνει με το γεγονός ότι την τελευταία διετία η ομάδα παίζει στα... κόκκινα. Χρόνος για ξεκούραση δεν υπήρξε ο αναγκαίος, με αποτέλεσμα η ομάδα να μη βγάζει στο γήπέδο την ένταση των προηγούμενων ετών. Μπορεί για παράδειγμα παλαιότερα η πίεση να ξεκινούσε 5-7 μέτρα έξω από την αντίπαλη περιοχή, ενώ τώρα βλέπουμε ότι μπορεί να αρχίζει κοντά στο κέντρο. Κι αν αναρωτιέται κανείς πώς έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στο +10 από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα, θα λέγαμε ότι αυτό οφείλεται στη μεγάλη σοβαρότητα που παρατηρείται στην άμυνα, αλλά και φυσικά στο γεγονός ότι μπροστά σχεδόν πάντα βρίσκεται ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής που θα δώσει τη λύση.

«Μπροστά μας έχουμε μόνο τελικούς, μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου, ώστε μετά να έχετε τη δυνατότητα να ξεκουραστείτε, γιατί είναι η τρίτη σεζόν που παίζετε ασταμάτητα» είπε στους παίκτες ο Βαγγέλης Μαρινάκης προ ημερών. Αν καθίσει κανείς να δει πόσο χρόνο είχαν μπροστά τους οι «ερυθρόλευκοι» για ανάσες ενόψει της σεζόν που θα ακολουθούσε, θα παρατηρήσει του λόγου το αληθές.

Τη σεζόν 2019-2020 η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κλήθηκε να παίξει εναντίον της Γουλβς για τους «16» του Europa League. Ο πρώτος αγώνας διεξήχθη στις 12/03/20 και η ρεβάνς λόγω κορονοϊού στις 6 Αυγούστου! Εξαιτίας της κατάστασης που διαμορφώθηκε, με την καραντίνα, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν εκτός αγώνων για τρεις μήνες, κάτι φυσικά που συνέβη και σε άλλες ομάδες. Το πρόβλημα που προκλήθηκε ήταν πως η ρεβάνς με τους Άγγλους έγινε στις 6 Αυγούστου 2020 και ότι ο τελικός του Κυπέλλου με την ΑΕΚ προγραμματίστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020. Γι' αυτό οι παίκτες επέστρεψαν στο γήπεδο στις 18 Αυγούστου. Δηλαδή δέκα μέρες μετά το βράδυ στο Γουλβερχάμπτον. Τόση ήταν η ξεκούρασή τους.

Η σεζόν 2020-2021 ολοκληρώθηκε στις 22 Μαΐου 2021, με τον τελικό Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ. Με δεδομένο ότι η σεζόν 2021-2022 ξεκινούσε στις 21 Ιουλίου, με το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Νέφτσι, η πρώτη προπόνηση έγινε 16 Ιουνίου. Με άλλα λόγια, την τελευταία διετία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεκουραστεί σκάρτα ένα μήνα. Τη σεζόν 2021-2022 ο Ολυμπιακός έδωσε 55 ματς κι εφέτος έχει δώσει 46. Σύνολο 101. Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν και αρκετοί διεθνείς, οι οποίοι αυτή τη διετία είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες.

Εφέτος ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, αν φτάσει εκεί ο Ολυμπιακός, θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου και με αυτόν θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος, όπως συνέβη και πέρσι. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ευελπιστούν έως τότε να μην ξεκινήσουν την ευρωπαϊκή τους παρουσία για τη σεζόν 2022-2023 από τον α' προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά από τον β'. Σημειώνεται ότι στον α' προκριματικό οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι 5-6/7 - 12-13/7, ενώ στον β' προκριματικό 19-20/7 - 26-27/7.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα