ΠΑΟΚ: Έφταιγε η ομάδα ή η διακοπή;

ΠΑΟΚ: Έφταιγε η ομάδα ή η διακοπή;

ΠΑΟΚ: Έφταιγε η ομάδα ή η διακοπή;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πόσο άσχημα επέστρεφε ο ΠΑΟΚ μετά από κάθε διακοπή για αγώνες Εθνικών ομάδων και προσπαθεί να προβλέψει για τα ματς με Παναθηναϊκό και Μασσαλία.

Άντε να τελειώνουμε με τις Εθνικές ομάδες και τη διακοπή να επιστρέψουμε στη ρουτίνα μας και στα πολλά μεγάλα παιχνίδια. Μεγάλη ανυπομονησία επικρατεί μεταξύ των ΠΑΟΚτσήδων οι οποίοι μας εξέθεσαν σήμερα το πρωί με την ταχύτητα που εξήντλησαν τα εισιτήρια για Μασσαλία.

Όχι! Δεν περίμενα σε αυτή τη χρονική συγκυρία με τα τόσα προβλήματα και με τέτοια ακρίβεια, να τρέχουν πανικόβλητοι τόσες χιλιάδες άνθρωποι για να εξασφαλίσουν εισιτήρια ώστε να βρεθούν την άλλη εβδομάδα στη Μασσαλία. Σε προορισμό που δεν είναι απλός και εύκολος. Η Μαρσέιγ μπορεί να περιμένει όμως.

Το θέμα μας έχει να κάνει με τη διακοπή στον ρυθμό των αγώνων και κυρίως με την επιστροφή του ΠΑΟΚ έπειτα από αυτή τη διακοπή. Το ερώτημα είναι: Θα γυρίσει ο ΠΑΟΚ στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με τον ρυθμό και τη φόρμα που είχε μέχρι το ματς με την ΑΕΚ, ή θα πάθει πάλι τα ίδια και θα επιστρέψει σε κακή κατάσταση όπως συνέβη μετά από (σχεδόν) όλες τις άλλες διακοπές πρωταθλήματος;

Για δείτε λίγο:

-Στις 12/9 και μετά τη διακοπή Σεπτεμβρίου είχαμε: ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

-Στις 17/10 μετά τη διακοπή Οκτωβρίου είχαμε το σοκαριστικό ΠΑΟΚ-Βόλος 4-4

Στις 21/11 ο ΠΑΟΚ επέστρεφε από το διάλλειμα και είχε… Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 2-0. Μετά μάλιστα τον πήρε εντελώς η κάτω βόλτα, μέχρι που το «έστρωσε» όταν προκρίθηκε στον ευρωπαϊκό όμιλο.

Στις 12/1 βεβαίως και μετά από γιορτές αλλά και αναβολές, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 τον Παναιτωλικό, ενώ σε εκείνο το διάστημα κατάφερε και συνέχισε το καλό σερί που έφθασε μέχρι το περασμένο ματς. Σε 24 παιχνίδια ο ΠΑΟΚ είχε 18 νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα από τη Μίντιλαντ που δεν τον επηρέασε.

Τώρα τι γίνεται, ενόψει της επιστροφής που βρίσκει τον ΠΑΟΚ να παίζει στη Λεωφόρο και μετά από λίγες ημέρες στη Μασσαλία;

Θα επηρεαστεί αρνητικά η ομάδα του Λουτσέσκου όπως στο ξεκίνημα ή τα έχει ξεπεράσει όλα αυτά;

Θα πάθει ζημιά ο ΠΑΟΚ που είχε και έχασε μία καλή φόρμα στο τελευταίο κομμάτι, με αποκορύφωμα τα διπλά σε Γάνδη και ΟΑΚΑ ή ξεκουράστηκε και μπαίνει απόλυτα συγκεντρωμένος στις τελικές και πολύ κρίσιμες υποχρεώσεις του;

Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος;

Το όλο θέμα είναι ποδοσφαιρικό και θυμίζουμε ότι ο Λουτσέσκου τότε έλεγε: «Ήρθα και έπρεπε να αλλάξω τη φιλοσοφία της ομάδας, χωρίς όμως να μπορώ να δουλέψω πολλές συνεχόμενες ημέρες με τους παίκτες μου». Τα αλλεπάλληλα ματς Κυριακής-Πέμπτης-Κυριακής αλλά και οι διακοπές στις οποίες έφευγαν πάνω από 10 διεθνείς , δεν τον άφηναν να περάσει τις ιδέες του. Κάπως έτσι δημιουργούνταν το μπέρδεμα. Συνεχώς και όχι μόνο μετά την επιστροφή από τις Εθνικές.

Άρα…

Τώρα που ο ΠΑΟΚ έχει βρει χημεία, τώρα που ο προπονητής βρήκε τον τρόπο και οι παίκτες ανταποκρίνονται, τώρα που υπάρχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, θα επηρεαστούν από το ότι έμειναν εκτός αγώνων για δύο εβδομάδες;

Ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του που γνωρίζουν καλά τι θέλει και τι λείπει από την ομάδα, τι αποφάσισαν μέσα στις περασμένες ημέρες; Έδωσαν πέντε ρεπό! Εκείνοι ξέρουν και εκείνοι αποφάσισαν ότι αυτό που είχε περισσότερο ανάγκη το σύνολο, ήταν η… ξεκούραση. Σωματική και πνευματική.

Με θετικό πνεύμα λοιπόν και με ανυπομονησία περιμένουμε τον ΠΑΟΚ να επιστρέψει στα γήπεδα με αρχή το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εκεί που δεν φαίνεται ότι θα παίξει ο Κρέσπο και ο Μιτρίτσα. Οι άλλοι όμως είναι έτοιμοι και ο Λουτσέσκου έχει να υπολογίζει σε πολλές λύσεις. Όλα δείχνουν ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό θα επιδιώξει να βάλει πολλούς παίκτες από εκείνους που θα παίξουν και στη Γαλλία. Για να δούμε…

* Κόντρα στον Παναθηναϊκό αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Επειδή πιστεύω ότι η ΑΕΚ μπορεί να πάρει αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει άλλη μία ευκαιρία να πλησιάσει.

Κόντρα στη Μαρσέιγ βέβαια, πρέπει να είμαστε όλοι πολύ ρεαλιστές. Οι Γάλλοι παίζουν σε άλλο επίπεδο και έχουν πολύ καλύτερη, πολύ πιο δυνατή, αθλητική αλλά και πολύ πιο ποιοτική ομάδα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Μπάλα είναι και ο Δικέφαλος του Βορρά έχει τις δικές του πιθανότητες, αλλά εντελώς ποδοσφαιρικά πρέπει να κάνει τρελή υπέρβαση, είτε παίξει ο Μίλικ είτε όχι. Για όλα αυτά όμως έχουμε ακόμη αρκετές ημέρες…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.