Ολυμπιακός: Οι…κακοί Ολυμπιακοί συνήθως παίρνουν νταμπλ!

Ολυμπιακός: Οι…κακοί Ολυμπιακοί συνήθως παίρνουν νταμπλ!

Ολυμπιακός: Οι…κακοί Ολυμπιακοί συνήθως παίρνουν νταμπλ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta τα κατορθώματα των…κακών εκδοχών του Ολυμπιακού.

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει…βγάλει το όνομα, του πιο…κακού Ολυμπιακού της τετραετίας του Πέδρο Μαρτίνς. Μπορεί και να είναι υπερβολικός ο χαρακτηρισμός, αλλά ότι έχει δώσει δικαιώματα για να του κολλήσουν την ταμπέλα, έχει δώσει.

Ξέρετε, το θέμα είναι ότι όταν καταγράφεται η ιστορία, πρώτα λες ότι τι έκανε ο σύλλογος τη σεζόν 2021-22 και μετά αν έπαιξε καλά η, πολύ καλά η, μέτρια η, άσχημα. Και ας έχουμε υπόψιν μας, ότι ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα 25 και πλέον χρόνια που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει πάρει νταμπλ και στις πιο κακές εκδοχές του! Για να το θέσω αλλιώς, οι…κακοί Ολυμπιακοί, όταν καταφέρνουν και πάρουν το πρωτάθλημα, συνήθως παίρνουν και το Κύπελλο, κάνοντας νταμπλ!...

Το 2005 ο Ολυμπιακός του Μπάγεβιτς, στο δεύτερο και διάρκειας μίας σεζόν πέρασμα του από το Ρέντη, πήρε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, έχοντας δύο ισοπαλίες με την ΑΕΚ, ήττα στη Λεωφόρο, ισοπαλία στην Τούμπα κι ακόμη αποτελέσματα όπως ήττες στον Εργοτέλη, ισοπαλίες με την Καλλιθέα, το Αιγάλεω εκτός έδρας και με την Ξάνθη εντός έδρας. Έκανε, όμως, στο τέλος και νταμπλ κερδίζοντας 3-0 τον Άρη στην Πάτρα, έχοντας αποκλείσει νωρίτερα την ΑΕΚ στην παράταση.

Το 2008 ο Ολυμπιακός του Λεμονή, τελειώνοντας τη σεζόν με έναν…μη προπονητή, τον Σεγκούρα, πήρε το πρωτάθλημα με τα χίλια ζόρια, και εκμεταλλευόμενος το λάθος της Καλαμαριάς να χρησιμοποιήσει παίκτη (Βάλνερ) που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο νικηφόρο παιχνίδι της με τους «ερυθρόλευκους», που πήραν έτσι το ματς στα χαρτιά. Η επικράτηση επί των ΠΑΟ κι ΑΕΚ ήταν κι εδώ οριακή, έχοντας συντριβεί 0-4 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Έκανε, όμως, στο τέλος και νταμπλ, κερδίζοντας 2-0 τον Άρη μέσα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας αποκλείσει νωρίτερα τον ΠΑΟ με νίκη 4-0 στο Καραϊσκάκη.

Το 2013 ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ είχε πάρει το πρωτάθλημα ουσιαστικά από το Γενάρη, αλλά με χαμηλό επίπεδο ποδοσφαιρικού θεάματος, με συνέπεια την αντικατάσταση του από το Μίτσελ Φλεβάρη μήνα. Τα αποτελέσματα στο τέλος της σεζόν έγιναν ακόμη πιο μέτρια, σε ντέρμπι με τον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ωστόσο η ομάδα έκανε και νταμπλ, με καλές κληρώσεις στο Κύπελλο και νίκη 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.

Λεμονής

Το 2015 ο Ολυμπιακός του Μίτσελ είχε φτάσει το Δεκέμβρη να είναι στο -5 από τον ΠΑΟΚ, χάνοντας από την ομάδα του Αναστασιάδη 1-2 μέσα στο Καραϊσκάκη. Τον Γενάρη ανέλαβε ο Βίτορ Περέιρα, τα αποτελέσματα έρχονταν πιο εύκολα, όπως και το πρωτάθλημα, έστω και μετά την ήττα 1-2 στη Λεωφόρο σε εκείνο το παιχνίδι με την εισβολή της θύρας 13 πριν αρχίσει το ντέρμπι! Στο τέλος ο Ολυμπιακός, όμως, έκανε και το νταμπλ, κερδίζοντας 3-1 την Ξάνθη, έχοντας αποκλείσει προηγουμένως την ΑΕΚ, με ένα γκολ του Χάρα στο 90ο λεπτό, μπροστά σε 65.000 ΑΕΚτζήδες στο ΟΑΚΑ.

Το 2022 ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς τι θα κάνει; Προς το παρόν βαδίζει σταθερά προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μπορεί να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου, αν μπορέσει στα ημιτελικά να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ. Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι σχεδόν σε όλα τα νταμπλ τα οποία καταγράψαμε, είχε αποκλείσει έναν από τους παραδοσιακούς του αντιπέλους για να πάει στον τελικό.

Για να δούμε λοιπόν αν ο…κακός φετινός Ολυμπιακός ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων…παρόμοιων του, που ναι μεν δεν έπαιξαν καμία σπουδαία μπάλα παίρνοντας το πρωτάθλημα, ωστόσο μπόρεσαν κι έκαναν νταμπλ, παίρνοντας και το Κύπελλο. Βεβαίως, προέχει για τον Ολυμπιακό να κλειδώσει το πρωτάθλημα, από την στιγμή κατά την οποία ο ΠΑΟΚ δείχνει εδώ και καιρό μία ικανότητα να παίρνει κι αυτός τα αποτελέσματα κι έτσι να τον ακολουθεί και να μην ξεμακραίνει υπερβολικά στη βαθμολογία.

Μπουχαλάκης

Από εκεί και πέρα, ασφαλώς και υπάρχουν πάντοτε οι εξαιρέσεις. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός της σεζόν 2016-17 ήταν ουσιαστικά πρωταθλητής από το Δεκέμβριο (!), χωρίς να εντυπωσιάζει, με τον Μπέντο στον πάγκο, να έχει αναλάβει από τον Αύγουστο αντί του Βίκτορ Σάντσες. Το πρωτάθλημα το πήρε ο Ολυμπιακός, έστω κι αν στο τέλος πήγε να δυσκολευθεί (!), αλλά το Κύπελλο το έχασε, βγαίνοντας νοκ άουτ από την ΑΕΚ στα ημιτελικά. Γνώμη μου είναι ότι αν δεν γίνονταν το λάθος της απομάκρυνσης του Μπέντο Φλεβάρη μήνα, με τους Βούζα-Ιμπαγάσα να παίρνουν τη θέση του, η ομάδα θα πήγαινε πολύ καλύτερα σε όλες τις διοργανώσεις. Χρειάστηκε δε στο φινάλε η επιστράτευση του Λεμονή για να μην γίνει κανένα μπαμ και χαθεί το πρωτάθλημα.

Όπως κι αν έχει, όμως, οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ίδωμεν, αν ακολουθήσει τον κανόνα ο φετινός Ολυμπιακός!

Παρεμπιπτόντως, και ακόμη πιο παλιά να πάμε, θα δούμε το ίδιο πράγμα: το 1975 ο χειρότερος Ολυμπιακός του Γουλανδρή τέλειωσε τη σεζόν χωρίς τον Λάκη Πετρόπουλο, αλλά με τον υπηρεσιακό Γιώργο Δαρίβα στον πάγκο, πήρε το πρωτάθλημα για δύο πόντους διαφορά από την ΑΕΚ και στο Κύπελλο κέρδισε τον ΠΑΟ 1-0 στον τελικό…

Άσχετο: Επιτέλους ο Μπουχαλάκης εκμεταλλεύθηκε το ύψος του και σκόραρε με κεφαλιά, έστω στο φιλικό της Εθνικής. Ψηλό παιδί και να σκοράρει τόσο σπάνια με το κεφάλι; Γιατί; Και δεν είναι ότι δεν πατάει την περιοχή. Ειδικά στις στατικές φάσεις. Το μόνο γκολ με κεφαλιά που θυμάμαι από τον Μπούχα στον Ολυμπιακό, είναι εκείνο στο 4-2 με την PSV από μία εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά. Με τέτοιο αριστερό ποδάρι που έχει και με τα 186 εκατοστά του, ο διεθνής άσος δεν θα έπρεπε να είχε σεζόν με λιγότερα από πέντε γκολ στους «ερυθρόλευκους». Ας κοιτάξει να δει γιατί δεν το κάνει. Δεν τον πήραν ακόμη τα χρόνια και ποτέ δεν είναι αργά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.