Μπρούνο Άλβες: «Αν με θέλει η ΑΕΚ θα είμαι εκεί, ο Σάντος πιστεύω θα παραμείνει στην Πορτογαλία»

Μπρούνο Άλβες: «Αν με θέλει η ΑΕΚ θα είμαι εκεί, ο Σάντος πιστεύω θα παραμείνει στην Πορτογαλία»

Newsroom
Μπρούνο Άλβες: «Αν με θέλει η ΑΕΚ θα είμαι εκεί, ο Σάντος πιστεύω θα παραμείνει στην Πορτογαλία»

bet365

Ο Μπρούνο Άλβες, μίλησε για την εθνική Πορτογαλία, το μέλλον του και… την ΑΕΚ, η οποία όπως τόνισε θα βρίσκεται για πάντα στην καρδιά του.

Ο άλλοτε αμυντικός της ΑΕΚ, Μπρούνο Άλβες, μίλησε στην εκπομπή «Open Sport» στο κανάλι OPEN και αναφέρθηκε στην εθνική Πορτογαλίας, η οποία αγωνίζεται στον τελικό των μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 με την Βόρεια Μακεδονία, τον Φερνάντο Σάντος αλλά φυσικά και στους «κιτρινόμαυρους».

Οπως μάλιστα τόνισε ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής γνωρίζει ήδη το ενδιαφέρον της Ένωσης για να αποτελέσει στέλεχος του ποδοσφαιρικού της τμήματος, κάτι που διαβάσατε άλλωστε στο Gazzetta.

Για την αναμέτρηση της Πορτογαλίας με την Β. Μακεδονία…

«Η Πορτογαλία έχει υπέρ της τον παράγοντα έδρα ο οποίος θα την βοηθήσει να φτάσει στη νίκη. Όμως επίσης πιστεύω πως η Πορτογαλία έχει καλύτερους παίκτες, ποιότητα και μία ανταγωνιστική ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει συλλογική προσπάθεια. Κατά τη γνώμη μου η Πορτογαλία πρέπει να παρουσιαστεί ως μία δυνατή ομάδα, να αμυνθεί σωστά. Προφανώς, εγώ προσωπικά θα ήθελα η Πορτογαλία να επικρατήσει. Πιστεύω πως θα πετύχουν γιατί έχουν τεράστια επιθυμία να πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Για τις αναμνήσεις του από την εθνική ομάδα…

«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την εθνική ομάδα. Είμαι ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ σε επίπεδο εθνικής ομάδας. Έχω πετύχει δύο πολύ σημαντικά τέρματα. Το πρώτο ήταν κόντρα στην Αλβανία στο τελευταίο λεπτό χάρη στο οποίο προκριθήκαμε. Και υπάρχει κι άλλο ένα παιχνίδι στο οποίο σκοράρα, στο Ντα Λουζ κόντρα στη Βοσνία το οποίο επίσης μας έδωσε την πρόκριση».

Για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2016…

«Νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό γιατί είναι το πρώτο. Ήταν η πρώτη φορά που η Πορτογαλία κέρδιζε κάτι σε μία διεθνή διοργάνωση, άρα αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς τόσο ως παίκτες όσο και ως χώρα. Έκανε όλο τον κόσμο να βλέπει διαφορετικά την Πορτογαλία. Με μεγαλύτερο σεβασμό. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ υπερήφανος για την καριέρα μου, για το ότι έπαιξα στην εθνική ομάδα αλλά και για το γεγονός πως ήμουν μέλος της ομάδας της ΑΕΚ».

Για το αν σκέφτεται την επόμενη ημέρα της καριέρας του…

«Πρώτον είμαι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό που κάνουμε τώρα. Έχουμε να δώσουμε σημαντικά παιχνίδια για τα πλέι άουτ με τον Απόλλωνα. Προκειμένου να βοηθήσω τον Απόλλωνα να αποφύγει τον υποβιβασμό. Σε αυτό είμαι προσηλωμένος. Έπειτα όταν θα τελειώσω την καριέρα μου, πιστεύω πως όσα έχτισα στην καριέρα μου, μου ανοίγουν πόρτες για το μέλλον».

Για το αν σκέφτεται στο μέλλον τον εαυτό του στην Ελλάδα και την ΑΕΚ…

«Είμαι πολύ συναισθηματικά δεμένος με την Ελλάδα και την ΑΕΚ για το χρόνο εκείνο που αγωνίστηκα σε αυτή. Η ΑΕΚ μου άνοιξε την πόρτα του ποδοσφαίρου και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με έβλεπε διαφορετικά. Μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στην Πόρτο αλλά και την ευκαιρία να αγωνιστώ. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Ήταν η πρώτη μου φορά μακριά από την Πορτογαλία, μένοντας μόνος μου. Η ΑΕΚ θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου και στις σκέψεις μου και ποτέ δεν ξέρεις. Έχω τόσο πολλή γνώση και εμπειρία να μεταλαμπαδεύσω. Αν κάποιος με χρειαστεί ή με θέλει, ειδικά η ΑΕΚ θα είμαι εκεί για να την στηρίξω».

Για τον Φερνάντο Σάντος και την εθνική ομάδα…

«Πρώτα από όλα πιστεύω πως ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός προπονητής. Έχει μεγάλη εμπειρία. Θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να προετοιμάσει την ομάδα για το επόμενο παιχνίδι. Με όλη τη γνώση που έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια είναι απόλυτα προετοιμασμένος για αυτού του είδους τα παιχνίδια. Εκτιμώ πως θα συνεχίσει στην εθνική ομάδα, γιατί έχει δημιουργήσει μία πολύ δυνατή σχέση με τον λαό της Πορτογαλίας και φυσικά την διοίκηση της εθνικής ομάδας».

Για το ενδεχόμενο ο Φερνάντο Σάντος να επιστρέψει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ…

«Ο Φερνάντος Σάντος έχει εξαιρετικές σχέσεις με την Ελλάδα ειδικά με την ΑΕΚ. Κατά τη γνώμη μου έχει την ικανότητα να βοήθησε την ΑΕΚ να βελτιωθεί στο μέλλον. Είναι μία πολύ σημαντική προσωπικότητα για την ΑΕΚ και μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ ώστε να μεγαλώσει τόσο ως σύλλογος όσο και ως ομάδα».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα