Super League K15: Πρωταθλητής με θρίλερ o Ολυμπιακός, 5-4 τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι (2-2 κ.α.)

Super League K15: Πρωταθλητής με θρίλερ o Ολυμπιακός, 5-4 τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι (2-2 κ.α.)

bet365

Ο Ολυμπιακός Κ15 κατέκτησε το πρωτάθλημα, επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι του ΠΑΟΚ, στον τελικό που έγινε στο Αγρίνιο. Το ματς πήγε στα πέναλτι μετά από λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή για πέναλτι μιας και η ανατροπή ήταν εκτός περιοχής.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 5-4 τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι (κ.α. 2-2) και στέφθηκε πρωταθλητής Κ15 στον τελικό του Final-4 που έγινε σήμερα στο Αγρίνιο. Ήταν ένας συγκλονιστικός αγώνας με τον Ολυμπιακό να προηγείται με τον Ζουριδάκη στο 12΄, τον ΠΑΟΚ να κάνει την ανατροπή με τους Τσιότα (51΄πεν.), Π.Καρακώστα (80+2΄), αλλά τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν με πέναλτι του Δαρβίρα στο 80+5’. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν για 4η φορά το πρωτάθλημα Κ15, ενώ διατήρησαν τον τίτλο τους καθώς το 2020 είχαν επικρατήσει του Ατρόμητου, επίσης στη διαδικασία των πέναλτι.

Μόλις στο 12΄ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Το λάθος του Μύθου εκμεταλλεύτηκε ο Κωστούλας που έφυγε μόνος απέναντι στον Μπελερή και έβγαλε ασίστ «πάρε-βάλε» στο Νικόστρατο Ζουριδάκη. Το προβάδισμα έδωσε άλλον «αέρα» στους παίκτες του Τάσου Πάντου, που κυριάρχησαν στο γήπεδο και έφεραν το ματς στα μέτρα τους, απαγορεύοντας στον ΠΑΟΚ να εφαρμόσει το δικό του σχέδιο. Κι αυτό ήταν να μεταφέρει το ματς στις πτέρυγες, με τους Τσίτσιλα, Ντούνγκα να μπορούν να παίξουν το «1 vs 1», συνθήκη που δεν προέκυψε σχεδόν σε καμία περίπτωση σε ολόκληρο το 45λεπτο.

Αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει στο υπόλοιπο του αγώνα ο Δημήτρης Ορφανός. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά, ανέλαβε την πρωτοβουλία και ανταμείφθηκε στο 51΄. Ο Τσίτσιλας κέρδισε πέναλτι από τον Φράγκο και ο Τσιότας με άψογη εκτέλεση ισοφάρισε. Είχε προηγηθεί, βέβαια, έξοχη κάθετη του Τουρσουνίδη ο οποίος ήταν κομβικός στο σημείο εκείνο, αν και μικρότερος όλων σε ηλικία (2008).

Ο Γεωργακόπουλος κράτησε «όρθιο» τον Ολυμπιακό με δύο σπουδαίες αποκρούσεις σε σουτ του Πάνου στο 56΄ και σε απευθείας φάουλ του Ελευθεριάδη στο 67΄, ενώ ο Πάνου έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ στο 69΄. Ήταν εμφανές ότι ΠΑΟΚ υπερτερούσε στην ψυχολογία μετά την ισοφάριση και επεδίωκε να «καθαρίσει» πριν από τη διαδικασία των πέναλτι. Δεν τα κατάφερε και λίγο έλειψε, μάλιστα, να συμβεί ακριβώς το αντίθετο όταν ο Δαρβίρας προσπάθησε να εκμεταλλευτεί μεγάλο λάθος της άμυνας, αλλά ο Μπελερής απέκρουσε στο 77΄.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι πάμε στα πέναλτι, το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέτρος Καρακώστας γράφει το 2-1 για τον ΠΑΟΚ από ασίστ του Τσίτσιλα και αμέσως με τη σέντρα ο Κωστούλας κερδίζει πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Ο Χρήστος Δαρβίρας εκτέλεσε και ισοφάρισε στο 80+6΄, μολονότι η παράβαση ήταν εμφανώς εκτός περιοχής.

εκτοσ

Όμως δεν υπήρχε VAR κι έτσι το ματς οδηγήθηκε (έστω κι από... σπόντα) στη «ρώσικη ρουλέτα) όπου μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος απέκρουσε τις δύο τελευταίες εκτελέσεις του ΠΑΟΚ.

Θυμηθείτε το Live του αγώνα

Η σειρά των πέναλτι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ

Φίλης 1-0

Ελευθεριάδης 1-1

Δαρβίρας 2-1

Κοσίδης 2-2

Ζουριδάκης 3-2

Τσιότας 3-3

Φράγκος 4-3

Πάνος 4-4

Κωστούλας Απόκρουση Μπελερη

Π Καρακώστας Απόκρουση Γεωργακόπουλου

Σουλανιάκου 5-4

Ντούνγκα Απόκρουση Γεωργακόπουλου

ΠΑΟΚ (Δημήτρης Ορφανός): Μπελερής, Τσιότας, Κοσίδης, Μύθου (76΄ Δριγκάκης), Βυρσωκινός, Ελευθεριάδης, Πάνος, Τουρσουνίδης (74΄ Πέτρος Καρακώστας), Τσίτσιλας (80+7΄ Ρωμανίδης), Ντούνγκα, Θεοφίλου (41΄ Σιδηρόπουλος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Πάντος): Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Σουλανιάκου, Καρακατσάλης, Φράγκος, Ορέστης Καρακώστας (76΄ Φίλης), Μιχαηλίδης (55΄ Οσάφι), Τζώρτζης, Κωστούλας, Δαρβίρας, Ζουριδάκης

Διαιτητής: Τσοπλάκος (Αιτωλ/νίας)

Κίτρινες: Βυρσωκινός, Κοσίδης, Φράγκος – Καρακώστας, Ζουριδάκης

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα