Αρης: Η εμφάνιση της Κυριακής δεν είναι πισωγύρισμα

Αρης: Η εμφάνιση της Κυριακής δεν είναι πισωγύρισμα

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για το Αρης-Παναθηναϊκός και την συνέχεια στα playoffs για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος.

Στην πρώτη αναμέτρηση με τον Χέρμαν Μπούργος στον πάγκο ο Άρης κερδίζει με άνεση τον Ατρόμητο πετυχαίνοντας μάλιστα τρία γκολ.

Μέχρι εκείνη την στιγμή το να πετύχουν οι κιτρινόμαυροι έστω και ένα γκολ από στραβοκλωτσιά εθεωρείτο κατόρθωμα. Η αφλογιστία πήγαινε σύννεφο! Άλλοι μιλούσαν για κακοτυχία και απαιτούσαν μετά επιτάσεως τρισάγια και άλλες θεόπνευστες παρεμβάσεις ώστε να ξορκιστεί ο σατανάς της κακοτυχίας και άλλοι πάλι είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν του φταίει του Άρη η κακιά του η μοίρα αλλά ο προπονητής και η μισή ομάδα η οποία θα έπρεπε να σταλεί τάχιστα στις μονάδες ανακύκλωσης. Ή στις πλησιέστερες χωματερές. Πάντως για τον Άρη δεν έκαναν!!! Το μόνο σίγουρο….Άμα κόβει το μάτι σου τι να λέμε!

Το απόγευμα εκείνο του Φλεβάρη , ημέρα Τετάρτη , εμβόλιμη αγωνιστική ο Άρης πραγματοποιεί ένα από τα καλύτερα και παραγωγικότερα παιχνίδια του στην διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Απέναντι σε ένα όμως αδύνατο αντίπαλο, μπορεί να προσθέσει κάποιος με νόημα. Σίγουρα η ομάδα του Περιστερίου δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των προηγούμενων χρόνων αλλά όλοι όσοι παρακολουθούν το πρωτάθλημα θυμούνται ότι οι γκέλες έκατσαν απέναντι σε λιγότερο ισχυρούς αντιπάλους, η δε ανικανότητα στο σκοράρισμα διαπιστώθηκε, ως χτυπητή αδυναμία της ομάδας , κυρίως σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Στο παιχνίδι αυτό στην κυριολεξία η ομάδα μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Εκτός από την πληγή των γκολ , το σύνολο εμφάνισε χαρακτήρα , ταυτότητα και θέληση!

Να δεχτούμε ότι ο βαθμός επίδρασης του προπονητή ήταν σίγουρα μικρός! Ο Μπούργος είχε μόλις λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, είχε παρακολουθήσει βέβαια πριν τρεις μέρες το ντέρμπι της πόλης , είχε κρατήσει σημειώσεις με τις παρατηρήσεις του, αλλά λογικό μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν αδύνατον να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην ομάδα.

Πάντως και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Άρης είχε σημειώσει μικρά αλλά εμφανή σημάδια προόδου στο παιχνίδι του!

Συνεπώς λίγες το δίχως άλλο οι τρεις μέρες παρουσίας του κόουτς στην ομάδα αλλά σίγουρα οι διορθώσεις του και οι επισημάνσεις βοήθησαν στην σωστή κατεύθυνση.

Ακολουθεί το κομβικό για πολλούς λόγους παιχνίδι εκτός έδρας με τον Αστέρα. Και πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας δεν θα περίμενε να πετύχει με τόση ευκολία το πολυπόθητο διπλό!

Στην Τρίπολη τα σημάδια βελτίωσης είναι πλέον εμφανή. Ένας διαφορετικός Άρης, πιο αποφασιστικός , με άλλη φιλοσοφία και σκέψη στο παιχνίδι του. Δίνει χώρο στον αντίπαλο, διαβάζει τους χώρους και τους εκμεταλλεύεται , διαβάζει τις αδυναμίες του αντιπάλου και τις σημαδεύει.

Η ομάδα τρέχει , κινείται εμφανώς με αγωνιστικό προσανατολισμό και στα αμυντικά της καθήκοντα όσον αφορά τις γραμμές της εμφανίζεται επιτέλους αρκούντος συμπαγής. Αδύνατον να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι η ομάδα σκοράρει δυο φορές!

Τελευταία αγωνιστική είχαμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το πιο μεστό παιχνίδι του φετινού Άρη αν αναλογιστούμε την δυναμική του αντιπάλου. Η ομάδα παράγει ποδόσφαιρο σε όλες τις γραμμές, τακτικά εμφανίζεται σχεδόν άψογη, το καθαρό μυαλό κυριαρχεί σε κάθε απόφαση και κάθε επιλογή. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε αυτή την αναμέτρηση ο Άρης πετυχαίνει το ...ακατόρθωτο για την φετινή περίοδο. Και δεν αναφέρομαι στην νίκη , στην επιτυχία αλλά στην ανατροπή!

Κερδίζει και μάλιστα με ανατροπή , ποιόν; Τον Ολυμπιακό!

Μια εβδομάδα μετά στο Καραϊσκάκη με τον ίδιο αντίπαλο , αλλά διαφορετική τακτική στο τερέν και πάλι η ομάδα παράγει ποδόσφαιρο , δημιουργεί φάσεις , σκοράρει. Δεν θα έχανε το παιχνίδι ο Άρης αν ο ρέφερι γύρισε το παιχνίδι πίσω στο φάουλ που έχει προηγηθεί πριν το πέναλτι του Γκάνεα αν δεν καθόταν η φάση στον Μαλούχο που έκρινε το παιχνίδι!

Αν δεν είχαμε το ταγκό με τον Σισέ και τον Φαμπιάνο, επεισόδιο που λύτρωσε τον ρέφερι , ενδεχομένως το παιχνίδι να τελείωνε Δευτέρα ξημερώματα, αλλά ο Άρης δεν θα έχανε!

Και φτάνουμε στο τελευταίο ματς αυτό με τον Παναθηναϊκό. Ομολογουμένως η απόδοση του Άρη κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Τακτικά δεν τα πήγε άσχημα. Περισσότερο η ομάδα προδόθηκε από την ατομική απόδοση παικτών -κλειδιά στην συγκεκριμένη αναμέτρηση παρά από την απόδοση του συνόλου! Μέτρησε επίσης η απουσία του Μαντσίνι και οι … “μικρές λεπτομέρειες” που βοήθησαν άλλους να ξεπεράσουν τις άσχημες βραδιές τους.

Φυσικά και αναφέρομαι στον μη καταλογισμό του εξόφθαλμου πέναλτι!

Αλλού δίνονται αυτά τα πέναλτι απλόχερα , το var επιστρατεύεται και απονέμει δικαιοσύνη, δίνονται και άλλα που χρειάζεσαι εξετάσεις από μικροβιολογικό εργαστήριο για να διαπιστώσεις την παράβαση αλλά ο Άρης είναι ειδική περίπτωση! Μην τα τα μπερδεύεται! Τα έχω γράψει τόσες φορές. Το κυνήγι έχει ξεκινήσει φέτος πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Σιγά μην σταματήσει στα πλέι οφ!

Είναι φοβερό πάντως. Αν δεν δινόταν, στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, αυτό το πέναλτι στον Παναθηναϊκό, που και αυτόν τον έχουν αδικήσει, δεν φαντάζεστε το τι θα διαβάζαμε και το τι θα ακούγαμε!

Σε αυτό όμως που θέλω να σταθώ περισσότερο γιατί έχει μεγάλη σημασία για μένα είναι οι δηλώσεις του Μπούργος μετά την λήξη του παιχνιδιού στις τηλεοπτικές κάμερες.

Στην ερώτηση τι δεν πήγε καλά ο κόουτς δεν κοίταξε να φτιάξει μια απάντηση κατάλληλη για την περίσταση αλλά αφοπλιστικά ειλικρινής δήλωσε πως δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το τι δεν πήγε καλά και ότι θέλει να το εξετάσει!

Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά η ομάδα του αντιμετώπισε αντίπαλο και μάλιστα πρώτης γραμμής να παίζει κλειστά. Αυτό είναι ένα θέμα , ένα πρόβλημα που δεν λύνεται με γιατροσόφια και μαντζούνια.

Θέλει δουλειά , θέλει μέθοδο, θέλει πρακτική , θέλει χρόνο και πιστή εφαρμογή του πλάνου.

Το άσχημο για το κόουτς είναι ότι όλα τα παιχνίδια σε αυτή την φάση είναι ντέρμπι με τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και κάθε απώλεια μετρά!

Το γνωρίζει , αλλά δεν έχει ούτε τον χρόνο , ούτε την άνεση να λύσει το πρόβλημα ολοκληρωτικά.

Και απαντά όπως ο κάθε σοβαρός προπονητής θα απαντούσε στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Αφήστε κύριοι πρώτα να διαπιστώσω τι φταίει πραγματικά και μετά να δω μέχρι ποιου σημείου μπορώ τακτικά να παρέμβω!

Δεν θα είναι όλα τα παιχνίδια έτσι. Δεν θα έχουν όλα την ίδια εικόνα. Γι’ αυτό καλό είναι να μην φτάνουμε αβίαστα σε τελικά συμπεράσματα. Δεν είναι πισωγύρισμα η εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό όπως πρόλαβαν κάποιοι να...διαπιστώσουν.

Είναι οι ίδιοι που έβγαλαν άχρηστο , άμπαλο και ανίκανο στο σκοράρισμα τον Καμαρά , λίγο τον Εντιαγέ, περπατητή τον Ματίγια , τελειωμένο τον Ιτούρμπε και όλη την ομάδα για τα μπάζα!

Ο Άρης αγωνιστικά ήδη έχει βελτιωθεί. Παράγει ποδόσφαιρο , παίζει στον χώρο , σκοράρει. Όλα αυτά δεν τα βλέπαμε μέχρι τώρα και τα είχαμε επισημάνει! Πόσο περισσότερο ανταγωνιστικός μπορεί να γίνει σε αυτόν τον αγωνιστικό Γολγοθά που ακολουθεί , αφήστε να το διαπιστώσουμε όλοι μας στην συνέχεια.

Πάντως πιο μπροστά από όλους μας θα το έχει διαπιστώσει σίγουρα ο κόουτς!

ΥΓ: Οι “αντικειμενικοί” την χειρονομία του Σένκεφελντ την είδαν για να κάνουν παρέμβαση ή είχαν ρεπό για τις εξυπηρετήσεις τους στα site εκείνη την μέρα; Εγώ πάντως δεν το αποκλείω επειδή είναι πολύ παρατηρητικοί να εμφανίσουν το στοπ καρέ με τον παίκτη του Παναθηναϊκού αλλά με την φάτσα του Ματίγια!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!