Ο Μπουχαλάκης έγινε ήδη «100άρης» και ακολουθεί ο Μασούρας (vids)

Ο Μπουχαλάκης έγινε ήδη «100άρης» και ακολουθεί ο Μασούρας (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Ο Μπουχαλάκης έγινε ήδη «100άρης» και ακολουθεί ο Μασούρας (vids)

bet365

Ο 29χρονος χαφ έφτασε τις 102 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδος στην περσινή και την τρέχουσα σεζόν, ενώ ο 28χρονος μεσοεπιθετικός απέχει μόλις μία από τις 100. Κατά μέσο όρο παίζουν non stop 5 με 6 ματς κάθε μήνα.

Η πανδημία του κορονοϊού που ταλαιπωρεί από τις αρχές του 2020 την ανθρωπότητα έχει εύλογα επηρεάσει και το ποδόσφαιρο, ευρύτερα ως τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων (π.χ. περιορισμός θεατών κτλ) αλλά και σε επίπεδο format. Κυρίως τις σεζόν 2019/20& 2020/21, όπου η πρώτη άργησε να ολοκληρωθεί επειδή προερχόμασταν από καθολικό lock down και σχεδόν στα «καπάκια» ξεκίνησε η επόμενη.


Αυτό «μεταφράστηκε» σε «φορτωμένο» πρόγραμμα για πολλές ομάδες και ο Ολυμπιακός είναι μία από αυτές, αφού τις τελευταίες χρονιές παίζει σερί και σε διάστημα 1,5 ημερολογιακού έτους έχει ήδη δώσει 101 επίσημα ματς.

Πιο συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 2020 που ξεκίνησε η περασμένη αγωνιστική περίοδος μέχρι και σήμερα το… κοντέρ του «γράφει» 64 για το πρωτάθλημα, 11 στο Κύπελλο και 26 σε Champions League/Europa League χωρίς μάλιστα να πάρει (πολλές) ανάσες, κάτι που «ανάγκασε» πρόσφατα τον Πέδρο Μαρτίνς να πει στη NOVA πως «τα δύο τελευταία χρόνια ήταν πολύ σκληρά όσον αφορά την κούραση των ποδοσφαιριστών, όχι μόνο για τη φυσική κατάσταση των παικτών και την ξεκούρασή τους, αλλά κυρίως για την ψυχολογική τους κατάσταση. Για τις οικογένειές τους και την πνευματική τους δύναμη. Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε ένα προκριματικό γύρο, να έχουμε κάποιες διακοπές το καλοκαίρι, που τα τελευταία δύο χρόνια δεν είχαμε καθόλου. Αυτό έχει συνέπεια και στην απόδοση. Φυσικά είναι επαγγελματίες, δεν μπορεί να γίνει κάτι γι' αυτό. Προηγείται η επαγγελματική τους ζωή. Είναι φανερή η κόπωση που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία δύο χρόνια».


Την ίδια στιγμή αρκετοί οι ποδοσφαιριστές του club καλούνται να διαχειριστούν και τις υποχρεώσεις τους με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα και δύο που έχουν… τραβήξει πολύ μεγάλο κουπί είναι οι Ανδρέας Μπουχαλάκης και Γιώργος Μασούρας.


Αμφότεροι είναι «κολώνες» των «ερυθρολεύκων» και παράλληλα συγκαταλέγονται στους «μόνιμους» της Εθνικής Ελλάδος από όπου απουσιάζουν μόνο όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, όπως συμβαίνει τώρα με τον τελευταίο που στο παρά ένα έμεινε εκτός «γαλανόλευκης» παρότι ήταν στις πρώτες κλήσεις του Γουστάβο Πογιέτ. Πλέον διεκδικούν - και μάλλον κερδίζουν - τον τίτλο των πιο επιβαρυμμένων παικτών της τελευταίας διετίας στη Super League Interwetten, δηλαδή σε ότι αφορά εκείνους που αγωνίζονται μίνιμουμ και σερί από πέρσι στα μέρη μας.

Ο πρώτος έφτασε την Κυριακή (20/3) στα Γιάννινα τις 102 συμμετοχές με Πειραιώτες και Εθνική από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι σήμερα, ενώ ο δεύτερος μετρά 99 και σύντομα θα γίνει επίσης «100άρης». Για να γίνει εύκολα αντιληπτό πως το συγκεκριμένο νούμερο μόνο… απλό δεν είναι αρκεί να το συγκρίνουμε με το αντίστοιχο ενός παίκτη…. ορισμό του «δεν κουράζομαι ποτέ», του Ενγκολό Καντέ της Τσέλσι ο οποίος μάλιστα συμμετέχει και σε επιπλέον μία επίσημη διοργάνωση, το Λιγκ Καπ Αγγλίας. Ο Γάλλος χαφ λοιπόν στο ίδιο διάστημα έχει καταγράψει 90 εμφανίσεις με Λονδρέζους και «τρικολόρ» αριθμός που επίσης είναι μεγάλος αλλά μικρότερος των Μπουχαλάκη, Μασούρα.


Ευρύτερα μάλιστα και άλλοι παίκτες της πρώτης κατηγορίας «φλερτάρουν» με το «100», όπως π.χ. o Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ που με τον «Δικέφαλο του Βορρά» και την Εθνική Σερβίας έχει παίξει σε 92 αγώνες, όσους και ο συμπαίκτης των δύο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με Ολυμπιακό και Εθνική του Μαρόκο, δείγμα πως για πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές συσσωρεύεται κόπωση και το καλαντάρι μοιάζει «φορτωμένο».

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως εκτός από τις «καθαρές» υποχρεώσεις εντός των τεσσάρων γραμμών υπάρχει και το «πήγαινε-έλα», αφού θα πρέπει να έχουμε κατά νου την εξτρά κόπωση για τον οποιοδήποτε όταν βρίσκεται συνέχεια με μία βαλίτσα στο χέρι. Δεν είναι… άντε μαζευόμαστε κανά δίωρο πριν τη σέντρα και παίζουμε.


Αν μάλιστα κάνουμε τις σχετικές διαιρέσεις θα δούμε πως Μπουχαλάκης, Μασούρας δίνουν κατά μέσο όρο αυτό το διάστημα (Σεπτέμβριος 2020/Μάρτιος 2022) περισσότερα από 5 ματς το μήνα, εκ των οποίων χοντρικά τα μισά είναι εκτός έδρας. Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως παίζουν non stop κάθε ΣΚ και παράλληλα έχουν 1 ή 2 εμβόλιμες το μήνα.

....

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα