Ιωνικός: Τι κάνει με τριάδα στόπερ (vids)

Ιωνικός: Τι κάνει με τριάδα στόπερ (vids)

Newsroom
Ιωνικός: Τι κάνει με τριάδα στόπερ (vids)

bet365

Ο Δημήτρης Σπανός έχει πλέον καθιερώσει διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δικαιώνεται.

«Αγκαλιά» με την παραμονή του στην κατηγορία βρίσκεται πλέον ο Ιωνικός, μετά το 3-2 που κέρδισε τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα των play outs. Οπου σε ακόμη ένα ματς ξεκίνησε και τελείωσε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, διάταξη που πλέον έχει καθιερώσει ο Δημήτρης Σπανός και εκ των αποτελεσμάτων δικαιώνεται.

Αν προσέξουμε τα πεπραγμένα του club όταν παίζει 3-5-2, 3-4-3 ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα με τρεις στόπερ θα προσέξουμε πως το club ανταποκρίνεται και σε αθροιστικά 1.001 αγωνιστικά λεπτά δέχθηκε 16 τέρματα, εκ των οποίων τα επτά ήταν από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ενώ «μέσα» στα άλλα εννέα υπάρχουν πέναλτι ή ευρύτερα γκολ που προήλθαν σε στημένες μπάλες.


Ας θυμηθούμε τι έχει κάνει φέτος όταν παίζει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς…

*Όπως είπαμε στην πρεμιέρα των play outs στην Κρήτη όπου επικράτησε 3-2 του ΟΦΗ και έπαιξε με 3 στόπερ από την αρχή μέχρι το τέλος (90’+6’). Πιο συγκεκριμένα τους Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Ρομαό.


*Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας ο Ιωνικός έχασε 2-1 από τον Παναιτωλικό. Από την αρχή και μέχρι το 66’ είχε τριάδα στα στόπερ τους Βαφέα, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό μέχρι που άλλαξε τότε τον σχηματισμό του σε τετράδα και με το σκορ 1-0 κατά του.

*Με τριάδα στα στόπερ (Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Ρομαό) από την αρχή μέχρι το τέλος (90’+6’) υποδέχθηκε και κέρδισε 4-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης μερικές ημέρες πριν.

*Εκτός του «Γεντί Κουλέ» στο τελευταίο του χρονικά παιχνίδι με τους ίδιους τρεις κεντρικούς αμυντικούς αγωνίστηκε και στο 0-0 της Νίκαιας με τον ΟΦΗ για την κανονική διάρκεια (90’+5’).

*Τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τους Βαφέα, Σάντσες, Ρομαό (σε 3-4-3 μάλιστα και όχι 3-5-2) παρέταξε και στο 3-2 της Τρίπολης επί του Αστέρα και δεν το άλλαξε σε όλο το παιχνίδι (90’+11’).

*Η τριάδα των Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Ρομαό ξεκίνησε και τελείωσε το 0-3 από τον Ολυμπιακό (90’+6’).

*Στο 2-1 επί του Ατρόμητου έπαιξε με 3 στόπερ από το 87’ και μέχρι το φινάλε (8’) όταν τότε πέρασε το ματς ο Βαφέας και πλαισίωσε τους Τσιγκρίνσκι, Ρομαό στους κεντρικούς αμυντικούς, οπότε και «γύρισε» το σύστημά του. Σε αυτό το διάστημα το ματς δεν είχε σκορ.

*Τρεις στόπερ (Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σάντσες) είχε και σε όλη τη διάρκεια του 1-0 που έχασε από τον Παναθηναϊκό στη Νίκαια (90’+5’).

*Μέχρι το 66’ της αναμέτρησης με την ΑΕΚ οι Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Βαφέας ήταν τριάδα στα στόπερ, αλλά τότε και μετά από αλλαγές που έγιναν, εσωτερικές και μη, ο πρώτος πέρασε μπακ και η διάταξη «γύρισε» σε 4-4-1-1. Ο Ιωνικός είχε ήδη δεχθεί το γκολ που έκρινε το παιχνίδι.

*Οι Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες ξεκίνησαν και στο Αγρίνιο, όπου η τριάδα στα στόπερ άλλαξε όταν ο πρώτος αποβλήθηκε στο 76’ και με το σκορ 2-1 κατά της ομάδας του, η οποία ισοφάρισε λίγο πριν το φινάλε.

*Με τρεις κεντρικούς αμυντικούς έπαιξε και σε όλο το 3-2 επί του ΠΑΟΚ στη Νεάπολη (90’+8’), όπου ξεκίνησαν οι Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Ρομαό και επειδή στο δεύτερο μισό ο τελευταίος «ανέβηκε» στο «6» για να σφίξει το κέντρο οι Μύγας, Βαφέας πλαισίωσαν εναλλάξ τους άλλους δύο.


*Το 3-5-2 εμπιστεύτηκε ο Σπανός και στον αγώνα της Κρήτης με τον ΟΦΗ για την κανονική διάρκεια. Αρχικά είχε τους Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Ρομάο, μετά πέρασε ο Βαφέας επειδή ο τελευταίος ανέβηκε στα χαφ και μόνο μετά το 90’+2’ το «γύρισε» σε τετράδα στα τελευταία λεπτά όπου έψαχνε την ισοφάριση (ηττήθηκε 2-1).

*Στο 1-1 με το Βόλο για την 8η αγωνιστική έπαιξε για μερικά δευτερόλεπτα με τρεις στόπερ, καθώς στο 90’+4’ μπήκε ο Σάντσες και στο 90’+5’ έληξε το ματς.

*Στο Περιστέρι είχαμε τη μοναδική συμμετοχή του Λούαν που αποτελεί παρελθόν καθώς ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός αντικατέστησε τον Καμπράλ στο 90' και στις καθυστερήσεις (5’) ο Ιωνικός που προηγούνταν ήδη με 2-0 έπαιξε με τρεις στόπερ.

*Την πρώτη φορά που είδαμε φέτος τον Ιωνικό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς ήταν για περίπου 10 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο της Λεωφόρου, όταν στο 69’ ο Ρομαό πήγε κεντρικός αμυντικός από «6άρι» όπου πέρασε ο Μπάσα, αλλά στο 79’ ήρθε η αποβολή του Σάντσες και η διάταξη πήγε σε 4-4-1. Πάντως σε αυτό το διάστημα η ομάδα δεν δέχθηκε γκολ.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα