Αρης - Παναθηναϊκός 0-0: Πληγωμένος, αλλά ζωντανός στη μάχη για την Ευρώπη!

Αρης - Παναθηναϊκός 0-0: Πληγωμένος, αλλά ζωντανός στη μάχη για την Ευρώπη!

bet365

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε με... μισή ομάδα στη Θεσσαλονίκη, αλλά έμεινε όρθιος με λευκή ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον φλύαρο Αρη. Από δυο σπουδαίες ευκαιρίες οι αντίπαλοι σε ισορροπημένο ντέρμπι.

Ο Παναθηναϊκός μάλλον είναι η κερδισμένη ομάδα από την αναμέτρηση στο «Κλ. Βικελίδης» δεδομένων των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων που είχε να διαχειριστεί με τις απουσίες αρκετών παικτών και την 11αδα ανάγκης. Οι «πράσινοι» κλείδωσαν τον Άρη με το 3-4-3 καθώς τον ανάγκασαν να εμφανιστεί ελαχίστως δημιουργικός στο παιχνίδι του. Οι «κίτρινοι» είχαν μόλις δύο ουσιαστικές φάσεις σε διάρκεια 90 λεπτών και σε καμία περίπτωση δεν θύμισαν τη «ζωντανή» ομάδων των προηγούμενων τεσσάρων αγώνων.

Έτσι έπαιξαν

Ο Χερμάν Μπούργος επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις που τον ήθελαν να χρησιμοποιεί την 11αδα που έπαιξε και στην πρεμιέρα των Playoffs απέναντι στον Ολυμπιακό, αντιθέτως αυτή του Παναθηναϊκού ήταν περισσότερο… ανάγκης. Με αρκετές απουσίες και πιο βασικές αυτές των Βέλεθ, Ρούμπεν, Χουανκάρ, Ιωαννίδη και Κουρμπέλη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε βάση στη θωράκιση των μετ’ όπισθεν με τριάδα στο κέντρο της άμυνας (Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Σαρλία) και τους Κώτσιρα, Σάντσεθ σε ρόλο μπακ χαφ με τους Βιγιαφάνιες-Αλεξανδρόπουλο στον άξονα και την τριάδα των Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος στην επίθεση.

Ο προβλέψιμος και ο διαβασμένος

Το πρώτο ημίχρονο παίχθηκε περισσότερο με τους κανόνες του Παναθηναϊκού καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διάβασε το παιχνίδι του Άρη, φόρτωσε τον άξονα και ουσιαστικά προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στη δημιουργία των «κίτρινων». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με εξαίρεση ένα σουτ (από εξαιρετικά πλάγια θέση εντός περιοχής) από τον Λούκας Σάσα στο 14ο λεπτό, ο Άρης δεν είχε να επιδείξει άλλη (ουσιαστική) τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος. Μέτρησε αρκετές ημιτελείς ενέργειες, λανθασμένες πάσες και προϋποθέσεις. Επέμεινε να προσπαθεί από τον άξονα και δεν του βγήκε.

Μάλιστα, στο διάστημα από το 17’-18’ έως το 40’ ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα λόγω της δράσης των Βιγιαφάνιες-Αλεξανδρόπουλου στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι «πράσινοι» έκλεψαν μπάλες, βρήκαν χώρους και εμφανίστηκαν πιο επικίνδυνοι.

Πούγγουρας

Η κεφαλιά του Πούγγουρα

Ένα έξυπνο σουτ του Κώτσιρα στο 25’ και η σπουδαία στιγμή με την κεφαλιά του Πούγγουρα ένα λεπτό αργότερα μετά από εκτέλεση κόρνερ – όπου ο Κουέστα απομάκρυνε σωτήρια – ήταν οι σημαντικότερες φάσεις του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είχε περισσότερες βάσει των χώρων που βρήκε στο transition παιχνίδι και από τη στιγμή που «βαστούσε» η άμυνα του, αλλά είτε οι τελικές πάσες δεν ήταν καλές είτε τα τελειώματα σαν αυτό του Παλάσιος στο 26’ ο οποίος αδίκησε την κούρσα του. Ο Άρης προσπάθησε να αποκτήσει και πάλι τα ηνία στα τελευταία πέντε λεπτά, δίχως όμως να παρουσιάσει διαφορετική ποδοσφαιρική ιδέα παρά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο Χερμάν Μπούργος.

Μπρινιόλι

Η τρομερή απόκρουση του Μπρινιόλι

Ο Άρης έκανε δυναμική έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο, είχε δύο στιγμές σε διάστημα δέκα λεπτών με πιο σημαντική αυτή του 47ου λεπτού όπου ο Μπρινιόλι απέκρουσε εξ’ επαφής σε κεφαλιά του Μπαντού Ντιαγέ. Ο Σενεγαλέζος μέσος του Άρη θα μπορούσε να εκτελέσει και στο 54’ αλλά καθυστέρησε σημαντικά (βρισκόμενος εντός περιοχής) με συνέπεια να χάσει την ευκαιρία. Μετά την πίεση που δέχθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι και μάλιστα στο 66’ – μετά από σύγχυση στην άμυνα του Άρη ο Σάντσεθ δεν κατάφερε να βρει στόχο με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

Για περίπου δέκα λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε… επικίνδυνα για να ακολουθήσει η αγωνιστική άνοδος του Άρη (με την είσοδο του Φακούντο Μπερτόγλιο) η οποία όμως «σκόνταψε» στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Συν τοις άλλοις, από την ώρα αντικατάστασης του Μπαντού Ντιαγέ από το γήπεδο, ο Άρης δεν έφτασε σε επίπεδο ουσιαστικής τελικής προσπάθειας.

Άρης

Πολιορκία χωρίς γκολ

Τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα μάλλον κυριάρχησαν στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα στη διάρκεια των οποίων ο Άρης έψαξε το γκολ σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό ο οποίος είχε περισσότερο το μυαλό του στη διαφύλαξη του βαθμού της ισοπαλίας. Ωστόσο, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα καθώς οι γηπεδούχοι δεν είχαν τρόπο διάσπασης της πολυπρόσωπης άμυνας του Παναθηναϊκού, καθόλου τυχαία δεν έφτασαν στο σημείο της τελικής προσπάθειας.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Λούκας Σάσα, Καμαρά (Άρης), Σένκεφελντ, Αϊτόρ, Παλάσιος, Μπρινιόλι, Σάντσεθ, Σαρλία (Παναθηναϊκός)

MVP: Ο Βιγιαφάνιες είχε κρίνει με το παιχνίδι του τον αγώνα των δύο ομάδων στη Λεωφόρο, αυτό έκανε σε μεγάλο βαθμό και στο σημερινό παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Μπρινιόλι έκανε την απόκρουση του αγώνα στην κεφαλιά του Μπαντού Ντιαγέ στο 47’

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Μπρούνο Γκάμα μέτρησε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες και καλές εμπνεύσεις.

Η «γκάφα»: Αυτή του Γκάνεα στο 66’ καθώς από το κακό διώξιμο της μπάλας προήλθε η φάση με τον Σάντσεθ αλλά «σώθηκε» από την πίεση που έβαλε ο Σούντγκρεν στον παίκτη του Παναθηναϊκού.

Το «στραγάλι»: Ο Άρης έχει παράπονα από τον Τάμας Μπόγκναρ αλλά και τον Πορτογάλο Κορέια που ήταν στο VAR υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λούκας Σάσα εντός περιοχής και δεν ότι ο Ούγγρος δεν απέβαλε τον Σένκεφελντ για χειρονομία. .

Το «ταμείο» του GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε δεδομένων των πολλών απουσιών που είχε να διαχειριστεί σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος γύρισε στην… προ Μπούργος εποχή καθώς δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν βρήκε δίχτυα έπειτα από τέσσερα παιχνίδια αλλά υστέρησε και στον τομέα της δημιουργίας.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (85’ Πάλμας), Ιτούρμπε (85’ Ματέο Γκαρσία), Ντιαγέ (67’ Μπερτόγλιο), Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Σαρλία, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (75’ Μαουρίτσιο), Σάντσεθ, Αϊτόρ Καρλίτος, Παλάσιος (83’ Βαγιανίδης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα