Θα το κάνει το ρεκόρ ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς στα Γιάννενα;

Θα το κάνει το ρεκόρ ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς στα Γιάννενα;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στα Γιάννινα, αλλά και για τον απογοητευτικό επιθετικά Ολυμπιακό Β'.

Ήδη ο φετινός Ολυμπιακός έχει ισοφαρίσει ένα πολύ ωραίο δικό του ρεκόρ, προ δεκαετίας περίπου: έχει μόνο νίκες σε όλα του τα παιχνίδια πρωταθλήματος στην επαρχία!

Ήταν τη σεζόν 2012-13, με προπονητή αρχικά το Ζαρντίμ και στη συνέχεια το Μίτσελ, που ο Ολυμπιακός είχε και τότε μόνο διπλά στην επαρχία: 2-1 στη Βέροια, 2-1 στα Γιάννινα, 1-0 στη Λιβαδειά, 1-0 στην Κομοτηνή, 1-0 στην Τρίπολη, 2-0 στην Ξάνθη, 4-0 στο Ηράκλειο, 1-0 στην Κέρκυρα, 4-0 στον Πλατανιά. Εννιά στα εννιά τότε!

Και μπορεί στις περισσότερες από τις φετινές έξι εξόδους του στην περιφέρεια να έχει «φτύσει αίμα», αλλά τις έχει κερδίσει όλες: 2-1 στη Λαμία, 2-1 στα Γιάννινα, 2-0 στην Τρίπολη, 2-1 στο Αγρίνιο, 3-1 στο Ηράκλειο, 1-0 στο Βόλο. Και σήμερα το μεσημέρι δίνει το τελευταίο του παιχνίδι στην επαρχία, πάλι στα Γιάννινα, αυτή τη φορά για τα πλέι οφς.

Θα το κάνει άραγε το εφτά στα εφτά ο Ολυμπιακός, κάνοντας παράλληλα και ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου (βάζοντας και εξτρά πίεση στον ΠΑΟΚ, που θα παίζει το βράδυ στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ…) η, θα σκοντάψει όπως συνηθίζει επί Μαρτίνς να σκοντάφτει σε κάθε πρωτάθλημα σε κάποια ματς στην επαρχία;

Την πρώτη σεζόν του Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού είχε την ήττα 0-1 στην Κρήτη από τον ΟΦΗ και το 1-1 στην Ξάνθη, τη δεύτερη σεζόν είχε τα 0-0 στο Βόλο και στην Ξάνθη στην κανονική διάρκεια της σεζόν και την τρίτη σεζόν τις ισοπαλίες στα Γιάννινα 1-1 και στην Τρίπολη 0-0, τη δεύτερη στα πλέι οφς. Παρεμπιπτόντως, κι ο ΠΑΟΚ φέτος έχει μόνο διπλά στην επαρχία! Κι αυτός έχει επίσης μία υποχρέωση ακόμη, την ίδια, στο σπίτι του ΠΑΣ…

Κι αφού «ξεπεράσουμε» τη διαπίστωση ότι μάλλον εκείνη την άλλη χρονιά που ο Ολυμπιακός επίσης είχε μόνο διπλά, το 2012-13, πρέπει να έπαιξε το κατώτερο θεαματικά ποδόσφαιρο απ΄ όλες τις σεζόν, με τη φετινή ομάδα, επίσης με μόνο διπλά, να την… «συναγωνίζεται» σε έλλειψη θεάματος, να προχωρήσουμε σε μία άλλη διαπίστωση…

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, ο ΠΑΣ είναι σχεδόν πάντα πολύ δυνατός απέναντι στις μεγάλες ομάδες: Ο Ολυμπιακός στα Γιάννινα κέρδισε 2-1 με γκολ στο 84’, αλλά και στο Καραϊσκάκη το σκορ έως το 88ο λεπτό ήταν στο εύθραυστο 1-0 (τελικό 2-0)…Ο ΠΑΟΚ έχασε 0-1 από τον ΠΑΣ στην Τούμπα, ενώ στον αγώνα για τα πλέι οφς την περασμένη Κυριακή ηττήθηκε 0-1 με γκολ στο 91’…Ο Άρης έχασε από τον ΠΑΣ και στα Γιάννινα με 0-2 και μέσα στο Χαριλάου με 0-5!...Ο ΠΑΟ έχασε στα Γιάννινα 0-1…Η δε ΑΕΚ κέρδισε στα Γιάννινα με ένα γκολ στο 91ο λεπτό…

Ο Σισέ σε μονομαχία με τον Περέα

Ο ΠΑΣ του άγνωστου μέχρι πέρυσι στο ευρύ κοινό Μεταξά, είναι γρήγορη ομάδα επιθετικά, με συνέπεια να παίζει καλά στις αντεπιθέσεις, ακόμη και με βαθιές πάσες προς τον Περέα, κερδίζει εύκολα πέναλτι (!), μπαίνει δυναμικά στα παιχνίδια του και συχνά ανοίγει το σκορ κάτι που μετά τον διευκολύνει στο πώς θα διαχειριστεί τον αγώνα, είναι αρκετά καλός στο ψηλό παιχνίδι και αμυντικά στέκεται τόσο καλά όσο λίγες ομάδες, με τον γκολκίπερ Λοντίγκιν, τους Σάλιακα, Πέρσμαν στα άκρα (ο δεύτερος είναι τραυματίας και δεν θα παίξει σήμερα) και τους Κάργα, Εραμούσπε στα άκρα. Οι δε Σάλιακας και Γκαρντάφσκι είναι επικίνδυνοι με τα μακρινά τους σουτ.

Αν μπορώ να βρω μία ξεκάθαρη αδυναμία στον ΠΑΣ είναι ότι συχνά πέφτει η απόδοση του στα β΄ ημίχρονα, όταν πιέζεται στα πιο δύσκολα παιχνίδια του. Σε αυτό το διάστημα, ο ΠΑΟΚ του έβαλε τρία γκολ μέσα στα Γιάννινα, οι ΑΕΚ και ΠΑΟ του έβαλαν από δύο γκολ στο ΟΑΚΑ και στη Λεωφόρο αντίστοιχα κι ο Ολυμπιακός κλείδωσε τις νίκες και στα δύο παιχνίδια μαζί του, όπως κι ο ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα.

Παρεμπιπτόντως, διαιτητής ορίστηκε ο Κουτσιαύτης, που τελευταία φορά στην οποία έπαιξε Ολυμπιακό, αυτός έχασε, για το Κύπελλο, 1-2 από τον Παναιτωλικό.

Άσχετο: η επιθετική αδυναμία του Ολυμπιακού Β είναι πραγματικά απογοητευτική. Σε τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν σκόραρε, χθες στη Βέροια κι από τις 17 ομάδες της Β΄Εθνικής μόνο τέσσερις έχουν χειρότερη επίθεση από αυτόν.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί από την αρχή, αλλά μεσούσης της σεζόν δεν αποκτήθηκε κάποιος φορ, μήπως βοηθούσε στην επίλυση του, ο δε Κεϊτά που ήρθε από την Ακαδημία της Ρεάλ με πολύ καλές προδιαγραφές, στάθηκε άτυχος κι έβγαλε σοβαρό τραυματισμό με συνέπεια να μην παίξει ποτέ.

Ολυμπιακός Β

Όχι ότι αμυντικά βλέπουμε καμία μεγάλη αξιοπιστία, παρά την παρουσία του Τζολάκη σε 11 παιχνίδια, αλλά τέλος πάντων μπροστά η κατάσταση είναι πραγματικά κακή. Με τον Σουρλή, που επίσης πάει από την πρώτη ομάδα να βοηθήσει, να έχει σκοράρει μόλις μία φορά σε 14 συνολικά 90λεπτα, χάνοντας πολλές σπουδαίες ευκαιρίες, όπως συνέβη και χθες.

Ο Αλγκασίμ Μπα που είχε αποκτηθεί με…διθυράμβους αποδεικνύεται παντελώς ανέτοιμος (ένα γκολ σε 11 παιχνίδια κι αυτό από πέναλτι), ο Πινακάς ακόμη αναζητείται (ένα γκολ σε 14 παιχνίδια), οι Λιάτσος και Τσέλιος δεν έχουν κάνει καν σεφτέ σε 19 και 13 παιχνίδια αντίστοιχα, ο Ξενιτίδης κι αυτός δεν το έχει το γκολ (ένα σε 19 συμμετοχές), ούτε ο άλλος κεντρικός μέσος ο Ντόι, ο Γάλλος Νταμπό που ήρθε το Γενάρη έχει παίξει ελάχιστα κι αυτός είναι μακριά από το γκολ, όπως και οι δύο νεαροί Άραβες, οι στόπερ δεν σκοράρουν ποτέ ούτε καν στις στημένες φάσεις (!), οπότε τι μένει;

Τρεις παίκτες να έχουν βάλει κάποια γκολάκια. Τρία ο Μαρίνος κι από πέντε οι Κωστή και Βοίλης (από ένα με πέναλτι).

Απογοήτευση…

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.