Ολυμπιακός: Ο Καρβάλιο πρέπει να βγάλει καλό πρόσωπο και μακριά από το Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός: Ο Καρβάλιο πρέπει να βγάλει καλό πρόσωπο και μακριά από το Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός: Ο Καρβάλιο πρέπει να βγάλει καλό πρόσωπο και μακριά από το Καραϊσκάκη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του Gazzetta την εικόνα του Καρβάλιο στο Καραϊσκάκη, αλλά και μακριά από αυτό.

Μπορεί κάποιος να πει ότι η παρουσία του Καρβάλιο εδώ και περίπου ένα μήνα στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού έχει δώσει «κάτι» στην ομάδα-έχει στιγμές ο Πορτογάλος που ομορφαίνει το παιχνίδι με κάποιες προσωπικές ενέργειες του κι έχει και την ικανότητα στις ασίστ.

Θα είναι υπερβολή να υποστηρίξω ότι ο Πορτογάλος έχει «βγάλει μάτια» σε αυτά τα εφτά (έξι βασικός κι ένα αλλαγή) παιχνίδια του με τα «ερυθρόλευκα». Άλλωστε, για τη θέση στην οποία παίζει, για να είχε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα, θα έπρεπε και να είχε σκοράρει. Κάποιες στιγμές το πλησίασε, όντως, όμως είτε από ατυχία, είτε από άλλο λόγο, σκόρερ ακόμη δεν έχει χριστεί-και το 10άρι πρέπει πάνω απ΄ όλα να φτιάχνει και να βάζει.

Γενικά, ωστόσο, αποτελεί μία θετική πινελιά στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο. Έχει δώσει τρεις ασίστ, δύο σε open play (σε Φαντιγκά και Μασούρα για το 1-0 στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό και για το 2-0 στο ματς πρωταθλήματος αντίστοιχα) και μία σε εκτέλεση κόρνερ (σε Σισέ για το 1-0 στο ματς με τον Άρη στο Καραϊσκάκη), έχει κι άλλες καλές πάσες από τις οποίες θα μπορούσαν να προκύψουν γκολ (θυμάμαι δύο χαρακτηριστικές χαμένες ευκαιρίες του Ελ Αραμπί), έχει επικίνδυνα πολλά «στημένα», βγάζει συνεργασίες, παίρνει μπάλες, έχει τεχνική, αλλά και πίεση μπροστά και δεν τον λες αδιάφορο ανασταλτικά, σε σχέση τουλάχιστον με όσα είχαμε ακούσει για το στιλ του παιχνιδιού του. Σαφώς, όμως, χρειάζεται να γίνει πιο αποτελεσματικός σε αυτό το κομμάτι.

Συχνά ο Μαρτίνς του αλλάζει θέση μέσα στο παιχνίδι κι από 10άρι τον περνάει έξω αριστερά, άλλοτε για να βάλει τον Αγκιμπού προς τα μέσα από τα πλάγια κι άλλοτε για να το κάνει με το Μασούρα. το έκανε και στο τελευταίο ματς, την περασμένη Κυριακή, με τον Άρη, και δη από το 20ο λεπτό έως και το 62ο, οπότε και τον αντικατέστησε με τον Βαλμπουενά.

Καρβάλιο

Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο του να παίζει στα άκρα του 25χρονου Πορτογάλου, αφού του λείπει πολύ το στοιχείο της ταχύτητας, αλλά η ουσία είναι ότι θα πρέπει να προσαρμόζεται και σε αυτή τη θέση, αφού ο προπονητής αρέσκεται σε αυτή την κίνηση. Θέλει να έχει έναν πιο καθαρό εξτρέμ (βλέπε Ροντρίγκες) κι έναν δεύτερο ακραίο, που δεν θα είναι επί της ουσίας ακραίος, αλλά θα συγκλίνει προς τον άξονα για να κάνει από εκεί το παιχνίδι, όταν επιτίθεται ο Ολυμπιακός, αφήνοντας χώρους στο Ρέαμπτσιουκ να κάνει κούρσες από αριστερά.

Έχω κάνει, ωστόσο, μία διαπίστωση που μου δίνει και…κίνητρο για να παρακολουθήσω με εξτρά ενδιαφέρον, σε προσωπικό επίπεδο, δηλαδή επικεντρώνοντας στον Καρβάλιο, και το παιχνίδι στα Γιάννινα, αλλά και τα υπόλοιπα παιχνίδια του Ολυμπιακού μακριά από το Καραϊσκάκη. Η διαπίστωση είναι ότι ο Πορτογάλος πλέι μέικερ δεν εμφανίζεται το ίδιο καλός στα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού, σε σχέση με τα εντός. Σε δύο έχει παίξει και νομίζω ότι πρέπει να είναι και οι δύο πιο μέτριες αποδόσεις του: τόσο στο Βόλο, όπου έγινε αλλαγή στο 63’, όσο και στο Χαριλάου, όπου έγινε αλλαγή στο 43’ κινδυνεύοντας με αποβολή από μία εντελώς χαζή αντίδραση του. Στο Χαριλάου ξεκάθαρα δεν ήταν καλός, ενώ στο Βόλο ήταν πιο δραστήριος, ειδικά στην αρχή, όσο έπαιζε στον άξονα κι όχι στα πλάγια.

Δεν αγνοώ ότι γενικά η εικόνα του Ολυμπιακού έξω από το Καραϊσκάκη εδώ και καιρό δεν είναι καλή, οπότε λογικό είναι να επηρεάζει και μεμονωμένα τους παίκτες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Καρβάλιο κι ο κάθε Καρβάλιο πρέπει να παρασύρεται και να μην προσπαθεί ο ίδιος για το καλύτερο. Και τέλος πάντων υπάρχει η απαίτηση από ένα τέτοιο παίκτη, που θέλει να γίνει ο ηγέτης του Ολυμπιακού, να είναι πολύ καλύτερος και στα αφιλόξενα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας κι όχι μόνο στο φιλόξενο σπίτι της.

Άσχετο: Για τον Κούντε υπήρξαν κρούσεις στον Ολυμπιακό το Γενάρη, αλλά και τον Φλεβάρη, τόσο από Τουρκία, όσο κι από Ρωσία. Ο παίκτης αρνήθηκε να πάει, αρχικά με τη δικαιολογία ότι ήταν στο Κόπα Άφρικα. Τώρα, αρνήθηκε γιατί ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του στον Ολυμπιακό και στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν η, γιατί επέλεξε να μην χάσει τη βολή του εδώ, δεν το ξέρω. Η ουσία είναι ότι δεν παίζει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.