Παναθηναϊκός: Ο έλεγχος των μεταγραφών

Παναθηναϊκός: Ο έλεγχος των μεταγραφών

Παναθηναϊκός: Ο έλεγχος των μεταγραφών

bet365

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και το Gazzetta καταγράφει τα όσα προσέφεραν ή δεν προσέφεραν οι καλοκαιρινές προσθήκες του Παναθηναϊκού.

Με δεκατρείς νίκες, τρεις ισοπαλίες και δέκα ήττες, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μάζεψε 42 βαθμούς και βρίσκεται στο -3 από τον Άρη και το -4 από την ΑΕΚ. Η συγκομιδή του Τριφυλλιού αποτελεί... μαγική εικόνα, καθώς με βάσει την εικόνα της ομάδας στην συντριπτική πλειοψηφία των αναμετρήσεων το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έπρεπε να είναι κοντά στους 50, έχοντας πληρώσει πολύ ακριβά τα αστεία ατομικά λάθη και τις διαιτητικές αποφάσεις σε κομβικά εκτός έδρας παιχνίδια.

Αυτή είναι η μία πραγματικότητα γιατί υπάρχει και η άλλη όψη του φεγγαριού, η πιο σκληρή, που υπαγορεύει ότι η πέμπτη θέση στην κανονική διάρκεια της SL1 ισοδυναμεί με αποτυχία. Φυσικά όλα θα κριθούν στις δέκα αγωνιστικές των play offs.

Το δείγμα για την φετινή ομάδα είναι ασφαλές, τόσο για τα θετικά της όσο και για τα αρνητικά της. Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, όσον αφορά την προσφορά τους στους πράσινους. Με αφορμή το φινάλε, λοιπόν, πάμε να δούμε έναν πρώτο έλεγχο των νεοαποκτηθέντων παικτών του Παναθηναϊκού, χωρίζοντάς τους σε τρεις κατηγορίες. Σε εκείνους που έχουν ξεχωρίσει(+), σε εκείνους που είναι απλά ΟΚ(*) και σε αυτούς που μέχρι στιγμής έχουν απογοητεύσει(-).

+ Σεμπάστιαν Παλάσιος

Ότι πληρώνεις παίρνεις συνήθως στο ποδόσφαιρο και ο Αργεντινός εξτρέμ εκτός από την πιο ακριβή μεταγραφή, αποτελεί και την πιο ουσιαστική κίνηση της ομάδας, καθώς δίνει πράγματα που έλειπαν από τους εξτρέμ του Παναθηναϊκού εδώ και πολλά χρόνια.

σχχ

Γκολ και ασίστ, ατόφια ουσία. Έχει σκοράρει 11 τέρματα, έχει 4 ασίστ και είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, με αρκετή δουλειά στο κομμάτι του πρέσινγκ.

+ Ρούμπεν Πέρεθ

Ο... εγκέφαλος της μεσαίας γραμμής. Μπορεί να μην είναι εντυπωσιακός στο μάτι, μπορεί να μην προσφέρει πάσες για γκολ ή να σκοράρει αλλά είναι εκείνος που λειτουργεί άψογα στο πλάνο του προπονητή στο build up, στην καλή κυκλοφορία και στην άμεση επανάκτηση της κατοχής με το άριστο διάβασμα του παιχνιδιού που διαθέτει. Για τον ρόλο, τον οποίο υπηρετεί, τα πήγε περίφημα και ξεχώρισε με το... καλημέρα.

* Αλμπέρτο Μπρινιόλι

Ο Ιταλός πορτιέρε κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού στις αρχές Οκτωβρίου και να διατηρηθεί ως βασικός κάτω από τα δοκάρια μέχρι και τις αρχές Φεβρουαρίου. Βρίσκεται στην κατηγορία των μεταγραφών που η προσφορά τους είναι ΟΚ.

βδχ

Κανείς δεν μπορεί να πει πως έκανε την μεγάλη γκάφα στην υπεράσπιση της εστίας αλλά από την άλλη δεν έκανε και την διαφορά που πρέπει να κάνει ο άσος του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα την επιστροφή του Σωκράτη Διούδη. Το ευτυχές γεγονός για τον Γιοβάνοβιτς είναι πως διαθέτει δύο ισάξιους γκολκίπερς, κάτι που δεν ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου.

* Σβόνιμιρ Σάρλια

Αν τον κρίνουμε για τον λόγο που αποκτήθηκε θα βρεθεί δικαίως σε αυτή την κατηγορία. Ο Κροάτης στόπερ ήρθε το καλοκαίρι ως μία εναλλακτική λύση, όχι ως βασικός, όχι ως ο στόπερ που θα κάνει την διαφορά. Η καθυστερημένη επιστροφή του Μπαρτ Σένκεφελντ τον έφερε στο βασικό σχήμα. Το πλάνο ήταν να αποτελεί μία τρίτη και τέταρτη επιλογή και υπό αυτό το πρίσμα έχει αποδειχθεί αξιόπιστος. Από την ημέρα που επέστρεψε ο Σένκεφελντ στο πλευρό του Φραν Βέλεθ, έχασε την θέση του αλλά όσες φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί από εκείνο το σημείο και έπειτα, ήταν θετικός.

- Ματέους Βιτάλ

Η μεγαλύτερη απογοήτευση λόγω των αρχικών προσδοκιών που δημιούργησε. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ... χάθηκε μέσα στη πορεία της σεζόν, δεν έχει βοηθήσει καθόλου στο δημιουργικό κομμάτι και παρά την δεδομένη ποιότητα που διαθέτει με την μπάλα στα πόδια, δεν έχει μπορέσει να γίνει καθοριστικός για τον Παναθηναϊκό. Δίχως αμφιβολία βρίσκεται στη κατηγορία εκείνων που δεν έχουν προσφέρει στο Τριφύλλι.

δδσχ

- Γιάννης Κώτσιρας

Έχει χάσει την θέση του στην ενδεκάδα από τον Φακούντο Σάντσες και ίσως αυτό να τα λέει όλα. Η εικόνα του ανασταλτικά ήταν κάτω του μετρίου, δημιουργικά δεν θύμισε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις τον παίκτη που βλέπαμε με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης και σε καμία περίπτωση δεν έγινε αυτό που περίμεναν στο πράσινο στρατόπεδο το περασμένο καλοκαίρι. Ένας Χουάνκαρ, δηλαδή, από τα δεξιά.

- Ραμόν Λούντκβιστ

Το παλικαράκι αυτό θα επιστρέψει στην Χρόνινγκεν και κανείς στον Παναθηναϊκό δεν θα έχει καταλάβει αν θα μπορούσε να κάνει την διαφορά ή όχι. Από ίωση σε διάστρεμμα και από τραυματισμό σε τραυματισμό είναι ο Ολλανδός μέσος.

πχα

Τα προβλήματα που ᾽᾽βγάζει᾽᾽ κατά καιρούς δεν του έχουν επιτρέψει να πάρει συνεχόμενα ματς, να βρει ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Σε κάποιες στιγμές δείχνει πως διαθέτει ένα ελκυστικό πακέτο αλλά χωρίς διάρκεια δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. Τον είδαμε μόνο στο ξεκίνημα της σεζόν όπου δεν ήταν καλός, σε ένα σύνολο που γενικά ψαχνόταν.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα